21. 9. 2006 | Aleš Vladyka

Mělník - Benátky - 20.09.06

Prohru v utkání osmých tříd napravovala "devítka" alespoň vydřenou remízou. Po gólu si připsali Jambor, Středula a Ješina.

8. třída

Trápení benátecké osmičky pokračovalo i na Mělníku. Již ve třetí minutě inkasovali benátečtí gól a v zápětí se do nich pustil pan rozhodčí. V úvodních 20-ti minutách byli benátečtí hráči 8x vyloučeni, z toho 3x hráli ve třech proti pěti. To samozřejmě narušilo kompaktnost benáteckých řad a stálo spousty sil. Druhý gól nemohly Benátky dostat jinak, než z přesilové hry.

Ve druhé části hry Mělník přidal ještě 3 branky a už i pan rozhodčí přestal vylučovat za fauly, které viděl jen on sám.

Závěrečnou třetinu, když se již hrálo vesměs v plném počtu hráčů na obou stranách benátečtí vstřelili zásluhou Nováka po přihrávce Budaeva gól a vyhráli alespoň tuto třetinu. I v poměru střel soupeře Benátky v této třetině přestřílely 13:20. Konečný výsledek 5:1 pro Mělník.

„Ani tentokrát se nám nepodařilo dosáhnout vítězství. Kluci se snažili, ale pokud odehrajete prakticky celou třetinu v oslabení, moc se toho na hřišti vytvořit nedá a navíc rychle odcházejí fyzické síly. To se projevilo ve druhé části hry. Po přestávce před závěrečnou třetinou, kdy si hráči odpočinuli jsme byli na hřišti lepší než soupeř, ale střelecky jsme se bohužel prosadili pouze jednou “, zhodnotil utkání asistent trenéra Jiří Svoboda.

HC Mělník : HC Benátky 5 : 1 (2:0, 3:0, 0:1)

Branky: Novák
Přihrávky: Budaev
Vyloučení: 8 : 12
Poměr střel: 50 : 44
Sestava: Zvěřina - Müller, Pospíšil, Mlejnek, Grycman - Novák, Stejskal, Budaev - Apeltauer, Merxbauer, Sluka, Koliha
Trenér: Svoboda Jiří
Vedoucí družstva: Apeltauerová

9. třída

Benátky vstoupily do utkání dost nešťastně a již za 19 vteřin prohrávaly 1:0, když jejich obránce Středula školácky zasáhl na útočné modré čáře nohy soupeře. Unikající hráč Mělníka nedal Formánkovi v brance šanci a přesnou střelou „pod víko“ zakončil. Benátečtí si na hřišti vytvářeli tlak a soupeři nezbývalo než některé akce zastavit za cenu faulu. To se jim nevyplatilo, protože právě využitím dvou přesilových her po gólech Jambora (8:17) a Středuli (14:20) Benátky otočily vývoj utkání ve svůj prospěch. Dlouho se ale z vedení neradovaly, neboť přesně po 1 minutě Mělník vyrovnal.

Ve druhé části odehrály Benátky 5 oslabení z toho jedno tři proti pěti. Všechna oslabení se podařilo ubránit, ale bylo to za cenu úbytku fyzických sil a možnosti vytvořit si na hřišti větší převahu.

Do závěrečné části nastoupila tedy obě družstva za nerozhodného stavu. Benátečtí si vytvořili řadu velmi slibných šancí na vstřelení branky, ale ujala se až střela Ješiny po přihrávce Jambora opět při přesilové hře. Trenéři benátecké hráče důrazně nabádali k čisté hře bez vyloučení. To se vcelku hráčům dařilo plnit, až do 55. minuty, kdy byl vyloučen Drahoš, za zcela zbytečné sekání ve středním pásmu. I Mělníku se tentokráte podařilo využít přesilové hry a srovnat stav utkání na 3:3.

V závěru utkání se ještě nabídla Benátkám možnost hrát 28 vteřin přesilovou hru. Hostující trenér si vzal oddechový čas, aby umožnil hráčům první pětky nabrat síly. Ke vstřelení další branky do konce utkání již ani na jedné straně nedošlo a tak na ukazateli skóre po závěrečném hvizdu rozhodčího svítil nerozhodný stav 3:3.

„Utkání bylo od úvodního vhazování hráno ve vysokém tempu a divákům se jistě líbilo. Musím pochválit první pětku za využití přesilových her. Naopak někteří naši hráči by si měli sáhnout do svědomí, když se nechají v průběhu takto vyrovnaného utkání vylučovat za nic neřešící a tedy zbytečné fauly. Ubránění oslabení nás pak stálo spousty sil, které možná na konci utkání chyběly ke vstřelení rozhodujícího gólu. Myslím si, že s remízou můžeme být vcelku spokojeni. Kluci zaslouží pochvalu a poděkování za bojovnost a je veliká škoda, že jsme v závěru nevyužili aspoň jednu šanci proti dobře chytajícímu brankáři soupeře“, zhodnotil utkání asistent trenéra Jiří Svoboda.

HC Mělník : HC Benátky 3 : 3 (2:2, 0:0, 1:1)

Branky: Jambor, Středula, Ješina
Přihrávky: Kryštof, Ješina, Jambor
Vyloučení: 6 : 7
Poměr střel: 24 : 48
Sestava: Formánek, - Antal, Středula, Langr, Moucha, Bubeník, Zahrádka - Jambor, Krištof, Ješina - Drahoš, Slapnička, Čermák - Svoboda, Hrouda, Novotný J.
Trenéři: Antal Petr, Svoboda Jiří
Vedoucí družstva: Čermáková

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!