18. 11. 2009 | Miroslav Lučan

Benátky neuspěly v Kadani

21., středa 18. 11. 2009
Kadaň - Benátky n.J. KAD - BEN
V rámci utkání 21. kola 1.hokejové ligy zavítali hokejisté HC Benátky nad Jizerou na led SK Kadaň, nad kterými měly šestibodový náskok, hrálo se tedy o hodně. Benátečtí přežili úvodní tlak domácích, poté byl k vidění vyrovnaný hokej s množstvím nepřesností na obou stranách. Na úvodní branku utkání se čekalo až na úvod druhé části, kdy Charousek prostrčil puk pod padajícím gólmanem. Kadaňští byli mírně lepší, nedokázali však využít velké množství šancí. Ve třetí části benátečtí vyrovnali hru, ale bezchybný výkon obrany v čele s vynikajícím gólmanem Závorkou jim toho příliš nedovolil. Čtyři minuty před sirénou zvýšil Boušek. Na vítězství SK Kadaň - 2:0 nic nezměnila ani závěrečná power-play hostů.
Kadaň: Závorka (Jarina) - Ťupa, Brňák, Schmidt, Szakal, Spitzer, Hlubuček, Zmeškal, Kloz - Balázs, Charousek, Boušek, Gombár, Trochta, Tauš, Rohan, Bauer, Zucker, Malát, Bursík, Polanský.
Benátky n.J.: Stejskal (Nedvídek) - Drábek, Kolmann, Pavlů, Vála, Holub, Rýgl, Mrkvička, Hudíček, Skořepa, Weiss, Pabiška, Krupka, Kica, Špaček, Plodek, Bárta, Jech, Kazatel, Urban.
Branky a nahrávky: 21. Charousek (Brňák, Ťupa), 56. Boušek (Charousek, Balázs). Rozhodčí: Dvořák - Hynčica, Mašek. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 320. Střely na branku: 38:25. Průběh utkání: 2:0.

Komentář

Hosté přečkali úvodní tlak, skóre se nezměnilo

Kadaňští vstoupili do utkání náporem, který byl ale zbrzděn vyloučením Tomáše Rohana. Hostům se přesilovka příliš nezdařila, gólmana domácích Závorku otestovali pouze dvěma střelami od modré čáry. Ke konci kadaňského oslabení ujel Jakub Bauer, při zakončení byl však tísněn obráncem Benátek, skóre se tedy nezměnilo. Domácí se po ubráněné přesilovce hostí vrhli opět do útoku, hosté se od talku osvobozovali jen za cenu zakázaného uvolnění. Z tlaku Severočeši početní výhodu za faul Rýgla. Ta se však domácím vůbec nepovedla, nedokázali se usadit v útočném pásmu. Nevyužitou přesilovkou se otupil i tlak domácích. K vidění byl hokej s mnoha nepřesnostmi na obou stranách. Za zmínku stojí pouze pohledná šance exkarlovarského útoku Zucker – Rohan – Bauer, kdy posledně jmenovaný dělovkou těsně minul horní tyč Stejskalovy branky. V 16. minutě od modré nebezpečně pálil Kolmann, Závorka s přehledem kryl. O minutu později při avizovaném vyloučení hostujícího Kazatela se do zakončení dostal Boušek, jeho střela se však mezi tyče nevešla. V přesilovce vyslal od modré bombu Schmidt, ale Stejskal měl dobře připravenou lapačku. Velkou šanci spálil Boušek, když dorážel Brňákovu ránu od modré a nepřehodil beton Stejskala. Kadaň nesehrála přesilovku vůbec špatně, ale bezgólový stav setrval až do konce třetiny.

