12. 2. 2010 | Lukáš Caha, Lukáš Caha, Lukáš Peroutka

Prodloužení odválo naděje Benátek na zisk úvodního zápasu

OF1, pátek 12. 2. 2010
Znojmo - Benátky n.J. ZNO - BEN
Znojmo - Úvodní utkání série předkola play off na ledě znojemské Hostan arény ztratili benátečtí hokejisté až v osmé minutě nastaveného času. V základní hrací době dokázali třikrát dotáhnout jednogólový náskok soupeře, v čemž jim pomohly výborně zvládnuté začátky třetin - ve třetí minutě prostřední části skóroval Kopic, ve druhé minutě závěrečné třetiny Bárta, potřetí pak dorovnal skóre vyrovnaného duelu při power play Pavlů. Ani to však nakonec k úspěchu nevedlo. O vyrovnání série se mohou Benátky pokusit již zítra.
Znojmo: Horčička - Hořava, Morava, Protivný, Štach, Kolafa, Štrach - Plášek, Haman, Svoboda, Beroun, Hradecký, Sedlák, Staněk, Meidl, Barus, Havlík, Říha
Benátky n.J.: Nedvídek - Drábek, Kajínek, Hrach, Stříteský, Pavlů, Mrkvička, Kolmann, Tondr - Kica, Urban, Loskot, Jech, Skořepa, Bárta, Kudrna, Pabiška, Vařecha, Kopic, Kazatel, Weiss
Branky a nahrávky: 7. Sedlák (Říha, Morava), 40. Beroun (Hradecký), 54. Hořava (Haman), 68. Štrach (Staněk, Barus) - 23. Kopic (Weiss, Kazatel), 42. Bárta (Skořepa, Jech), 59. Pavlů (Urban, Bárta). Rozhodčí: Trombík - Jureček, Rychlý. Vyloučení: 6:8, navíc Svoboda (ZNO) na 5 + do konce. Využití: 1:0. Diváci: 1447. Střely na branku: 40:47. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.

Komentář

Po čtrnácti dnech zavítal do znojemské Hostan arény opět tým z Benátek nad Jizerou. Tentokrát se však hrál mnohem důležitější zápas, a to předkolo play off. Hned od úvodního buly byla na obou mančaftech vidět touha po vítězství. První velká šance se naskytla na straně hostů v přesilovce, když se k dorážce Loskotovy střely dostal dvoumetrový Urban, ovšem při zakončení minul. Následně ve vlastním oslabení chyboval Staněk, Pabiška se dostal k puku a měl před sebou jen Horčičku, ale ten jej s trochou štěstí vychytal. V sedmé minutě hrálo Znojmo další přesilovku a ta se jim povedla na sto procent. benátečtí obránci zapomněli před vlastní brankou na Přemysla Sedláka, jenž bekhendem pohotově zasunul puk pod beton ležícího Nedvídka – 1:0.

I nadále sledovali diváci velmi pohledný hokej. Orli mohli jít dokonce několikrát do dvoubrankového vedení, když se Hradecký se Sedlákem dostali do přečíslení. První jmenovaný však raději zvolil místo přihrávky střelu a hostující gólman vyrazil puk tělem. V šestnácté minutě spálily svoji největší šanci Benátky. Jech zachytil kotouč, vypálil k bližší tyči, ale Horčička se naštěstí pro domácí stihl rychle přesunout a zabránil tak změně stavu. Také gólman na druhé straně se vyznamenal, když vychytal unikajícího Hamana.

