23. 9. 2009 | Mirek Ondra

Benátky zdolaly Duklu a posunuly se na 6. místo

4., středa 23. 9. 2009
Benátky n.J. - Dukla BEN - JIH
Ve 4. kole první ligy porazily domácí Benátky nad Jizerou jihlavskou Duklu 4:1. Hokejisté od Jizery o svém vítězství rozhodly především skvělými vstupy do jednotlivých třetin. V 98 vteřině otevřel skóre Lukáš Vantuch, tři minuty po začátku druhé části zvyšoval Petr Kica, který dával druhým gólem výsledku i konečnou podobu. Hosté snížili zásluhou Pavla Staňka, avšak v sedmé vteřině třetí třetiny proměnil trestné střílení benátecký kapitán Josef Skořepa. Benátky se zařadily právě před Duklu na šesté místo tabulky.
Benátky n.J.: Stejskal - Drábek, Hobza, Kajínek, Lukáč, Mrkvička, Kolmann, Pavlů - Nevyhoštěný, Hudíček, Jech, Bárta, Kudrna, Kazatel, Dušek, Skořepa, M. Krupka, Vantuch, Kica, Urban, Weiss
Dukla: Řehoř - Staněk, Malena, Ficenc, Takáč, Březina, Kašpar, Posmyk - Hodek, Bakus, Čachotský, Rytnauer, Minčák, L. Krupka, Fiedler, Bezděk, Suk, Hrbatý, Hanzal, Man
Branky a nahrávky: 2. Vantuch (Kica), 23. Kica (Vantuch, M. Krupka), 41. Skořepa, 53. Kica (Mrkvička) - 38. Staněk (Malena, Čachotský). Rozhodčí: Klimecký - Brabec, Chocholouš. Vyloučení: 12:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 522. Střely na branku: 34:33. Průběh utkání: 1:0 / 2:0 - 2:1 / 4:1.

Fotogalerie

Komentář

Domácí Benátky potvrdily svoji skvělou formu i v úvodu utkání s Duklou. Mezi kruhy si sjel Lukáš Vantuch, který převzal přihrávku od Petra Kici a prostřelil Milana Řehoře. Chvíli na to upaloval k brance sám proti jihlavskému brankáři Josef Skořepa, blafák přes jeho beton zvednout nedokázal.

Benátkám patřil led až do vyloučení Jecha za napadení. Před nehlídaným Čachotským zela prázdná branka, do nepovedené střely stačil Stejskal vložit svou hokejku. Domácí golman se zaskvěl v krátkém sledu i podruhé, když lapil dělovku Bezděka.

V závěru první třetiny hrála Dukla dvojnásobnou přesilovku, domácí se ale s přehledem ubránili a mohli jít do šaten s těsným náskokem.

Ten navýšil v čase 22:21 Petr Kica. Nenechal se odstavit hned dvěma hráči, probil se do zakončení a zvednul puk nad Řehoře. Dukla začala po druhé brance vyrovnávat hru, nejen Suka však skvěle vychytal Stejskal. Šest minut před koncem druhého dějství měly Benátky příležitost přesilovky 5 na 3. Dukla se ubránila a norostla jí křídla.

Závěr druhé třetiny patřil jen Jihlavě a Benátky mohly děkovat Stejskalovi, že se Dukle podařilo vstřelit pouze jeden gól. O ten se postaral Pavel Staněk střelou od modré bez přípravy.

V úvodu třetí třetiny svítil na světelné tabuli teprve čas 0:07 a po faulu Maleny bylo nařízeno trestné střílení proti Řehořovi. K "Bondovskému" nájezdu se na přání fanoušků rozjel kapitán Josef Skořepa, naznačenou střelou rozhýbal jihlavského golmana a zasunul puk mezi jeho betony.

Chvíli poté Bakus přehodil rameno Stejskala a puk skákal v domácím brankovišti, benátecký obránce však puk včas odpálil. Dukla vědela, že nemá co ztratit, otevřela hru a zápas dostal nový náboj. Na druhé straně rozzvučela tyč střela Skořepy.

Vrátit Jihlavu do zápasu mohl Minčák, ale Stejskal začínal rozjíždět své galapředstavení a nadvakrát ho vychytal. V polovině záverečné části ztratil před Řehořem touš Staněk, Weiss jeho hrubici nepotrestal.

V 53. minutě potrestaly Benátky vyloučení Hodka. V závaru snad sedmi hráčů před Řehořem se nejlépe orientoval Petr Kica a poslal puk do jihlavské sítě.

Závěr zápasu patřil především domácímu golmanovi, který předváděl v brance neuvěřitelný výkon. Do lapačky skryl dělovku Hodka, skokem se vrhnul po střele Maleny do prázdné branky, v rozkleku zlikvidoval lapačkou a dělovku obránce Kašpara. Čtvrt minuty před koncem posunul úmyslně branku Petr Kolmann a bylo nařízeno trestné střílení. Proti Stejskalovi se postavil Bakus, domácí brankář byl ale nepřekonatelný a ani kosmetickou změnu skóre nepřipustil.

Benátky vybojovaly tři body a po čtyřech kolech jich mají již osm, což je určitě nad očekávání. Dukla odjela na Vysočinu s prázdnou a právě Benátkám přenechala šesté místo v prvoligové tabulce.

Ohlasy trenérů

Milan Černý (HC Benátky):
"Hráli jsme s kvalitním soupeřem. Hra byla dobrá, ale byla poznamenána častými vyloučeními. Na druhou stranu klobouk dolů před těmi hráči, kteří ta oslabení ubránili. Vše je o obětavosti. Měli jsme dvanáct vyloučených a kdyby Jihlava dala čtyři branky v přesilovkách, mohla zápas v klidu rozhodnout. Je to pro nás určitě varování a musíme na tom zapracovat. Pozitivní však převažuje. Vyzdvihnout bych chtěl výkon gólmana Stejskala."

Roman Mejzlík (HC Dukla Jihlava):
"Rozhodl větší důraz domácích před brankou, hlavně také naše špatné nástupy do třetiny. V každé třetině na začátku jsme inkasovali. Dnes to bylo z naší strany bez důrazu, velmi špatné. Pár šancí jsme měli, bohužel to tam nepadlo."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.