27. 1. 2008 | Ondřej Nejedlo

V Benátkách je výborný kotel, říká Milan Beránek

V den utkání s Jabloncem oslavil Milan Beránek (na snímku) své dvaatřicáté narozeniny, pro zranění však bohužel nemohl nastoupit. Patří mezi nejzkušenější hráče benáteckého týmu, zahrál si extraligu v Pardubicích a Liberci, kde dokonce skóroval, když překonal nynějšího gólmana znojemských Orlů Jiřího Trvaje. Po dvě sezóny se také řadil mezi pilíře obrany jabloneckých Vlků a v posledních letech byl nezbytným členem zadních řad HC Vrchlabí. Před loňským play-off přišel do Benátek na hostování právě z krkonošského týmu. Více informací se dozvíte v následujícím článku.
Milane, kdo a kdy tě k hokeji přivedl?
"To už je tak dávno, že si to ani nepamatuji. Předpokládám, že to byli rodiče. Bylo to v pěti letech."
Jakými kluby jsi prošel?
"Jsem původem z Pardubic, kde jsem hrál asi do dvaceti let, na vojně jsem byl ve Znojmě, pak jsem šel do Liberce, moje další štace bylo Ústí, následoval návrat do Liberce. Pak to se mnou šlo z kopce (smích) - Jablonec, Vrchlabí, Benátky."
Ještě jako junior jsi nakoukl do extraligy v Pardubicích. Kdo byl největším tahounem týmu?
"Největšími tahouny tam byli Láďa Lubina a David Pospíšil."
Jaké to bylo v Liberci, po postupu do extraligy?
"Byla tam velká euforie, zažil jsem tam dva postupy, jak do první ligy, tak do extraligy. Při postupu do extraligy tam byla hodně velká euforie."
Máš problémy s dojížděním do Benátek? Kde pracuješ?
"Dělám v jedné stavební firmě. Dojíždění do Benátek je určitě lepší než do Vrchlabí."
Jak bys porovnal loňský tým z Vrchlabí a letošní tým Benátek?
"Ve Vrchlabí se postupu podřizovalo všechno. První rok tam byla hodně dobrá parta, na hostování přišlo hodně hráčů z Liberce, trénovalo se v Liberci. Nastalo velké zklamání, že už ten první rok se nepodařilo postoupit. Vlastně Vrchlabí ztroskotalo ve druhém kole play off právě na Benátkách. Druhý rok tam neponechali nic náhodě a nakoupili hodně hráčů s extraligovými zkušenostmi. Ten postup už jsem nezažil, koncem ledna jsem šel do Benátek. Kdybych to měl porovnat, tak je asi jasné, že se tam tomu postupu podřídilo opravdu vše."
Jak hodnotíš probíhající sezónu v Benátkách? Jaké jsou cíle mužstva a tvé osobní cíle?
"Můj osobní cíl je jediný, a to dobře hrát hokej. Když se podaří postup, bylo by to hezké."
Co říkáš na podporu domácích fanoušků?
"Tady je to všeobecně známé. Kotel je výborný, akorát škoda, že chodí málo dalších fandů. Pokoušíme se spolu se spoluhráči vymýšlet nějakou náplň děkovaček."
Jaký máš názor na skupinu Západ?
"Neustále se říká, že skupina Západ je slabší. Já si myslím, že podle herního projevu je to hodně vyrovnané. Třeba nedávno Sokolov hodně dobře bruslil, byli dost dobří. Nevidím žádné větší rozdíly v obou skupinách."
Jakého by sis přál soupeře do prvního kola play off?
"Já hrál zatím jen proti Sokolovu a abych pravdu řekl, tak se mi už sem nechce, je to hrozná dálka. Takže bych se asi nejradši podíval do Mělníka."
Děkujeme za rozhovor

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!