26. 9. 2008 | Tomáš Nejedlo

Další prvoligovou prověrkou bude důležitý souboj s Berounem

Prvoligoví hokejisté Benátek se po nečekaném bodu z Jihlavy jistě poohlíží po dalším bodovém přírůstku. Rozšířit prozatím čtyřbodovou sbírku budou moci svěřenci trenérů Hakena, Škalouda a Nečase již tuto sobotu. Na benéteckém ledě se totiž představí Berounští Medvědi. Toto středočeské derby bude mít velkou důležitost, vždyť v případě výhry se na svého soka mohou Benátečtí dotáhnout. V sázce je tedy hodně a potřeba budou bezesporu i hlasivky benáteckých fanoušků! Přijďte všichni povzbudit benátecký tým v cestě za vítězstvím. Zápas začíná již tuto sobotu v 17 hodin! K dispozici bude také tradiční on-line přenos! Aktualizováno o sestavu

Sestava, která bude bojovat o další prvoligové body:
Stejskal (Hanousek) - Drábek, Kajínek, Hrach, Ton, Gajda, Kolmann, Mrkvička, Špila - Kudrna, Hruška, Dušek - Havel, M.Musil, L.Tondr - Procházka, Bárta, Jech - Kadeřábek, Kopic, Weiss

Jak jste si již možná všimli, do zápasu nastoupí Benátky i s novou posilou - Tomášem Špilou. Čtyřiadvacetiletý slovenský řízný bek s tvrdou střelou bude jistě velice platnou posilou. V minulosti si zahrál slovenskou extraligu v dresu Slovanu Bratislav, Nitry nebo loni v Žilně. V Čechách okusil extraligu v ročníku 2006/2007 v dresu pražské Slavie.

Představujeme soupeře - HC Berounští Medvědi

Beroun již několik patří ke stálicím 1. hokejové ligy, kde se však pohybujou povětšinou pod hranicí zaručující účast v play-off. V loňské sezóně soutěž dokonce zachraňoval v play-outu. Skalní fanoušci Benátek určitě ještě mají v živé paměti barážové souboje Benátek a Berouna z roku 2003, kde oba týmy bojovaly o účast v dalším ročníku 1. ligy. S výsledky 2:2 a 5:1 byli však úspěšnější berounští Medvědi. Součastný kádr doplňují hráči plzeňského Lasselsbergeru, kterých se v Berouně připravuje hned několik. Za všechny jmenujme např. zkušeného brankáře Altrichtera, který by měl být týmovou jedničkou. Mužstvo v létě převzal nový trenér, jímž je zkušený Otakar Vejvoda st., jenž naposledy působil v korejské Anyang-Halle. Mužstvo tvoří osa zkušených hráčů (Slížek, Frolík, Šinágl, Vlček) a dále je doplňováno mladíky. Obranu Berouna pak diriguje ostřílený David Mazanec, který loni vybojoval s Mladou Boleslaví postup do extraligy. Podařený nákup se berounskému vedení povedl v nedávné době. Do týmu přišel zkušený čtyřiatřicetiletý David Balázs, dlouholetá opora Litvínova a mj. i tahoun české in-linově reprezentace. Po svém příchodů sází jeden gól za druhým a benáteckému týmu bude jistě velice nepříjemný.

Berounští v dosavadním průběhu získali šest bodů za dvě výhry. Na svém kontě tedy mají ještě čtyři porážky. Hned na úvod soutěže dostal Beroun od Chomutova stejný příděl jako Benátky, tedy 1:8. Pak ale Medvědy šokovali výhrou 3:2 ve Vrchlabí a varovně zvedli všem soupeřům prst. Druhou výhru si svěřenci trenérů Setikovského a Vejvody připsali doma s Třebíčí, a to 2:1. Naposledy náš sobotní soupeř těsně podlehl Porubě 1:2.

HC Berounští Medvědi nastoupili v zápase s HC VOKD Poruba v sestavě: Altrichter (41. Štelmach) - Kameš, Martinec, Malý, Mazanec, Šmach, Vaněček - Tvrzník, Šinágl, Kica, Eberle, Slížek, Novotný, Kupec, Křesťan, Vlček, Laš, Balázs, Pavel

Utkání sledujte on-line!

Jako již tradičně, i tentokrát můžete sledovat zápas HC Benátky nad Jizerou - HC Berounští Medvědi on-line. Start přenosu je naplánován stejně jako úvodní buly z rukou hlavního rozhodčího Hrubého na 17 hodin! Hezky se bavte!

ON-LINE: 7.kolo HC Benátky nad Jizerou - HC Berounští Medvědi, sobota od 17 hodin!

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.