7. 1. 2009 | Tomáš Nejedlo

Ústečtí Lvi se ukázali nad benátecké síly

39., středa 7. 1. 2009
Benátky n.J. - Ústí n.L. BEN - UNL
Po dvou skalpech favoritů si Benátečtí brousili zuby na dalšího protivníka ze samého vrcholku tabulky. K řece Jizeře zavítal vedoucí celek první ligy Ústí nad Labem. Lvi poučeni nezdarem Hradce i Chomutova proti Benátkám rozhodně nic nepodcenili a nakonec díky zkušenosti dovedli zápas do vítězného konce. Ve třetí třetině však Benátky vyvinuly tlak, přišlo snížení Skořepy a poté neproměněné trestné střílení Konečného utnulo benátecké šance na body. O důležité tři body budou hrát Středočeši v sobotu na ledě daleké Poruby.
Benátky n.J.: Stejskal (Nedvídek) - Kolafa, Kajínek, Hrach, Cunik, Lukáč, Pavlů, Kolmann - Procházka, Dušek, Vantuch, Kopic, Skořepa, Weiss, Konečný, Urban, Víšek, Pabiška, Bárta, Hruška
Ústí n.L.: Salfický (Fiala) - Klobouček, Zeman, Bolf, Tůma, Macháček, Pojkar - Hovorka, Šagát, Dragoun, Sklenička, Heřman, Pazourek, Mikulík, Janků, Špirko, Šaffer, Havlíček, Hanzl
Branky a nahrávky: 52. Skořepa (Kolmann) - 24. Klobouček (Šagát, Mikulík), 37. Heřman (Špirko, Hovorka), 43. Janků (Hanzl, Pazourek). Rozhodčí: J.Jílek - Padevět, T.Prchal. Vyloučení: 4:5 + TS. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 401. Střely na branku: 27:29.

Fotogalerie

Komentář

Benátecký outsider nastoupil proti jasnému favoritu se sebevědomím v mysli. Vždyť svěřenci kouče Čermáka dokázali vyhrát na horké půdě Hradce Králové a doma dokonce porazit Chomutov. Na otázku, zda z Benátek odjede další favorit - Ústí, se však nakonec u řeky Jizery odpovídalo negativně. Hráči v modrých dresech však odcházeli se vztyčenými hlavami, vždyť s lídrem drželi vyrovnanou partii. Vrásky trenérům však dělá pohled na marodku. K dlouhodobým marodům Drábkovi s Kudrnou se nedávno přidal i novic Michal Kazatel a dnes na listinu zraněných bohužel přibyli i David Kajínek (zhmoždění zad v oblasti ledvin), Michal Bárta (naražené levé koleno) a Matěj Cunik (nastřelený kotník).

Úvod zápasu a celá první třetina patřila přecijen o něco více ústeckým Lvům. Hned ve 2. minutě utkání ztratil Pavlů na vlastní modré puk, který mu sebral Sklenička a namířil si to směr Stejskal. I přes sekeru vracejího se Pavlů Sklenička zakončil a puk zůstal pouhých pět centimetrů ležet zcela volný před brankovou čárou. Stejskal ho však zalehl a jen těžce se zvedal z ledu, protože byl atakován dorážejícími hráči. Po volné pasáži hry se připomněli i domácí, ale Víšek se v nadějné pozici k zakončení nedostal. Pak opět úřadovali hosté. Nejprve Hovorku vychytal Stejskal lapačkou a na konci třetiny se ještě pokoušel prosadit Dragoun, ale individuálním průnikem úspěch neslavil. Brankář Salfický si v první třetině připsal pouhé čtyři zákroky, zatímco Stejskal zasahoval jedenáctkrát.

