22. 9. 2007 | Mirek Ondra, Tomáš Nejedlo

Benátky převálcovaly Tábor bez sebemenších problémů

2., sobota 22. 9. 2007
Benátky n.J. - Tábor BEN - TAB
Ve druhém kole 2. ligy skupiny Střed si Benátky dokráčely ke snadnému vítězství nad Táborem v poměru 5:0. Svěřenci trenéra Pařízka toho moc nevymysleli a mohli děkovat brankáři Pipkovi, že neodjeli domů s ještě větším debaklem. Domácí gólman Barek si připsal první čisté konto v letošní sezóně. Střelci domácího týmu si s chutí zastříleli a prezentovali se stylem hry, který se musel divákům určitě líbit.
Benátky n.J.: Barek (Hanousek) - Beránek, Tondr, Nedbal, Gajda, Klouček, Svoboda, Kumstát, Ton - Zajíček, Kristek, Drak, Jakeš, Skořepa, Malý, Mařík, Mácha, T. Kadeřábek, Weiss, Kocman, J. Kadeřábek
Tábor: Pipek (Anderle) - Heršálek, Klíma, Škulina, Kanov, Trieb, Samec, Balík , Karpíšek - Žižka, Lidral, Kratochvíl, Hubáček, Ježek, Mikeska, Mrkvička, Kupec, Ficek, Korbela, Voříšek, Ševčík
Branky a nahrávky: 8. Jakeš (Tondr, Ton), 9. Malý (Svoboda, Beránek), 27. Tondr (Ton), 35. Kocman, 60. Zajíček (Mácha) . Rozhodčí: P. Würtherle - Podrazil, Žídek. Vyloučení: 7:10 + navíc Korbela 10 minut za nesportovní chování. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 170.

Fotogalerie

Komentář

Benátky vstoupily do zápasu sebevědomě a od prvních minut ostřelovaly brankáře Václava Pipka. Jako první se v sedmé minutě urodila gólová dorážka Jiřího Jakeše, který nadvakrát překonal teprve dvacetiletého golmana hostů.

Táborští kohouti se ani nestačili z úvodní branky oklepat a už inkasovali další. Josef Malý prokázal své střelecké kvality a nesměroval puk k tyčce, kam se Pipek jen marně natahoval.

Dvoubrankové vedení dostalo Benátky do herní pohody a další šance na sebe nenechaly dlouho příliš dlouho čekat. Ve dvanácté minutě Martin Mařík velmi chytře tečoval Zajíčkovu přízemní střelu, kotouč však neprošel pod ležícím Pipkem.

Jihočeši se dostali do hry až v posledních minutách prvního dějství kdy zpřesnili hru, skvěle chytající Barek ale snížení výsledku úvodní třetiny nepřipustil.

Po první přestávce poprvé naznačil Jiří Jakeš, že ani ve čtyřech hráčích na ledě Benátky nerezignují na ohrožení branky soupeře.

V čase 26:19 zachytil puk před modrou čárou Martin Ton, tvrdě vystřelil na Pipka, který střelu neudržel. Pro Martina Tondra už bylo snadnou záležitostí dorazit puk do branky hostí - 3:0.

V polovině utkání neunesl vývoj zápasu Jaroslav Korbela a za výroky na adresu rozhodčího si musel odsedět desetiminutový trest.

V počínající pětatřicáté minutě se ve vlastním oslabení "utrhnul" Martin Kocman a v samostatném nájezdu na Václava Pipka nejprve počkal na jeho pohyb a následně chladnokravně zavěsil pod víko táborské branky.

Domácí naprosto nepřipustili, aby Táborští diktovali tempo hry. Důraznou hrou drželi svého soupeře převážnou většinou v jejich obraném pásmu. Kohouti nečistou hru přilévali jen olej do ohně, Benátky ale netrestaly a "bůra" si schovaly až do poslední třetiny.

Tu načal Tomáš Kadeřábek nebezpečnou střelou z první, kterou zlikvidoval Václav Pipek rychlým přesunem k tyči.

Benátky si v závěru utkání s přehledem pohlídaly čtyřgólové vedení a Martin Barek si skvělým výkonem zasloužil první čisté konto v letošní sezóně.

Necelých deset vteřin před závěrečnou sirénou si Lukáš Zajíček vyměnil puk s Ondřejem Máchou a překonal Václava Pipka. Že Lukáš pálí opravdu "ostrými" ukázal v závěrečné děkovačce.

Benátky táborské kohouty přehrály a mladý manšaft trenéra Pařízka k větším příležitostem ke vstřelení branky vůbec nepustily. Nyní je čeká zápas proti takticky velmi vyspělému Milevsku na jeho půdě, následně první z vrcholů sezóny, domácí střetnutí s ambiciózní Chrudimí.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.