25. 9. 2007 | Tomáš Nejedlo

Favoritem je Chrudim, má jasno Karel Nedbal

Od letošní sezóny v benáteckém dresu po roční pauze znovu nastupuje zkušený bek s tvrdou a přesnou střelou Karel Nedbal (na snímku). Přestože měl i jiné nabídky, nad tou Benáteckou nezaváhal a zakotvil již potřetí u řeky Jizery. Jeho druholigové zkušenosti a především hokejové srdce budou týmu k nezaplacení. Přesto zůstává bývalý dlouholetý obránce Kolína skromný. Využili jsme příležitosti a staronové posile položili několik otázek.
Co říkáš na prostředí zde v Benátkách, co se tu změnilo od doby když jsi tu naposledy hrával?
"Za poslední rok se změnilo hodně. V kabině máme masérnu, vznikla místnost pro rozcvičení, v okolí zimního stadionu pak vyrostl hotel a ubytovna. Je tu vidět koncepční práce a to je dobře. Ve druhé lize to zatím nebylo příliš zvykem, ale týmy jako Vrchlabí, Chrudim nebo Benátky a Tábor ukazují ostatním cestu. V tom jsou dál než zbytek ligových mančaftů včetně Kolína, který důvěrně znám."

Můžeš tedy zhodnotit kvalitu zázemí v Benátkách a v Kolíně?
"Prostředí v Benátkách je oproti minulé sezóně v Kolíně mnohem dál."

Jak hodnotíš složení kádru pro letošní sezónu?
"Jádro kádru hraje spolu už několikátou sezónu a to si myslím, že je klíč k úspěchu. Před sezónou jen záleží, zda se tým vhodně doplní. Nerad bych předbíhal, ale letos to vypadá velmi dobře. Klub se zaměřil na obranu, kam kromě mě přišli i velezkušení Jirka Svoboda a Milan Beránek, útok posílil další kolíňák Pepík Malý."

S kým si nejvíce rozumíš v kádru Benátek a proč?
"Se Zajdou (Lukášem Zajíčkem pozn.red.). Přeci jenom věkem, ale i v kabině je ke mě nejblíže. Je to SUPER MÁRIO ZAJDA (smích)."

Před sezónou se vrátil trenér Škaloud, co na to říkáš?
"Je to zkušený trenér a to hovoří za vše."

Jak se "upekl" tvůj přesun z Kolína do Benátek?
"Po sezóně jsem měl dvě po sportovní stránce velmi zajímavé nabídky. Ta z Benátek mě hodně potěšila, v Kolíně v tu chvíli nebyla situace zdaleka ideální a tudíž jsem neváhal ani vteřinu a kývl jsem. Nešlo vůbec o finanční stránku, jak se možná někdo domnívá. Šel jsem sem za dobrou partou a kvalitním hokejem."

Co očekáváš od letošní sezóny jako hráč? A co očekáváš od týmu jako celku?
"Dostat se co nejdál v play-off. Od týmu kolektivní pojetí s divácky atraktivním herním projevem."

Jak podle dostupných informací hodnotíš soupeře ve skupině a koho tipuješ na favorit?
"Favoritem je jednoznačně Chrudim, které se nepovedlo loni postoupit a letos pro to udělá možné i nemožné. Dále samozřejmě my. Myslím si, že první čtyřka bude dosti vyrovnaná - Chrudim, Benátky, Písek a viděl bych tam i Kolín, který by mohl být černo-červeným koněm soutěže, uvidíme, jak se jim podaří ukočírovat ty velké změny v týmu."

Jak relaxuješ ve volném čase? Jaké máš koníčky?
"Co to je volný čas? (smích) Relaxuju u počítače cca 14 hodin denně. Je to moje práce i koníček."

Jaké máš oblíbené jídlo a pití?
"Jídlo: Tatarský biftek
Nealko: Jednoznačně COCA-COLA LIGHT
Alko: Whisky,víno,pivo (vlastně všechno) dle situace."

Vraťme se ještě ke slavnému play-off a následné baráži v sezóně 2002-2003, jak na ty zápasy vzpomínáš?
"Mám je živě před očima (usmívá se). Ne vážně, nejvíce vzpomínám na domací zápas s Dopitovou Olomoucí!"

Co tě tehdy přivedlo právě do Benátek, vždyť Kolín v té době Benátky docela pravidelně porážel, neviděl jsi v tom nějakou závist ze strany Kolína?
"Kolín tehdy už neměl moc šancí dostat se do play-off a v té chvíli přišla nabídka z Benátek, chtěl jsem si prodloužit o pár zápasů sezónu (nakonec to bylo o pár mesíců). Žádná závist nebyla, alespoň si myslím, ale jsme Česi, nikdo neví."

Měl jsi někdy nabídky z vyšších soutěží, nebo hrál jsi někdy vyšší soutěž?
"Nabídky byly z 1.ligy z Berouna a Kadaně. Za Beroun jsem dokonce odehrál jedno přípravné utkání na Kladně, ihned po zápase mi byla nabídnuta smlouva. Ztroskotalo to víceméně na tom, že jsem nechtěl opustit civilní zaměstnání a to se s první ligou kloubí těžko. Mrzí mě to, alespoň jeden zápas v první lize bych si tenkrát rád zahrál. Manželka by mi udělala fotku a já bych si ji dal jako wallpaper (tapeta pracovni plochy)."

Co ti tehdy v nejlepších letech chybělo, aby ses dostal např. až do extraligy?
"Dobrý manažer (smích)."

A otázka na závěr. Kterému týmu fandíš v extralize a které naše hokejisty nejvíce uznáváš?
"V extralize fandím Pardubicím. Vždycky jsem uznával pana Ivana Hlinku. Ze zámoří to je jednoznačně Mathieu Schneider, dříve Toronto."

Děkujeme za rozhovor a přejeme mnoho úspěchů nejen v v benáteckém dresu, ale i v osobním životě!

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!