Kadaň mírně lepším týmem, odpovídá tomu i skóre

Druhou část začala Kadaň famózně, při hře ve čtyřech dokonale rozebrali hostující obranu a Jiří Charousek otevřel skóre - 1:0. Ve 24. minutě byl vyloučen kadaňský Bursík, hosté však nabídnutou přesilovku promrhali. Domácí byli mírně lepším týmem, nedokázali však proměnit velkou řadu šancí. Ve 29. minutě byl vyloučen benátecký Špaček za krosček, kterým sestřelil Brňáka, jež se velmi těžce a s bolestivou grimasou zvedla z ledu. Domácí tak hráli přesilovku čtyři na tři. V přesilovce si otevřel střelnici Hlubuček, ale jeho střely likvidoval s velkým úspěchem Stejskal. Kadaňští v tuto chvíli jasně vedli na střelecké pokusy, ale nutno dodat, že převážně z velké vzdálenosti, k dorážkám se nedostávali. Ve 34. minutě si vytvořili slibnou šanci Trochta s Taušem, ale nedokázali zakončit do odkryté klece. O minutu později nejprve pálil osamocený Rýgl na Závorku, který se nenechal překvapit a v poklidu vyrážel kotouč. Ihned z protiútoku mohl skórovat domácí Tauš, ale při zakončení neměl klid od dotírajícího obránce hostí a netrefil branku. Ve 38. minutě mohl zakončit pěknou akci domácích Trochta, ale skákající kotouč od střely Schmidta nedokázal zkrotit. A když v poslední minutě prostřední části neprošel puk od za záda chybujícího Stejskala, odcházelo se do kabin za jednobrankového vedení domácích.

Vynikající výkon Závorky zajistil domácím tři body

V úvodu třetí části části byli aktivnější hosté, vykoledovali si faul a hráli početní výhodu. V ní uzamkli Kadaň v obranném pásmu a Ťupa při velké snaze vyhodit kotouč z obranné třetiny, vystřelil puk až na střídačku. Naskytla se tedy dvojnásobná výhoda pro hosty. Oslabení zahráli kadaňští s velkým přehledem, za zmínku stojí pouze tvrdá střela Holuba, která šla hodně mimo. Ve 47. minutě připravil Gombár parádní šanci pro Tauše, ale ten z bezprostřední blízkosti přestřelil. Formace Trochta – Gombár – Tauš si posléze vytvořila další pěkné šance, které však neskončily brankou, ale zasloužily si velké ovace v diváckých řadách. Benátečtí se museli tlačit dopředu, ale domácí vytvořili neprostupnou hráz na své obranné modré. V 50. minutě ujeli dva na jednoho Gombár s Charouskem, ale prvně jmenovaný nedostal ideální přihrávku a ani nezakončil. V 52. minutě protáhl Závorku střelou od modré Rýgl. Poté si slibnou šanci vytvořil exkarlovarský útok. Domácí však zapomněli na zadní vrátka a Pabiška se řítil sám na Závorku. Šanci však trestuhodně zahodil, přestřelil branku. Pět minut před třetí sirénou hosté přitlačili a Závorka si připisoval zákrok za zákrokem, byly to však pokusy převážně od modré čáry, k dorážkám se hosté nedostávali, neboť Závorka puky příliš nevyrážel nebo je pokryli domácí obránci. V 56. minutě nadvakrát Ladislav Boušek zakončil přihrávku zpoza branky od Charouska. Boušek měl spousty času - 2:0. V 57. minutě protáhl Stejskala Zucker, jeho vyraženou střelu odpálil jeden z obránců. Nejlepšími hráči utkání byli vyhodnoceni hostující Vála a kadaňský gólman Závorka. Něco málo přes minutu do konce třetí části si hosté vyžádali oddechový čas, odvolali gólmana a hráli power-play. Radost domácím nezkazila ani promarněná minela Tauše a Trochty, kdy netrefili prázdnou klec.

Domácí si tak připsali cenné tři body a gólman Závorka první čisté konto za vítězství 2:0.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, HC Benátky nad Jizerou
"Kadaň má velice kvalitní mužstvo. Zápas z naší strany až tak špatný nebyl. Hráli dobře dozadu a dobře bránili. Bohužel jsme se za dvě třetiny nedostali do nějakých vyloženějších šancí. Až v té třetí třetině jsme měli příležitosti, které jsme měli proměnit, ale bohužel jsme branky nedali. Byly to tři gólovky ze samostatných nájezdů."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.