27. 9. 2007 | Tomáš Nejedlo

Před Benátkami stojí velká výzva, přijíždí Chrudim!

V sobotu 29.9. se na benáteckém zimním stadionu uskuteční kvalitní utkání 2. hokejové ligy skupiny Střed mezi stále neporaženými Benátkami a taktéž neporaženou Chrudimí. Nejen proto zápas slibuje parádní hokejovou podívanou, kterou byste měli podpořit i vy, benátečtí fanoušci, svými hlasivkami. V dresu hostí by mělo nastoupit i několik kvalitních hráčů, ale jak je v hokeji notoricky známo, samotná jména nedělají výsledky a úspěch a rozhodne se jako vždy až na ledě. Zápas začíná úderem 17. hodiny!
Po úvodních dvou výhrách v Jindřichově Hradci a doma s Táborem přišla první, sice ta nejmenší, ale přesto bodová ztráta. V Milevsku naši hráči udrželi neporazitelnost, ale ztratili i první bod v novém ročníku. Z jihu si odvážejí vítězství 2:1 v prodloužení, když tento výsledek zařídili svými góly Lukáš Zajíček a obránce Jiří Svoboda. V tabulce tak Benátecké předskočil další aspirant postupu do vyšší soutěže IHC Písek, který zatím jako jediný prochází soutěží s čistým štítem. Chrudimští prozatím dokázali zvítězit v základní hrací době v zápase s Velkým Meziříčím (7:2) a v Táboře (5:1). Jedinou bodovou ztrátu utrpěli východočeši v Kolíně, kde sice vyhráli 4:3, ale až v prodloužení, a tak mají s Benátkami shodný počet osmi bodů. Nejlepším střelcem mužstva je matador a současný televizní komentátor hokejového pořadu Buly David Pospíšil, jenž zatížil konto soupeřů pěti góly, a to je ve třech zápasech úctyhodná bilance. Není bez zajímavosti, že ostatních 11 branek je rozděleno mezi dalších deset hráčů, což nastiňuje fakt, že Chrudim letos poskládala kvalitní a hlavně vyrovnané mužstvo, které bude chtít dosáhnout na příčky nejvyšší - postup do 1. ligy.

V letní pauze se změnilo mužstvo praticky ze dvou třetin. Do Nymburka odešel kanonýr Pavel Prachař, také Karel Nekvasil opustil tým a zamířil do prvoligové Jihlavy. A rovných šest hráčů odešlo za "exchudimským" Tomášem Topolem, trenérem nováčka Sršňů z Kutné Hory. Jmenovitě to jsou čtyřicetiletý brankář Libor Barta, bývalý brankář Pardubic, Komety Brno, Plzně či Karlových Varů. Dále zkušený bek Petr Jančařík, jenž hrával extraligu za Pardubice nebo Třinec, přichází vyztužit obranu Sršňů. Do útoku Kutné Hory se z Chrudimi stěhují Petr Králíček, Marek Kišš, Jaroslav Polák a Petr Hemský.

Mužstvo chrudimského trenéra Lubiny posílili brankář Emil Hrazdíra (HK Jestřábi Prostějov), obránci Lukáš Daňo (HC VCES Hredec Králové), Petr Doseděl (HK Jestřábi Prostějov), Michal Šafařík (HC Mora Olomouc) a Miroslav Kuncl (HC Klášterec nad Ohří). Na místo útočníků se v týmu nově objevují Stanislav Stavenský (HC Havířov Panters), Zdeněk Žák (HC Havířov Panters), Jaroslav Buchal (HC Klášterec nad Ohří) a Lukáš Král (HC Vrchlabí).

V brance o své teplé místo svedou boj Emil Hrazdíra a Martin Němec, v obraně se prosazují Michal Šafařík, jenž dřívě nastupoval ve Vsetíně, dále Petr Doseděl, který hrával první ligu za Olomouc a v dresu Hanáků pamatuje i slavnou baráž ze sezóny 2002-2003. V útoku mají Chrudimští doslova přetlak kvalitních hráčů, jmenovitě to jsou například Marek Zadina (Pardubice, Třinec nebo Litvínov), David Pospíšil (Pardubice, Plzeň), Jaroslav Buchal (Litvínov, Karlovy Vary), Stanislav Stavenský (Litvínov), Zdeněk Žák (Litvínov), Petr Bělohlávek (Znojmo). V závorkách jsou uvedeny extraligové kluby v nichž uvedení hráči v minulosti hráli.

V minulém zápase v Táboře nastoupil tým HC Chrudim v tomto složení: Němec - Konta, Doseděl, Giba, Šafařík, Fejgl, Daňo, Konta - Žák, Zadina, Pospíšil, Stavenský, Král, Bláha, Beránek, Horák, Bělohlávek.

V utkání v Milevsku se tým HC Benátky nad Jizerou představil v této sestavě: Barek – Svoboda, Beránek, Nedbal, Gajda, Tondr, Klouček - Malý, Skořepa, Kristek - Mařík, Zajíček, Mácha - T.Kadeřábek, Jakeš, Weiss - Kocman, J.Kadeřábek, Drak.

Podle výše uvedených informací je zcela zřejmé, že Benátecké nečeká žádné lehké utkání a půjde o důležité tři body! Takže všichni fanoušci dobrého benáteckého hokeje nezapomeňte, že utkání má naplánovaný začátek v 17 hodin a stadion musí praskat ve švech! Pro domácké typy fanoušků u svých počítačů bude samozřejmě připraven podrobný on-line přenos!

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!