22. 9. 2008 | Tomáš Nejedlo

Zlepšený výkon na Havířov nestačil

5., pondělí 22. 9. 2008
Benátky n.J. - Havířov BEN - HAV
V pořadí již pátém prvoligovém zápase přivítali benátečtí hokejisté na domácím ledě dosud neporažený Havířov. V benáteckých barvách se poprvé představil zkušený útočník Mojmír Musil, který společně s dalším debutantem brankářem Stejskalem, patřil k nejlepším benáteckým hráčům na ledě. Havířovští však povedenou kombinací ve druhé třetině rozhodli zápas ve svůj prospěch. Výkon Benáteckých však byl oproti minulým zápasům zlepšený a remíza by tomuto zápasu slušela více. Další zápas mají Benátky na programu ve středu v Jihlavě.
Benátky n.J.: Stejskal (Hanousek) - Drábek, Ton, Hrach, Pavlů, Mrkvička, Müller, Kajínek - Kudrna, Skořepa, Havel, Pabiška, Nevyhoštěný, Musil, Jech, Bárta, Dušek, Kadeřábek, L. Tondr, Weiss, Hruška
Havířov: Čech (Valent) - Evan, Štefanka, Huhto, Novák, Lašek, Štěpánek, Kopel - Rozum, Piecha, Sikora, Seman, Strapáč, Velecký, Brynecký, Haas, Kotásek, Duba, Podešva, Daneček, Říčka
Branky a nahrávky: 13. Kajínek (Musil) - 11. Kotásek (Brynecký), 33. Piecha (Evan). Rozhodčí: Smitka - M.Svoboda, Zavřel. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 325.

Fotogalerie

Komentář

Jak už jsme uvedli v anotaci, v benáteckém dresu poprvé nastoupil zkušený a ostřílený čtyřiatřicetiletý Mojmír Musil. Během své bohaté kariéry mj. vystřídal extraligové kluby Plzně, Liberce nebo Vsetína. V loňské sezóně tento borec v úvodu nastupoval v druholigovém Jablonci, odkud se poté stěhoval do polské Toruně. Debut v bílém dresu si v soutěžním zápase při zranění brankáře Nedvídka odbyl gólman Jiří Stejskal a nutno dodat, že předvedl skvělý výkon!

Samotný zápas začal velkou šancí až v 9. minutě zápasu. Na modré čáře napřáhl hostující Novák a až Stejskal mu akrobatickým zákrokem zabránil ve skórování. Hosty z Havířova to však vůbec mrzet nemuselo. O chvíli později totiž Daniel Brynecký projel celým hřištěm, jeho ránu Stejskal dokázal vyrazit, ale puk se dostal přímo na hůl forčekujícího zkušeného Martina Kotáska, jenž jej už bez větších problémů dorazil do branky - 0:1. Benátečtí se s tímto stavem nechtěli smířit a jako první se v obrovské šanci objevil Michal Bárta. Po velkém zrychlení upláchl havířovské obraně a tváří v tvář Čechovi však střílel jen do připravené lapačky brankáře Panterů. Další minuta již přinesla branku. David Kajínek pálil od modré a za přispění teči jednoho z bránících beků touš skončil v levé šibenici havířovské klece - 1:1.

Druhá část zápasu začala závarem v havířovském brankovišti, ale Stejskal dokázal vše za pomocí beků pochytat. V polovině zápasu převzali hosté otěže utkání a Stejskal se musel činit, aby pochytal velice nebezpečné pokusy Piechy a zejména pak Filipa Štefanky. Rozhodčí Smitka pak hostům daroval v zápase jedinou přesilovku 5 na 3 a nejzkušenější útočná formace Havířova ji dokázala beze zbytku využít. Jakub Evan střílel od modré a nejaktivnější Panter Martin Piecha jen zkušeně nastavil hůl, od které se puk odrazil do sítě. Ve 37. minutě mohlo být vyrovnáno. Michal Pavlů ujížděl sám na Čecha, byl zezadu faulován a rozhodčí Smitka nařídil trestné střílení! K jeho exekuci se postavil kapitán Josef Skořepa, ale Jakub Čech jeho pokus o kličku vystihl a puk dokázal vypíchnout!

Do třetí třetiny nastoupili domácí s přáním alespoň vyrovnat a byli také častějšími návštěvníky obranné havířovské třetiny. Jako první však zahrozili hosté. Stejskal musel být na pozoru při šancích Říčky a aktivního Piechy. Poté již převzali iniciativu domácí a k vidění byly i největší šance třetí periody. Nejprve po nahození Kajínka šikovně tečoval Hruška, po gólech volaly i příležitosti Petra Weisse a Michala Bárty. K velké nevoli benáteckých fandů však puk v brance ani jednou neskončil. Jednu z posledních šancí na vyrovnání měli Benátečtí po faulu Nováka na Bártu, ale přesilovku nevyužili. Závěrečný tlak již gólové ovoce nepřinesl, a tak v zápase vyhrál šťastnější Havířov.

Nejlepší hráči: Mojmír Musil, Jiří Stejskal - Martin Piecha

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.