12. 9. 2008 | Tomáš Nejedlo

Pouť po republice začíná, Benátky zajíždějí do Hradce Králové

Hokejisté Benátek vstoupili do soutěže více než dobře, na domácím ledě dokázali přehrát nováčka z Chrudimi a nyní se pokusí získat další body. Cesta k nim však nebude nikterak snadná. Svěřenci trenérů Hakena a Škalouda totiž zajíždějí do Hradce Králové, který již několik let patří k absolutní špičce první ligy. Hradec navíc slavnostně otevírá nově zrekonstruovaný stadion a má tedy o motivaci více. Zda se Benáteckým podaří na horké východočeské půdě získat nějaké body se dozvíme již v sobotu 13. září. Začátek zápasu je v 18 hodin a vy jej můžete sledovat on-line! Aktualizováno o sestavu!

Sestava, která do Hradce pojede bojovat o další prvoligové body: Nedvídek, Stejskal - Gajda, Drábek, Kajínek, Hrach, Pavlů, Schnabel, M.Tondr - Havel, Skořepa, Kudrna, Vantuch, Hruška, Špaček, Jech, Nevyhoštěný, Bárta, Rapač, Weiss, Kadeřábek

Představujeme soupeře - HC VCES Hradec Králové

Hradec patří k tradičním účastníkům prvoligové soutěži, ba co víc. Již několik let patří k předním týmům naší 1. ligy.

V kádru Hradce došlo k několika změnám. Tou klíčovou je působení talentovaného brankáře Vladislava Koutského z Pardubic. V obraně bude tvrdit muziku zkušený Martin Táborský, který neuspěl na zkoušce v Pardubicích. Něco odehráno v 1. lize už mají i Bořek Sláma s Alešem Pazderou. Klíčovou posilou je bezesporu veterán Martin Filip, jenž v Hradci pamatuje i extraligu. Ten se do Čech vrací po několikaletém působení ve Velké Británii a Francii. Během své bohaté extraligové kariéry stihl vystřídat hned několik klubů (Hradec Králové, Opavu, Plzeň, Karlovy Vary, Havířov, Pardubice, Litvínov a Zlín) Filipa dobře zná i benátecký útočník Tomáš Kadeřábek, který řekl: "Filipa znám především díky jeho lehké helmě a hokejky ve tvaru pádla." Posilami budou určitě i David Nedorost s Patrikem Moskalem. Stálicemi v Hradci už jsou také Jiří Kadlec (několik sezón opora Mladé Boleslavi a Kolína), Martin Koudelka a kapitán Jaroslav Roubík. Dravé mládí bude zastupovat Daniel Rákos z Pardubic.

Hradec v letním období také startoval v Tipsport Cupu a v konkurenci silných extraligových klubů neměl šanci obstát. V přípravě Hradečtí nejprve vlažně začali, ale na konci období vystupňovali formu tak, že posledním pět zápasů neprohráli.

V úvodním kole se Hradec představil na ledě HC VOKD Poruba, klubu, který změnil název z původního Sareza Ostrava. Porubským se v premiéře dařilo o poznání lépe a svého soka dokázali porazit výsledkem 5:3. S hradeckými to po 25. minutách vypadalo na ručník. Prohrávali totiž 0:4, nakonec se jim podařilo brankami Moskala, Roubíka a Koudelky alespoň korigovat, na body to však nestačilo.

Utkání sledujte živě!

Jako již tradičně můžete sledovat utkání benáteckých hokejistů on-line. Na stránkách www.onlajny.cz můžete sledovat jak zápas Benátek, ale živě se podíváte také na ostatní prvoligové stadionu a můžete tak sledovat i naše soupeře. On-line přenos z Hradce Králové pro Vás v sobotu připraví náš hradecký kolega Lukáš Souček. Přejeme příjemnou zábavu!

ON-LINE: 2.kolo HC VCES Hradec Králové - HC Benátky nad Jizerou, sobota od 18 hodin!

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!