Ve druhém dějství již tempo hry pomalu upadalo a šancí bylo o poznání míň. Vyrovnání přinesl po třech minutách neobsazený Miroslav Kopic, který uklidil Weissovu přihrávku za záda znojemského brankáře – 1:1. Znojmo se po inkasované brance dostalo do útlumu a hostujícího gólmana příliš neohrožovalo. Více ze hry měly tedy Benátky, o tom vypovídá i útočná aktivita ve vlastním oslabení. Zápas přinesl i mnoho osobních střetů, proto hlavní sudí neponechával nic náhodě a vylučoval na obou stranách. O větším tlaku útočícího týmu v přesilovkách se však mluvit nedá. V poslední minutě předvedl druhý útok znojemských pohlednou akci a jejich barvy šly zaslouženě do vedení. Hradecký si objel branku, strhl na sebe pozornost obou bránicích beků a přihrál do mezikruží na volného Jiřího Berouna, který vymetl pavučiny v horním rohu Nedvíkovy klece – 2:1.

Stejně jako na začátku druhé, tak i v úvodu třetí dvacetiminutovky hosté vyrovnali. Tentokrát si přesnou trefu nad beton Horčičky připsal Michal Bárta - 2:2. Benátky mohly jít poprvé v zápase dokonce i do vedení, ovšem Pavlů v brejku přestřelil klec. Následně se pokračovalo ve hře čtyři na tři. Domácí Svoboda vyfasoval dokonce pětiminutový trest, když u mantinelu tvrdě atakoval Urbana, ovšem Mrkvička se snažil oplácet, a proto jej hlavní arbitr taktéž vykázal ze hřiště. V početní výhodě se sice Orli dostali do tlaku, na Nedvídka však příliš střel neputovalo a když už, tak puk bez problémů vyrazil. To se mu ale nepovedlo v padesáté třetí minutě, když nádhernou samostatnou akci předvedl Petr Hořava. Ten sebral ve vlastním pásmu puk, nabral rychlost, obtáhl se kolem hostujících beků a zavěsil k horní tyčce – 3:2. Benátky neměly v závěru již co ztratit, a proto mířil dvě minuty před koncem třetiny Nedvídek na střídačku a hosté to zkoušeli v šesti. To se jim také povedlo a ze zápasu vytvořili ještě větší drama, než se odehrávalo doposud. Michal Pavlů se zmocnil odraženého puku a prostřelil Horčičku mezi betony – 3:3. O vítězi tedy mělo rozhodnou prodloužení.

Jako první vyzkoušel v nastaveném čase gólmanovu pozornost Urban, ale neuspěl. Nepříjemná situace se naskytla hostům, když rozhodčí poslal na trestnou jejich hráče a tým šel do tří. Ani následný tlak domácích ovšem nerozhodl. První vítězný krok domácích v předkole učinil až v šedesáté osmé minutě Petr Štrach a postavil na nohy celou arénu – 4:3.

Orli tedy budou zítra vstupovat do odvety s vedením 1:0 na zápasy. Úvodní buly bude vhozeno v 17:30 opět v Hostan aréně ve Znojmě.

Ohlasy trenérů

Milan Kastner (Znojmo): Každé takové utkání na začátku play off je nervózní, bylo to vidět i na nás. Nepodali jsme ideální výkon, hlavně v přesilovkách se objevily věci, které nám na tréninku jdou, ale v zápase je to úplně jinak. Bylo to utkání o nervech, dvakrát jsme ke konci vedli, vždy dostali gól, ale mužstvo ukázalo soudržnost a vůli vyhrát. Doufám, že to přeneseme do dalšího zápasu, i zítra budeme spokojenějším týmem a budeme moci jet do Benátek na rozhodující střetnutí.

Milan Černý (Benátky nad Jizerou): Myslím, že utkání mohlo klidně skončit naopak, i v základní hrací době. Samozřejmě vyrovnali jsme při power play, ale nehráli jsme na remízu, šli si za šancemi, dokázali zápas zremizovat a toho si vážím. V prodloužení jsme měli šance, řekl bych větší než domácí a gól mohli dát sami, bohužel pak jsme udělali chybu v rohu. Škoda, myslím, že ve hře jsme nebyli o nic horší a věřím, že série je otevřená. Zápas se musel líbit, vypadal jinak než v základní části, bylo znát, že jde o play off.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.