9. 12. 2009 | Tomáš Nejedlo

Benátky vezou z Berouna bod

28., středa 9. 12. 2009
Beroun - Benátky n.J. BER - BEN
Ve 28. kole první hokejové ligy zajížděli benátečtí hokejisté k zápasu středočeského derby do Berouna. Předzápasové prognózy postavily oba mančafty na stejnou startovní čáru a střetnutí podle předpokladů bylo vyrovnané. Rozhodnout nakonec musely až samostatné nájezdy. V nich se trefili Berounští Tvrzník s Bolfem a rozhodli tak o bonusovém bodu pro Medvědy. Hosté ale vezou k Jizeře bod z venkovního prostředí, což se určitě počítá. Další utkání bude na programu již v sobotu a hráči Benátek na domácím ledě přivítají Olomouc.
Beroun: Cikánek (Štelmach) - Nedvěd, Cunik, Růžička, Bolf, Braniš, Malý, Vošmik, Rudovský, Švagrovský, Besser, Vlček, Diviš, Kupec, Pavel, Šinágl, Valský, Luňák, Novotný, Tvrzník, Karpov
Benátky n.J.: Nedvídek (Stejskal) - Drábek, Tondr, Ton, Mrkvička, Kájínek, Pavlů, Vála, Hobza, Bárta, Kudrna, Skořepa, Hudíček, Nevyhoštěný, Krupka, Pabiška, Jech, Kica, Loskot, Urban, Kopic
Branky a nahrávky: 10. Nedvěd (Kupec, Diviš), 53. Švagrovský (Novotný, Nedvěd) - 15. Hobza (Skořepa, Kopic), 30. Pavlů (Urban, Bárta). Rozhodčí: Florian - Hynčica, Štofa. Vyloučení: 7:4 + navíc Nedvěd (BER) trest ve hře, Kajínek (BEN) 5 minut + OK. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 350. Střely na branku: 32:25.

Komentář

Bez Petra Kolmanna, zato s navrátilcem do sestavy Tomášem Hudíčkem odcestovali hokejisté Benátek vstříc bodům k malému středočeskému derby do Berouna. Na ledě Medvědů se Benátky v letošní sezóně už jednou představily. V přípravném období se radovali hráči od Jizery z výhry 2:0. Dost už minulosti, pojďme si shrnout průběh středečního zápasu.

První vzruch přinesla 6. minuta zápasu. Jiří Kudrna nedovoleně bránil protihráče a sudí Florian v ponechané výhodě spatřil ještě jeden faul zkušeného benáteckého forvarda a poslal jej na čtyři minuty na trestnou lavici. Hosté pečlivě bránili útočnou vozbu Medvědů, ale po vzrůstajícím tlaku přecijen kapitulovali. Stalo se tak v době, kdy už Kudrna byl čtyři vteřiny na ledové ploše. Nejzkušenější hokejista na ledě Jaroslav Nedvěd si z pozice rutinéra sjel až před branku a s notnou dávkou štěstí protlačil kotouč na bezmocného Nedvídka - 1:0. Benátky se vyrovnání dočkaly v čase 14:30. Kapitán Skořepa našel najetého dalšího navrátivšího se beka do sestavy Tomáše Hobzu, jenž svým prvním gólem v benáteckém dresu srovnal gólový účet. Nutno podotknout, že střela mladého a nadějného zadáka trefila přesně růžek Cikánkovy branky - 1:1. Hosté ihned vycítili šanci a po minele autora první branky Berouna Nedvěda pálil ve výhodné pozici Ctibor Jech. Tomu však není přáno vstřelit první letošní branku a jeho střela tentokrát našla lapačku gólmana Medvědů.

Do druhé periody vstoupili aktivněji svěřenci kouče Žemličky, vše navíc zvýraznil fakt, že byl vyloučen gólman Nedvídek za podražení protihráče. V tlaku se před brankou objevil snaživý Richard Diviš, jenž v posledních zápasech chytil střelecký apetit. Nedvídkova lapačka ale byla proti skórování. Benátky se z tlaku vymanily a samy soupeře zaskočily. Tomáš Urban našel najíždějícího Michala Pavlů a ten svou typickou nekopromisní ranou s pomocí tyče rozvlnil síťku za Cikánkem a Benátky rázem vedly - 1:2. Ve 34. minutě mohlo být opět vyrovnáno. A nebyl u toho nikdo jiný než Richard Diviš. Tentokráte Nedvídkovi pomohla dobře postavená tyčka. Poté hosté dostali po faulu podrážděného Nedvěda k dispozici přesilovku a po jejím skončení hned další početní ještě vylepšenou výhodu hosté neproměnili. Navíc mohli ve vlastním oslabení inkasovat. Nedvěd ujel s Karpovem na jediného beka soupeře, jenže ostřílený zadák nastřelil nataženou Nedvídkovu ruku.

Medvědi v úvodu poslední třetiny přečkali krátké oslabení a sami mohli v po jeho skončení udeřit. Kupec totiž dostal touš na vzdájenější tyč, jenže v dobré pozici naštěstí pro Benátecké přesně nezacílil. Oba aktéři si prakticky totožnou situace zopakovali o necelé dvě minuty později. Střelec Kupec opět selhal, když nedokázal přehodit ležícího Nedvídka. Pak ale rozhodčí Florian nabídl domácím po faulu Kajínka dlouhou pětiminutovou přesilovku! Tu sice Medvědi pohříchu nevyužili, ale opakovala se situace z první třetiny a prakticky ihned po jejím konci Beroun srovnal. Zkušený Jiří Novotný nabídl puk před branku Davidu Švagrovskému a nejproduktivnější Medvěd střelou mezi betonem a tyčkou vyrovnal na 2:2. Do konce třetí části již branka nepadla, a tak na řadu přišlo prodloužení.

V prodloužení stála za zmínku jediná vážnější situace, a to v čase 62:51, když domácí Jaroslav Nedvěd inkasoval dvě minuty a navíc zřejmě počastoval hlavního sudího sprškou nadávek, za což dostal trest ve hře! Benátky ale přesilovku 4 na 3 využít nedokázaly.

V nájezdech se dařilo domácí Tvrzníkovi i Bolfovi, zatímco benátečtí Pavlů se Skořepou neuspěli. Beroun si tak připsal bonusový bod.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!