13. 5. 2018 | Věra Novotná

Kdo se hlásil na suché přípravě?

Benátečtí odstartovali přípravu na novou sezonu v pondělí 7. května. Na prvním tréninku, který se uskutečnil ještě mimo led, tedy na takzvané suché přípravě, se hlásilo jednadvacet známých tváří, šest nováčků a jedna staronová posila. Kdo by se tedy mohl představit v benáteckém dresu v příští sezoně? Pojďme se společně podívat…

Co se brankářského postu týká, prozradili jsme vám posilu v podobě Marka Schwarze. Mladoboleslavský rodák působil v Benátkách v letech 2013-2016. Poté jeho kroky zamířily do EBEL ligy do kádru Znojma, kde držel svou úspěšnost zákroků na číslech kolem 90 %. Gólman se zkušenostmi z finské ligy, ale i ze zámoří prozatím trénuje s týmem Bílých Tygrů, u Jizery by se ale měl v nadcházejícím ročníku ukázat.

Z řad obránců se do přípravy benáteckého týmu zapojila především známá jména, která diváci mohli vídat po většinu ročníku minulého. Do přípravy se zapojil zkušený Petr Kolmann, z řad starších jej poté doplnil Ján Niko. Za zástupce mladší generace začali trénovat Jakub Husa, Vratislav Kunst, Jan Bednář a Semyon Miročnikov. Benátecký realizační tým počítá také s Tomášem Hanouskem, jenž prozatím trénuje s A-týmem Bílých Tygrů.

Obranné řady ale přivítají i několik nových tváří. Tou první je devatenáctiletý Matěj Krejsa, jenž doposud působil v mládežnických kategoriích libereckého týmu. Rodák z Mělníka odehrál za libereckou partu do dvaceti let 42 duelů, v nichž zaznamenal 10 kanadských bodů za jednu branku a devět asistencí. Bod si připsal také v play-off. Tohoto hokejistu trenér Kudrna dobře zná, Krejsa pod jeho vedením odehrál 34 duelů.

Premiéra mezi muži by mohla čekat také Davida Aubrechta, jemuž bude v červnu osmnáct let. I on se prozatím představil v mládežnických kategoriích, v nichž hájil barvy libereckých Bílých Tygrů. Jeho nejlepší sezonou byl ročník 2015/2016, kdy zaznamenal 17 bodů (5+12). Minulou sezonu rozdělil své síly mezi juniorskou kategorii do 18 a 20 let. S kategorií do osmnácti let se Aubrechtovi dařilo především v play-off, kdy v pěti zápasech nasbíral čtyři body (1+3). Pochlubit se Aubrecht může rovněž zkušenostmi z reprezentačních akcí s týmem do osmnácti let. V dresu s českým znakem odehrál čtyři duely, na svůj premiérový bod ale zatím čeká.

Třetí posilou do obranných řad je jednadvacetiletý Jakub Mečíř, který má za sebou také zámořské zkušenosti. Minulý ročník strávil ve Western States Hockey League u týmu Oregon Spartans. Ve 39 duelech nasbíral nejen 24 bodů (4+20), ale také 190 trestných minut.

Mezi útočníky se hlásil Daniel Špaček, Ladislav Bittner, Matěj Psota, Jan Šír, Petr Wiencek, Jiří Průžek, Václav Burda a Tomáš Nezbeda. Další známé tváře, jako Michal Teplý či Ondra Chrtek, trénují s A-týmem. Jan Jeník a Kryštof Hrabík rovněž trénují s Tygry a čekají na svou šanci v červnovém draftu. Na tréninku byl také Josef Mikyska, který se k Jizeře vrací z Českých Budějovic.

Kdo by mohl přibýt do útočných řad? Tak třeba kapitán českého výběru v kategorii do dvaceti let Marek Zachar, na něhož si diváci mohou vzpomenout z ročníku 2015/2016, kdy nastoupil za Benátky k sedmi zápasům. Poslední dvě sezony strávil Marek Zachar za mořem, konkrétně v Quebec Major Junior Hockey League, kde hájil barvy týmu Sherbrooke Phoenix. V obou sezonách nasbíral Zachar více než 40 bodů. Minulý ročník jich bylo 48 (24+24) v základní sezoně, pět (2+3) poté v play-off.

S benáteckými hokejisty trénuje i mladý útočník Slavie Praha Adam Klapka. Sedmnáctiletý útočník zářil v minulé sezoně v kategorii do osmnácti let, kde mu na 46 bodů (32+14) stačilo 36 duelů. Kromě toho třikrát nastoupil po boku svých starších spoluhráčů pod dvacet let a i v této partě se neztratil. Ve třech zápasech přidal do statistik dvě asistence. Poslední novou tváří byl na tréninku Matyáš Kačírek (na snímku). Také on by do benátecké kabiny mohl přinést zámořské zkušenosti. Loňskou sezonu strávil jak v North American Hockey League, tak United States Premier Hockey League, v níž zaznamenal 32 bodů (12+20) ve 29 duelech. Nezahálel ale ani v play-off, kde si do statistik připsal dalších 9 bodů (5+4) v šesti zápasech.

Uvidíme, kdo nakonec nastoupí k prvnímu přípravnému zápasu…

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.