23. 1. 2010 | Ondřej Nejedlo, Ondřej Nejedlo, Tomáš Nejedlo

Bojovný výkon na Tábor nestačil

42., sobota 23. 1. 2010
Tábor - Benátky n.J. TAB - BEN
V dobrém světle se v rámci 42. kola představili benátečtí hokejisté na ledě jihočeského Tábora. První třetina byla v režii domácích, kteří převahu vyjádřili dvěma brankami. Od druhé periody ale byly Benátky více než vyrovnaným soupeřem a zle Kohoutům zatápěly. Kvalitní výkon táborského gólmana Kováře zabránil benáteckým útočníkům ve skórování. Branky stříleli jen obránci. Dvakrát se trefil Kajínek a jednu trefu přidal Drábek. Tábor ale brankou Roba v 51. minutě zápas rozhodl. Branka velezkušeného veterána tak oddsoudila Středočechy na jedenáctou příčku v tabulce.
Tábor: Kovář (Kučera) - Havran, Kanov, Kudrna, Jank, Kotaška, Černý, Poživil - Hanzal, Kostourek, Šperger, Kocar, Polodna, Štrba, Rob, Kuchejda, Červený, Mrkvička, Voříšek
Benátky n.J.: Nedvídek (Stejskal) - Drábek, Kajinek, Pavlů, Hrach, Mrkvička, Tondr, Hobza, Ton - Kica, Urban, Loskot, Jech, Skořepa, Bárta, Kudrna, Pabiška, Nevyhoštěný, Hudíček, Kazatel, Vařecha
Branky a nahrávky: 16. Černý (Kuchejda, Štrba), 19. Kostourek (Havran, Šperger), 26. Kostourek (Šperger), 51. Rob (Kuchejda, Kotaška), 60. Štrba - 24. Drábek, 31. Kajínek (Urban, Nevyhoštěný), 49. Kajínek (Skořepa, Bárta). Rozhodčí: Smitka - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 9:9 + navíc Štrba (TAB) a Bárta (BEN) oba 10 minut OT. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1870. Střely na branku: 29:32.

Komentář

Po úvodním oťukávání udeřili jako první domácí. V přesilové hře nahrával zpoza branky Kuchejda Kamilu Černému, který se z bezprostřední blízkosti nemýlil – 1:0. O chvilku později využili domácí tentokrát dvojnásobnou přesilovku přesnou střelou Milana Kostourka – 2:0.

Hosté snížili ve 24. minutě, kdy se natřikrát prosadil ostřílený Václav Drábek – 2:1. Benátecká radost však dlouho netrvala, protože záhy přidal svůj druhý gól v zápase Milan Kostourek – 3:1. V polovině utkání však na ukazateli svítil opět jen jednobrankový rozdíl. David Kajínek se prezentoval milimetrovou střelou, která skončila nad lapačkou exbudějovického gólmana Kováře – 3:2.

Ve 49. minutě srovnal od modré čáry svým druhým gólem v dnešním zápase, ale i v celé sezóně, obránce David Kajínek – 3:3. Domácí však o dvě minuty později využili svoji početní výhodu. Tvrdou ranou se po přihrávce Kuchejdy prosadil zkušený Luboš Rob – 4:3. Poslední branku přidali hráči Tábora při power-play. Martin Štrba prázdnou svatyni nemohl minout – 5:3.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Pařízek,trenér Hockey Club Tábor
"O rozhodčím se bavit nebudu, protože nemůžu. Zápas byl bojovný, vyrovnaný. Věděli jsme, jakým stylem hokeje Benátky hrají. Dohrávají souboje, napadají ve dvou, nenechají nás vydechnou, nenechají nás hrát naší hru. Hrají na hranici únosnosti. Věděli jsme o tom, tudíž jsme se také na to i připravili. Ve druhé třetině nás trochu přitlačili, v této pasáži hry jsme byli třikrát vyloučeni. Hlavně, když Martin Štrba dostal desítku, tak se nám rozpadla koncepce hry. Druhá lajna bez něho nefunguje, protože on teď hraje výborně. Také jsme v té době neměli bulaře. Bohužel jsme dostali dva góly, protože jsme prohráli bule. Poté jsme dostali smolný gól na 3:3. Ale mužstvo žije, věří si, akorát potřebuje trochu pomoct, případně na ně trochu zařvat, aby se nakopli k většímu úsilí. Myslím si, že v závěru jsme to zvládli výborně. Dali jsme branku z přesilovky, v dnešním utkání celkem tři. Přesilovky hrajeme slušně. Na závěr jsme bohužel šli do čtyř, ale ta čtveřice to sehrála bezvadně. Těžko říct, jestli zaslouženě nebo ne, ale vyhráli jsme. Soupeř byl velmi těžký. Pro nás hodně důležité vítězství. "

Milan Černý, trenér HC Benátky nad Jizerou
"Hráli jsme dobře. Popravili jsme se vlastní nedisciplinovaností, tedy častým vyloučením. Soupeř dával branky praktický jen v přesilových hrách. Na ně mají vhodné typy hráčů. Rutinéry, kteří jsou protřelí extraligou. Hlavně, když jsme vyrovnali na 3:3 a dostali se do zápasu, tak jsme udělali jeden kriminální faul ve středním pásmu. Z této přesilovky jsme dostali na 4:3. To ten zápas rozhodlo. Při hře 5 na 5 jsme horším týmem opravdu nebyli. Spíš bych řekl, že naopak. Zbytečně jsme přišli o body. Minimálně na bod jsme měli. S nedisciplinovaností se stále potýkáme. Plyne z mládí hráčů, tedy z nezkušenosti. Bohužel my fauly děláme. Víme, které to jsou a kolikrát jsou úplně nesmyslné. Faulujeme v prostorech, kde se to dá řešit úplně jinak. V blízkosti naší brány by se to dalo ještě omluvit. Nejsme vandalové, spíš jsme nezkušení. Po zápase jsme si rozdali nějaké nepopulární pokuty."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.