5. 1. 2009 | Mirek Ondra

Benátky se postaraly o překvapení kola

38., pondělí 5. 1. 2009
Benátky n.J. - Chomutov BEN - CHM
V pondělním utkání první ligy šel do vedení favorizovaný Chomutov, Benátky však zásluhou Stanislava Procházky vyrovnaly a navíc se před koncem úvodní části brankou Duška v oslabení ujaly vedení. Ve druhé třetině přidal další gól Konečný. Severočeši v posledním dějství pouze snížili na konečných 3:2 brankou Grofa. Hokejisté Benátek si po výhře nad jedním z adeptů na postup do extraligy po zásluze připsali tři body.
Benátky n.J.: Stejskal (Nedvídek) – Pavlů, Kolafa, Hrach, Kolmann, Cuník, Kajínek, Lukáč – Vantuch, Dušek, Procházka, Weiss, Skořepa, Kopic, Pabiška, Bárta, Nevyhoštěný, Konečný, Kazatel, Víšek, Urban
Chomutov: Lundell (34. Cikánek) – Ťupa, Grof, Pulpán, Toivonen, Nikolov, Bombic, Trefný, Všetečka – Hašek, Skořepa, Jeslínek, Hlinka, Mikšovic, Jíra, Eiselt, Domin, Míka, Malát, Tauš, Fábry
Branky a nahrávky: 10. Procházka (Víšek), 19. Dušek, 34. Konečný (Urban) - 2. Mikšovic (Míka, Pulpán), 54. Grof (Skořepa, Ťupa). Rozhodčí: Lacina - M.Svoboda, Zavřel. Vyloučení: 8:7 + navíc Procházka (BEN) 10 minut OT. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 382. Střely na branku: 34:38.

Fotogalerie

Komentář

Utkání začínalo naplňovat papírové v polovině druhé minuty. Benátky oslabené o vyloučeného Weisse inkasovaly z hole Stanislava Mikšovice, jenž tečoval prudkou ránu Míky. Benátky se ale rychle oklepaly, ale Konečný na Lundella nevyzrál.

Hosté mohli jít do dvoubrankového vedení, jenže to by nesměl Stejskal skvěle zasáhnout proti střele Mirosalava Hlinky, kterou na poslední chvíli precizně vyrazil.

V polovině první třetiny bylo srovnáno. Nekrytý Stanislav Procházka dostal puk před Lundellem, nic nevymýšlel a prudkou střelou švihem rozvlnil síť v chomutovské brance.

Ke konci první části Lundell vytvořil minelu, když zpoza branky málem namazal benáteckému hráči. Chybu včas zpozoroval jeden z chomutovských beků, který byl u puku nakonec dřív.

Benátky se však gólu přeci jen dočkaly. Paradoxně ve vlastním oslabení. Chomutovská obrana možná trochu podcenila puk držícího Antonína Duška, který prokličkoval útočným pásmem a překonal Lundella.

Druhou třetinu zahájili náporem hosté. Ten vygradoval ve 24. minutě velkou šancí Miroslava Hlinky, jenž se dostal až před Stejskala. Benátecký golman po menších peripetijích přikryl puk.

V čase 33:09 se z ojedinělé šance prosadily Benátky. Rastislav Konečný se nepáral s přihrávkou Urbana, napálil ji z první, a Benátky šly do dvoubrankového vedení. Po inkasované brance vystřídala finského golmana Jana Lundella chomutovská dvojka, dvacetiletý Lukáš Cikánek.

Hosté tlačili na pilu, ale benátecká obrana pracovala bezchybně. A tam kde selhala, ji jistil skvěle chytající Jiří Stejskal.

Třetí třetinu poznamenala častá vyloučení benáteckých hráčů. Chomutov si ale nedokázal v přesilovkách vytvořit očekávaný tlak.

V padesáté druhé minutě však byli postupně vyloučeni dva hráči domácích. Dvojnásobnou přesilovku už Chomutovští využili. Jakub Grof napřáhnul od modré a střela si našla cestu až za Stejskalova záda.

Čtyři minuty před koncem se v přečíslení dva na jednoho hnali na chomutovskou branku Konečný s Urbanem. Druhý jmenovaný poslal svůj projektyl vysoko nad branku Cikánka. Mladý golman si dokázal udržet čisté konto.

Padesát devět vteřin před koncem sáhli hosté ke hře bez brankáře, ale precizní obrana Benátek vyrovnání nedopustila.

Jasný outsider si připsal proti amicióznímu Chomutovu těsnou výhru a připsal si veledůležité tři body v boji o záchranu v soutěži.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.