15. 4. 2018 | Věra Novotná

Nejvytěžovanější obranné duo

Všem fanouškům benáteckého hokeje přinášíme další díl kroniky, která mapuje uplynulý ročník WSM ligy. Tentokrát zamíříme do obranných řad, kde se podíváme na sezonu dvou beků, na jejichž kontě najdeme nejvíce odehraných duelů. Jsou jimi Vratislav Kunst a Jakub Husa. Devatenáctiletý Kunst odehrál svou první sezonu ve WSM lize, Husa přidal do svých statistik druhý odehraný ročník, v němž zlepšil svou bodovou bilanci oproti své debutantské sezoně.

Devatenáctiletý Vratislav Kunst okusil WSM ligu poprvé ve své kariéře a rozhodně se po jejím skončení měl čím pyšnit. V dresu s benáteckým znakem na prsou naskočil do 44 zápasů, v nichž zaznamenal jako obránce osm kanadských bodů (2+6). V porovnání s celou ligou to není mnoho, podívejme se však na statistiky hráčů pod dvacet let. V těch Kunst naprosto dominoval v počtu odehraných zápasů a díky svým osmi bodům ovládl tabulku produktivity této kategorie.

Svůj úplně první bod mezi muži zaznamenal Vratislav na ledě Karlových Varů, kdy nahrával na gól Ladislava Bittnera. První branku poté vsítil v rámci 16. kola, kdy Benátečtí přivítali na svém ledě Ústí nad Labem. Hned dvakrát zažil devatenáctiletý obránce dvoubodový duel. Jednu branku spolu s jednou asistencí zaznamenal proti Přerovu, dvě přesné nahrávky poté přidal v duelu s Kladnem. Kunst byl nasazován i do přesilových her, v nichž přišli tři z jeho celkových osmi bodů.

Úkolem obránce je držet puk dál od své branky, což Vratislav plnil během sezony na výbornou. Dokázal zablokovat 40 střel, čímž si vysloužil třetí příčku mezi všemi benáteckými hráči a první místo v kategorii do dvaceti let. Se 44 odehranými zápasy se mladý obránce stal třetím nejvytěžovanějším hráčem benáteckého celku a druhým nejvytěžovanějším bekem. Průměrně zvládl 27 střídání za zápas, v rámci jednoho poté na ledě strávil 43 sekund.

Čtyři otázky pro Vratislava Kunsta

Na který ze svých letošních gólů nezapomeneš?
„Na můj první gól v sezóně mezi dospělými proti Ústí, kdy mi něj nahrál Matěj Psota.“

Od kterého ze spoluhráčů ses nejvíce naučil?
„Nejvíc jsem se učil od Petra Kolmanna, byla pro mě ale škoda, že odešel do Áčka. Pak jsem se učil od Tomáše Havlína, se kterým jsem na začátku hrál.“

Práskni kluky – kdo z nich je podle Tebe největší bordelář?
„Ze starších kluků si nemůžu vzpomenout, ale z nás mladých to byl jednoznačně Ondra Chrtek.“

Se kterým ze soupeřů se Tobě osobně nejlépe hrálo?
„Nejlépe se mi hrálo proti Kladnu, hlavně v Home Credit aréně, když byla vyprodaná hala. Potom jsem si užil i finále juniorky.“

_______________________________________________

Nejvíce vytěžovaným hráčem byl v loňském ročníku obránce Jakub Husa, jehož ice-time se vyšplhal na číslo 902:11. Ve 43 odehraných soubojích zaznamenal devět kanadských bodů, které rozdělil mezi pět branek a čtyři asistence. Jednu branku z pěti zaznamenal v přesilové hře, jedna střela z jeho hokejky byla poté vítěznou v zápase. Díky svým devíti bodům skončil v produktivitě obránců na dělené druhé příčce.

Dvacetiletý bek, jenž si ve své druhé seniorské sezoně WSM ligy vylepšil své bodové statistiky, má na svém kontě i jedno méně lichotivé místo v TOP3. Husa byl se 76 trestnými minutami druhým nejvíce vylučovaným hráčem. Druhou příčku získal Husa i v počtu střel na branku soupeře mezi obránci. Celkem jich z jeho hole vylétlo 142. První své branky se Jakub dočkal hned ve 2. kole, kdy Benátečtí doma hostili Havířov. Stejně jako Kunst se i Husa dočkal svých dvoubodových zápasů. V Litoměřicích zaznamenal Jakub dvě asistence, v Kadani poté dvěma brankami během čtyř minut rozhodl o benáteckém vítězství.

Čtyři otázky pro Jakuba Husu

Jak jsi spokojený se svými výkony v letošní sezoně?
„S výkony z letošní sezony spokojený nejsem, jelikož jsme jako tým skončili předposlední. Určitě je co zlepšovat a já můžu jen za sebe slíbit, že udělám všechno pro to, abych byl v nadcházející sezoně lepší.“

Co nejčastěji hrálo v letošní sezoně po vítězných zápasech v benátecké kabině?
„Po vítězných zápasech hrála písnička Sladké mámení od Helenky Vondráčkový, ale mockrát jsme si jí v této sezoně nepustili. Doufám, že v příští sezoně jí uslyšíme po zápasech víckrát.“

Práskni kluky – Kdo je v kabině při zápasech největší introvert?
„Myslím si, že každý z kluků má nějaký svůj předzápasový rituál, kterého se drží, stejně jako já. Někdo poslouchá muziku, někdo se jde projít ven a někdo je zase třeba rád sám. Tady není na kluky nic, co by se dalo prásknout.“

Pokud bys měl vyměnit brusle za kopačky – do kterého týmu bys šel?
„Určitě West Ham United, to je moje srdeční záležitost. Zdobí je skvělí fanoušci a neskutečná atmosféra na zápasech. Sám jsem na jednom jejich zápase v Londýně s bráchou byl.“

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.