I ve druhé třetině byli hosté mírně aktivnější a jako první zahrozil útok v čele se zkušeným Pavlem Janků, kterému však v rozhodující chvíli puk projel mezi nohama. 24. minuta již přinesla první branku zápasu. Na parádní pas Šagáta si od modrí čáry sjel bombarďák Jan Klobouček a nezadržitelně z pravého kruhu propálil k tyči Stejskala - 0:1. Pak se připomněli i domácí a byla z toho jejich první ze tři gólovek ve druhé třetině. Letící puk nedokázal do branky usměrnit Weiss. Na začátku 37. minuty druhou stoprocentní šanci promarnil Konečný. Víšek mu předložil puk před poloodkrytou branku, ale novic v benáteckém dresu se do kusu černé pryže nedokázal trefit a touš mu projel pod bruslemi. Opět se potvrdilo staré a otřepané nedáš-dostaneš. Uplynulo 23 vteřin a Jan Heřman převzal nahrávku od kapitána Špirka a mezi betony prostřelil Stejskala podruhé - 0:2. A do třetice benátecká gólová příležitost. Před Richardem Konečným zívala prázdná klec, ale mladík ji bekhendem přestřelil!

Do třetí části hry nastoupili Benátečtí v přesilovce, ale ihned po jejím skončení zasadil domácím ránu pod pás třetím gólem Pavel Janků. Nejzkušenější Lev vypátral na brankové čáře neposedný kotouč a černou gumu umístil potřetí za bezmocného benáteckého brankáře - 0:3. Benátečtí však ani za tohoto stavu nesložili zbraně a Salfický se měl co ohánět. Ve 46. minutě předvedl pěknou individuální akci další nový muž v benátecké sestavě. Obránce Tomáš Kolafa prokličkoval pomalu celé hřiště a po jeho akci pálil Konečný nad. V 52. minutě přišlo pro domácí kýžené snížení. Po nečekaném odrazu od zadního mantinelu skóroval do prázdné branky pohodlně Josef Skořepa - 1:3. O dvě minuty později přišla pro domácí skvělá šance snížit na rozdíl jediné branky. Dušek byl v nájezdu faulován a sudí Jílek nařídil trestné střílení. K jeho exekuci se postavil Rastislav Konečný, rozhýbal Salfického, ale forhenodvým blafákem trefil jen tyč a naplnil tak kalich hořkosti a smůly. V posledních šesti minutách vyvinuly Benátky drtivý tlak, ale za cenu zakázaných uvolnění se hosté nakonec osvobodili a zkušeně dovedli utkání do vítězného konce.

Benátečtí tak mohou vzhlížet k důležitému dvojzápasu, který je čeká záhy. V sobotu budou zajíždět do daleké Ostravy, kde se střetnou s poslední Porubou a o dva dny později, tedy v pondělí 12. ledna doma přivítají Třebíč!

Ohlasy trenérů

Luděk Škaloud (asistent trenéra HC Benátky)
„Po dvou vítězných zápasech v novém roce se nám teď nepodařilo bodovat, ale soupeř byl velice těžký, myslím si, že právem vede tabulku, protože jeho výkonnost a momentální forma je velmi dobrá. Po dvě třetiny jsme ze soupeře měli velký respekt, nechtěli jsme před vlastními diváky dostat góly, tak jsme se spíše věnovali obraně a tím pádem jsme soupeře pouštěli do té aktivity. Obdržené góly nás mrzely a do třetí třetiny jsme šli s tím, že už není co ztratit, ale bohužel jsme ji zahájili tím, že jsme dostali třetí branku. Pak přišla naše aktivita, podařilo se nám vstřelit gól a je škoda neproměněného trestného střílení. Za tu třetí třetinu musíme mužstvo pochválit, i když jsme to už v závěru nedohonili. Nicméně je třeba opět podotknout, že Ústí hrálo velmi dobře a v podstatě hrálo to, co potřebovalo. Výsledek je nakonec spravedlivý.“ Benátecký asistent ještě v závěru upřesnil zdravotní stav Davida Kajínka a dalších zraněných hráčů. “Kajínek tam narazil do mantinelu a bojíme se, aby to nebylo nějaké vnitřní zranění v části bederní. Je to pro něj bolestivé, ale doufáme, že to bude jen nějaký hematom. Snad nebyla zasažena ledvina. Bárta také nedohrál, má poraněné koleno a Cunik nastřelený kotník. V minulém zápase nedohrál také Kazatel, takže zraněných teď máme dost.“

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.