20. 9. 2007 | Tomáš Nejedlo

Na rozjeté Benátky čekají doma Kohouti z Tábora

V druhém kole nového ročníku 2. hokejové ligy skupiny Střed přivítají rozjeté Benátky na svém ledě jihočeský Tábor. Kohouti v úvodním zápase prohráli na ledě nováčka z Velkého Meziřící 3:6. Benátečtí porazili Vajgar Jindřichův Hradec dokonce 10:2! Právě proto můžeme očekávat brankové hody a věřme, že po zápase budou spokojenější domácí hokejisté spolu se svými fanoušky. První domácí mistrovský zápas nové sezóny začíná na benáteckém Zimním stadionu v 17:00 a všichni fanoušci jsou co nejsrdečněji zváni!
Nová druholigová sezóna 2007/2008 otevřela minulým týdnem své brány. V úvodním kole jsme zaznamenali několik překvapivých výsledků, jako například výhru Pelhřimova v Milevsku v poměru 6:3. Stejným výsledkem skončilo i utkání ve Velkém Meziříčí, kde se představil náš sobotní soupěř - HC Kohouti Tábor. Domácí nováček uštědřil ambicióznímu týmu nečekaně vysokou porážku! Další nováček, Kutná Hora dokázala doma držet krok s Pískem a nakonec tesně podlehla 3:4. Silně posílený Kolín trochu otupil velkolepé očekávání Chrudimi v úvodní tři body. "Nadupaný" kádr východočechů sice u Kozlů vyhrál v prodloužení 4:3, ale něměl to vůbec lehké.

Zato benátečtí hokejisté všem dokázali potvrdit, že výsledky v přípravě nebyly jen tak náhodné. U rybníka Vajgar v Jindřichově Hradci totiž nasázeli domácím 10 branek. Znovu se tak potvrdila slova trenéra Škalouda, jenž na konci přípravy chválil své mužstvo za jeho ofenzivní schopnosti. Ve zkratce si osvěžme výsledky a hlavně počet vstřelených branek benáteckého mužstva v uplynulých čtyřech zápasech: HC Děčín - doma - 9:4, HC Vlci Jablonec - venku - 6:4, HC Kolínští Kozlové - doma - 11:3, KLH Vajgar Jindřichův Hradec 10:2!

Táborité v létě mírně změnili svůj kádr. Dvě nejdůležitější změny se odehráli v ofenzivní činnosti mužstva. Z kádru odešla největší ikona klubu za posledních několik let Arpád Györi. Tento sedmatřicetiletý veterán své rozhodnutí avizoval již v minulém ročníku a v létě definitivně ukončil svoji bohatou kariéru. Po roční pauze se na led vrátil, aby Györiho nahradil, neméně zkušený František Ševčík. O dva roky mladší forvard, který před lety válel v dresu ligových Českých Budějovic to potvrdil do puntíku už v prvním kole, když se podílel na všech třech brankách svého týmu. Dvě vstřelil sám a třetí připravil pro svého spoluhráče Mrkvičku. Do kádru zkušeného trenéra Pařízka přišel také z norského Lillehammeru David Kupec, i on by se měl stát oporou mužstva. Do útoku přišla také posila s číslem tři. Je jím Jaroslav Korbela, rozený střelec z Jindřichova Hradce. Kromě Györiho odešel pouze Jan Kalteböck do Šumperka hrát 1. ligu.

V brance by se podle všeho měli střídat mladí Anderle a Pipek. Na pozici beka budou "husiti" hodně spoléhat na tvrdou střelu Michala Klimeše, bývalého hráče ligových Českých Budějovic. Jemu by měli sekundovat také Petr Trieb nebo Lukáš Chaloupka. V útoku budou mít Kohouti svoji největší zbraň, kromě zmiňovaných Ševčíka, Kupce a Korbely se budou určitě prosazovat Petr Ficek, Vojtěch Mrkvička a zapomenout nesmíme ani na Jaroslava Kocara, ostříleného harcovníka.

V minulém zápase v Jindřichově Hradci nastoupil tým HC Benátky nad Jizerou v tomto složení: Barek (Hanousek) - Beránek, Svoboda, Nedbal, Gajda, Klouček, Ton, Tondr - Malý, Zajíček, Kocman, Drak, Skořepa, Kristek, Jakeš, T. Kadeřábek , Weiss, Mácha, J. Kadeřábek.

V utkání ve Velkém Meziřičí se mužstvo HC Kohouti Tábor představilo v této sestavě: Anderle (40. Pipek) – Heršálek, Samec, Klimeš, Trieb, Škulina, Kanov, Klíma, Balík, Žižka, Lidral, Kratochvíl, Kupec, Ševčík, Mrkvička, Ficek, Korbela, Ježek, Hubáček, Mikeska.

Podle výše uvedených informací budeme moci vidět utkání velice zajímavé a doufejme, že všechny tři body zůstanou doma! Jak jsme již uvedli, zápas začíná úderem 17. hodiny a pokud se nebudete moci dostavit, tak je pro Vás samozřejmě připraven on-line přenos!

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!