4. 1. 2008 | Pavel Petr, Mirek Ondra

První místo po základní části je historický úspěch, hodnotí prezident klubu Bohumil Bartoň

Pro benátecký hokej veleúspěšný rok 2007 je již minulostí a je tak čas na bilancování, kterého se ujal jeden z čelních představitelů klubu PhDr. Bohumil Bartoň. V článku naleznete hodnocení nejen letošní sezóny, ale i té uplynulé, povídání o nových posilách v benáteckém kádru, prvoligových ambicích či hodnocení posledního utkání základní části proti Velkému Meziříčí. K rozhovoru je přiložen i audiosoubor, který si můžete poslechnout.

Jaký byl uplynulý rok 2007 z pohledu benáteckého hokeje?
"Co se týče „A“ týmu, tak jsme docílili obrovského úspěchu. Po základní části jsme první, za námi Chrudim, největší favorit této soutěže a třetí Písek až 12 bodů za námi. Samozřejmě jsou zde i ostatní mužstva, máme radost z dorostu, který se po počátečních nedobrých výsledcích dostává pomalu nahoru, máme zde juniory, se kterými bychom chtěli postoupit do ligy. Vnímáme i výkonnost mládežnických družstev v žákovské lize, kde nás trápí problémy s počtem dětí. Ale i tak můžeme být na benátecké poměry spokojeni."

Když už mluvíme o předešlém roce, vraťme se ještě k loňské sezóně, kdy chyběl jen krůček k postupu první ligy.
"Samotný fakt, že jsme odehráli s Mostem finále na pět zápasů, svědčí o kvalitě kádru, který tady je. Myslím že v poslední době máme štěstí na trenéry. Jak Láďa Kolda tak teď Luděk Škaloud a asistenti, kteří vytvářejí příznivé klima kolem mužstva, jednoznačně dokumentují, že ten výběr byl šťastný."

Teď je před námi rok 2008, kam se budou benátecké ambice dál ubírat?
"My samozřejmě nemůžeme mít jiné cíle než loni. Dostat se co nejdál. Letos tomu ta situace trochu nahrává, tím že není baráž a první dva týmy postupují přímo do první ligy. Je to výzva pro benátecký hokej. Tomuto výboru končí dvouleté funkční a byla by to pro nás krásná odměna, kdybychom se dostali na postupové příčky a tu první ligu vybojovali."

Znamená to tedy, že se Benátky první ligy nebojí?
"Já v tom spatřuji spíše ten sportovní výsledek. Moc bych to přál hráčům, přál bych to vedení, lidem kteří se zde v hokeji pohybují, přál bych to i těm fantastickým fanouškům, které tady nyní máme. Jenom mě mrzí, že těch lidí nepřijde na stadion víc, protože ten manšaft by si to určitě zasloužil."

Kdo bude teď největším soupeřem Benátek, vyjma Chrudimi ze skupiny Střed?
"Skončí základní část, skončí lichá – sudá a teprve play-off nastaví tvář té hráčské kvalitě. Nechci předbíhat, my jsme udělali první krok, vyhráli jsme základní část. Znovu bych chtěl zopakovat, že je to historický výsledek. Musíme se dívat dál. Já se domnívám, že to mužstvo je tu kvalitní, má vnitřní sílu a pokud zapracujeme a zlepšíme přesilové hry, tak můžeme pomýšlet na to, že dojdeme hodně daleko."

Stojí za zmínku zastavit se u hráčského kádru. V poslední době nastupují v dresu hráči pražské Sparty, jak je tato spolupráce nastavena?
"Tu spolupráci nastavil pan Antal. Jsou to hráči z juniorky, ať je to Mrňa nebo Rybecký. Jsme rádi za Protivného, poněvadž jsme trochu pociťovali nedostatek hráčů v zadních řadách, potřebovali jsme jednoho, dva zkušené obránce, zejména do té finální fáze. To se podařilo. Máme na střídavý start ještě Švagrovského, v lednu by se měl vrátit Mácha a z Boleslavi by měl přijít Vlk. Chceme mít ten kádr početnější, může přijít zranění, může přijít onemocnění a potom v lednu se hráč špatně hledá. My se chceme vydat tou cestou, abychom ty hráče měli tady, měli je odzkoušené, aby to byli typy lidí, které chtějí za Benátky za hrát."

Poslední otázkou bych se zeptal na dnešní utkání. Výsledek 8:1 je dost jednoznačný.
"Já jsem zde naznačil, že největší bolestí naší současné hry jsou přesilovky. My vysoko vyhráli, soupeř od druhé třetiny nestačil nasazenému tempu. Dopouštěl se celé řady nečistých zákroků. My jsme to paradoxně nedokázali ve hře 5 na 3 potrestat. Dávali jsme góly především ve hře 5 proti 5, odehráli jsme dobře i oslabení. Kdybychom dokázali proměňovat ty přesilovky, tak výsledek mohl být dvouciferný. Jsem rád, že jsme vyhráli v posledním utkání doma, protože ti fanoušci, co tvoří dneska kotel si to určitě zaslouží."

Děkujeme za rozhovor.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.