11. 9. 2007 | Jiří Svoboda

Náročný víkend dorostenců

Dvě velmi kvalitní utkání se soupeři z „A“ skupiny 1. ligy dorostu mají benátečtí hráči za sebou.
V prvním případě bohužel prohráli v sobotu 8. září (17:00 hodin) na ledě KLH Chomutov 6:4, po třetinách 1:3, 1:1, 4:0. Do Chomutova zajížděl dorost s očekáváním velmi kvalitní prověrky týmu, neboť domácí skončili na druhém místě v baráži o extraligu dorostu za BK Ml. Boleslav. Nástup do utkání po cestě provázené komplikacemi v dopravě, kdy kluci šli prakticky z autobusu přímo na rozbruslení (soupeř v době našeho příjezdu již bruslil na ploše) se povedl nad očekávání dobře a první třetinu vyhráli hosté 1:3. Po zahájení druhé třetiny se domácí přispěním pana rozhodčího dostali celkem 4x ke hře 5 proti 4 od času 20:35 postupně až do 33:35. Benátecké hráče stála oslabení spoustu sil, ale jakmile se dostali zpět do hry v plném počtu soupeři pěkně zatápěli. Do konce třetiny neodehráli ani jednu přesilovou hru i když zákroky domácích si v nejednom případě vyloučení zasloužily. Pro vývoj skóre ve druhé třetině byla důležitá 19 minuta, kdy nejprve hosté zvýšili své vedení na 1:4, ale v zápětí po rozehrání inkasovali gól do šatny. Druhá třetina tedy skončila stavem 2:4 pro hostující Benátky.

Dokonalý obrat v utkání se domácím povedl v závěrečné části hry. Nejprve v úvodním střídání neproměnil svůj 5. samostatný nájezd benátecký hráč Barták a pak domácí ve druhé minutě poslední třetiny snížili za nešťastného přispění benáteckého hráče na rozdíl jediného gólu a ihned po rozehrání ve středovém kruhu se dostali k nastřelenému kotouči a důrazem v dorážce se jim podařilo vyrovnat ještě v té samé minutě. V čase 50:32 byl vyloučen hostující hráč za vražení na hrazení na 5 + do konce utkání. Při této 5-ti minutové přesilové hře se chomutovským hráčům podařilo hned dvakrát skórovat a strnout výhru na svoji stranu. Utkání mohlo mít ještě jiný průběh když za stavu 5:4 pro Chomutov hosté při vlastním oslabení nastřelili tyčku soupeřovy branky. Z protiútoku však padl 6-tý gól domácích a bylo rozhodnuto.

Škoda, že benátečtí hráči velmi dobře rozehrané utkání neudrželi až do vítězného konce a vlastní nedisciplinovaností (nutno podotknout i špatný výkon rozhodčího) se připravili o lepší výsledek.

Ani ne po 24 hodinách od předešlého utkání (neděle 9. září, 13:00 hodin) se na domácím ledě střetli benátečtí hráči s libereckým „B“ týmem dorostu.

Benátečtí tentokrát nezaváhali a výhrou 5:4 , po třetinách 2:0, 2:1 a 1:3 si udrželi domácí neporazitelnost. Utkání bylo hráno od úvodního vhazování ve vysokém tempu. Na domácí hráčích se postupně začala projevovat únava z předešlého utkání a tak se liberečtí chopili nabídnutých šancí a v závěrečné třetině korigovali pro ně nepříznivý stav 5:1 třemi góly na konečných 5:4 pro domácí Benátky. Kaňkou na velmi kvalitním utkání byla po pravdě řečeno nic neřešící bitka několika hráčů v době kdy už oba týmy odcházely do šaten.

Ve středu 11. září ještě dorostenci vyjedou k poslednímu přípravnému utkání do Jablonce nad Nisou a pak již budou jen při trénincích ladit formu na první mistrovské utkání, které sehrají na benáteckém zimním stadionu v neděli 23. září od 16:00 hodin proti IHC Písek.

Jménem hráčů a realizačního týmu dorostu Vás všechny srdečně zvu do hlediště. Přijďte si hlasitě zafandit a povzbudit tak mladé benátecké hokejisty!!!

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!