16. 1. 2010 | Lucie Štěrbová, Tomáš Nejedlo

Benátky inkasovaly v Chomutově tvrdý direkt

40., sobota 16. 1. 2010
Chomutov - Benátky n.J. CHM - BEN
Nejvyšší prohru dosavadního průběhu letošního ročníku první hokejové ligy inkasovali benátečtí hokejisté ve 40. kole na ledě ambiciózního Chomutova. Ustrašení hosté nemohli rozjetým Krušnohorcům vůbec konkurovat a svěřenci trenérů Rulíka a Petrovky si na ledě dělali doslova co chtěli. Výsledek byl pro hosty vysoký debakl 1:9. Jediný úspěch benáteckého celku zaznamenal v závěru Pabiška a alespoň tak smazal nulu na kontě hostí. Další utkání sehrají Benátky ve středu, když doma přivítají Šumperk.
Chomutov: Chábera (21. Hanuljak) - Trefný, Bombic, Hájek, Posmyk, Malinský, Grof, Všetečka, Pulpán - Hruška, Kraft, Duda - Jíra, Mikšovic, Hašek - Kůs, Eiselt, Jeslínek - Polanský, Kuběna
Benátky n.J.: Nedvídek (11. Stejskal) - Drábek, Hrach, Tondr, Kajinek, Kolmann, Pavlů, Hudíček, Barta - Skořepa, Kudrna, Weiss - Hobza, Kazatel, Vařecha - Pabiška, Jech, Kica - Loskot, Urban, Nevyhoštěný
Branky a nahrávky: 1. Kraft (Duda, Hruška), 11. Kraft (Hruška, Eiselt), 11. Hašek (Mikšovic, Jíra), 20. Jeslínek (Kůs, Grof), 20. Kraft (Duda, Hruška), 21. Duda (Kraft, Hruška), 25. Hruška (Bombic, Duda), 40. Duda (Hruška, Trefný), 47. Polanský (Grof, Eiselt) - 55. Pabiška (Hobza, Weiss). Rozhodčí: Hrubý - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 8:9 + navíc Pulpán (CHM) - Stejskal, Drábek (BEN) všichni 10 minut OT. Využití: 4:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1543. Střely na branku: 50:40.

Komentář

Souboj druhého Chomutova s osmými Benátkami měl být podle letošních statistik první ligy soubojem druhé a čtvrté nejlepší obrany. Papírové předpoklady ale Benátky nepotvrdily a od 46 vteřiny prohrávali, když Radek Duda obkroužil benáteckou branku a následně přihrál na volného Milana Krafta, který se z těsné blízkosti nemýlil – 1:0. Nová chomutovská posila, brankář Chábera neměl v prvních minutách zápasu příliš práce, a tak jeho opravdový křest ohněm přišel v deváté minutě zápasu, kdy po faulu Jaroslava Kůse nařídil sudí trestné střílení. Ze středového kruhu se rozjel Marek Loskot, ale recept na Cháberu nenašel. V desáté minutě vyloučil rozhodčí v krátkém časovém úseku dva hráče Benátek a KLH Chomutov nedisciplinovanost Benátek v následné sto sekund trvající přesilovce 5 na 3 tvrdě potrestal. Na 2:0 po půl minutě zvyšoval opět Milan Kraft, když mu zpoza branky přihrál Václav Eiselt. Uplynulo jen dalších 25 sekund a chomutovští hráči využili i pokračující přesilovou hru 5 na 4. Hašek po přihrávce Mikšovice ukryl puk do prázdné branky. To bylo příliš na brankáře Nedvídka, který po třetí brance své místo přenechal Stejskalovi. Ojedinělé šance Benátek, jako byly například střely Pavlů a Loskota, spolehlivě pokrýval Jan Chábera v brance. Další gólovou nadílku si domácí nechali do poslední minuty první dvacetiminutovky. Jaroslav Kůs ujel benáteckým obráncům a přihrál do jízdy Michalu Jeslínkovi. Ten pak v pádu počtvrté poslal puk za záda soupeřova golmana. Bohatý gólový účet uzavřel v čase 20:00 opět Milan Kraft, který se závěrečným hvizdem rozvnil síť za Stejskalem po páté. Sudí po krátké konzultaci branku uznal a Milan Kraft tak odcházel už po první třetině do šatny jako autor hattricku.

Po prvních dvaceti minutách došlo ke změně v brance i na domácí straně a Cháberu nahradil Hanuljak. A brankové hody pokračovaly. Ve dvacáté první minutě se mezi střelce zápasu zapsal po Kraftově přihrávce i Radek Duda, který zvyšoval už na 6:0. Chomutovští výborně hráli v přesilových hrách. Další příležitost ukázat přesilovkovou sílu přišla po faulu Michala Pavlů. Chomutov si vytvořil velký tlak, který zužitkoval 9 vteřin před návratem hříšníka na led. Po ohromném tlaku usměrnil puk za Stejskalova záda David Hruška – 7:0 . Další chomutovský nápor zbrzdila série vyloučení v druhé části třetiny, ale i když měly Benátky několik šancí, vstřelit Hanuljakovi branku se jim nepodařilo. Konec druhé dvacetiminutovky byl opět ve znamení branky v posledních vteřinách. Po závěrečném tlaku se v čase 39:59 přesně trefil Radek Duda – 8:0.

Do třetí třetiny nastoupil Chomutov s cílem udělat radost fanouškům, kteří požadovali desítku do sítě Benátek. V 47. minutě nahodil před branku Kuběna a Polanský šikovně tečoval – 9:0. Následně měli chomutovští hráči ohromnou šanci k dosažení kýžené desáté branky v podobě 74 vteřin trvající přesilovky 5 na 3. Benátky ale přesilovku úspěšně ubránily. Následně Jíra trefil tyč a na trestnou lavici šel Trefný. V závěru přesilové hry hostů se pak o čestný úspěch v podobě branky postaral Pabiška, který dorážel střelu Hobzy od modré. Domácí si sice v posledních vteřinách zápasu vytvořili tlak s cílem dát gólovému kontu dvoucifernou podobu, ale Benátky jim více branek do své sítě nepovolily.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík, trenér KLH Chomutov
"Za stavu 1:0 měly Benátky několik šancí, bylo důležité, že Honza Chábera odchytal první dvacetiminutovku výborně. Ve chvíli, kdy jsme vedli 2:0, jsme se ale uklidnili a první třetinu výrazně vyhráli 5:0 - což rozhodlo zápas.Byli jsme aktivnější, přečíslovali jsme je, šance jsme využívali. Myslím, že jsme se zaslouženě dostali do takového brankového rozdílu, a dnešní zápas jsme si užili."

Milan Černý, trenér HC Benátky
"Takový zápas jako dnešní nepamatuju. Od začátku jsme byli ve všem horší. Byl tam nepatřičný respekt a samozřejmě, že domácí hráli dobře a výsledek si pohlídali. Takový zápas jsme v sezóně ještě neodehráli - byl to otřes, no. Měli jsme sice šanci v podobě nájezdu za stavu 1:0 pro domácí, ale otázka je, jestli bychom se probrali. Hráli jsme špatně jak před nájezdem, tak po něm. Nevím, jestli by nás to nakoplo a nemyslím, že to byl dneska rozhodující moment. Soupeř nás jednoduše převyšoval."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.