16. 9. 2008 | Tomáš Nejedlo

Přijíždí soupeř z kategorie nejtěžších - Chomutov

Prvoligová soutěž se již rozjela svým rychlým tempem a ve středu je na programu již 3. kolo. Hokejisté Benátek, jakožto nováčci, na svém ledě přivítají jednoho z nejtěžších soupeřů a aspiranta na postup do extraligy - KLH Chomutov. Krušnohorci mají ve svém středu hned několik zkušených hráčů a zajímavých zahraničních akvizic. Podrobně se tomu budeme věnovat v článku. Zápas bude na benáteckém zimním stadionu odehrán ve středu 17. září v 17:30! Všichni příznivci jsou na tento hokejový svátek co nejsrdečněji zváni! K dispozici bude také tradiční textový on-line přenos.
Hokejisté Benátek vstoupili do první ligy vskutku impozantně. V historicky prvním prvoligovém utkání dokázali na domácím ledě přehrát nováčka z Chrudimi v poměru 5:2 a získali první a velmi ceněné tři body. V sobotu svěřenci trenérů Hakena, Škalouda a Nečase hráli v Hradci Králové, kde zároveň tímto mačem otevírali místní stadion. Vyrovnaný zápas rozhodl Hradec proměněnými šancemi a prohra 2:6 byla pro Benátecké až příliš krutá.

Představujeme soupeře - KLH Chomutov

Soupeř z Podkrušnohoří, jak jsme již uvedli, jistě bude společně s Ústím nad Labem a Kometou Brno patřit k největším aspirantům na postup do nejvyšší soutěže. V létě Chomutovští nezaháleli a sháněli nové posily. Lanařili dokonce i hvězdu Martin Ručinského, kterého ale nakonec ulovila Sparta. V Chomutově však zakotvilo několik skutečně zajímavých jmen. Tím prvním je opora v brance. Na sever Čech přišel někdejší finský reprezentant zkušený pětatřicetiletý brankář Jane Lundell. Ten během své bohaté kariéry vystřídal ve fisnké SM-liize dresy Turku, Lahti, Hämeenlinny, Raumy, Pori a nejdelší dobu strávil v HIFK Helsinky, odkud také do Čech přišel. Z Pori přišel vyztužit obranu Chomutova další finský tvrďák Marko Toivonen, který se ve Finsku zahrál mj. v dresech již zmíněného Pori, Hämeenlinny, Tampere nebo Raumy. Další velké posily přišly vyztužit útok. Jedná se konkrétně o slovenského reprezentanta Miroslava Hlinku, který přišel ze Sparty a předtím hrál v Pardubicích. Další povedené nákupy jsou podepsány pod jmény forvardů Zdeňka Skořepy (Třinec) a Jiřího Gombára (Mladá Boleslav). Do obrany ještě přišel z Vítkovic Lukáš Chmelíř, jenž má v extralize odehráno již přes 170 zápasů. Z kmenových hráčů Chomutova vystavují největší hrozbu pro soupeřovy brankáře především Petr Jíra, Jiří Charousek či Stanislav Mikšovic. Z obránců pak například navrátilec ze Slovenska Lukáš Pulpán, jenž má na svém kontě za dva odehrané zápasy již pět kanadských bodů!

První mistrovský zápas sehrál Chomutov na ledě Berouna, kde bez větších potíží vyhrál 8:1. O branky se postarali Charousek 2, Fábry 2, Bombic, Mikšovic, Gombár a Jíra. V sobotu se na domácím ledě KLH nadřel nad VOKD Poruba a nakonec však zvítězil 5:2. Branky dávali Jíra 2, Hašek 2, Pulpán.

KLH Chomutov nastoupil do zápasu s Porubou v sestavě: Lundell (Cikánek) - Chmelíř, Révay, Pulpán, Toivonen, Ťupa, Bombic, Trefný, Všetečka - Gombár, Skořepa, Míka - Hlinka, Mikšovic, Jíra - Hašek, Charousek, Jeslínek - Malát, Domin, Fábry

Zápas sledujte on-line!

Jako tradičně můžete tento zápas 3. kola 1. ligy mezi HC Benátky nad Jizerou a KLH Chomutov sledovat v podrobném on-line přenosu. Start onlajnu bude stejně jako úvodní buly v 17:30. Přejeme příjemnou zábavu!

ON-LINE: 3.kolo HC Benátky nad Jizerou - KLH Chomutov, středa od 17:30!

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.