17. 8. 2010 | Tomáš Nejedlo

Benátky v Berouně dotáhly tříbrankové manko, v nájezdech neuspěly

přát., úterý 17. 8. 2010
Beroun - Benátky n.J. BER - BEN
V pořadí pátý přípravný zápas sehráli benátečtí hokejisté na ledě svého středočeského soka z Berouna. Pro Medvědy to byl teprve druhý přátelský mač. Stejně jako obě vzájemná utkání v loňské sezóně, i toto úterní skončilo po závěrečné siréně nerozhodně, a tak vítěze musely tradičně určit až samostatné nájezdy. V nich se trefil pouze domácí Karpov a zajistil hráčům od Berounky výhru 4:3. Nutno podotknout, že Benátky musely dotahovat krajně stav 0:3. Díky dvěma přesilovkovým trefám a té třetí osm vteřin před koncem utkání se jim to povedlo, a tak musíme ocenit bojovnost a snahu. Další utkání čeká Benátecké příští úterý, když budou hosty ve Vrchlabí.
Beroun: Furch (Kareš) - Nedvěd, Malý, Vošmik, Lang, Jelínek, Višňák, Hertl, Husák - Vlček, Kupec, Rudovský, Švagrovský, Hašek, Hafenrichter, Pavel, Novotný, Besser, Markulinec, Kotrba, Karpov
Benátky n.J.: Nedvídek (34. Stejskal) - Pavlů, Hobza, Vála, Drábek, Hrach, Tondr, Müller, Hataš, Kopic, Skořepa, Weiss, Liška, Klimt, Krejčík, Hudíček, Pabiška, Nevyhoštěný, Klíma
Branky a nahrávky: 35. Malý (Švagrovský, Hašek), 36. Novotný (Besser), 44. Hašek (Nedvěd, Husák), 60. Karpov - 46. Krejčík (Klimt, Pavlů), 47. Drábek (Hrach), 60. Nevyhoštěný (Vála). Rozhodčí: Lacina - Větrovský, Kučera. Vyloučení: 8:5 + navíc Kupec, Višňák - Hudíček všichni 10 minut OT. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 100.

Komentář

V benáteckém dresu se poprvé v letošní sezóně představil obránce Aleš Vála, který doléčuje zranění ruky. V týmu soupeře bychom pak našli Petra Markulince, který se ještě v loňském letním období připravoval právě s Benátkami. V první části hry se hrál opatrný hokej. I poměr střel na branku byl téměř vyrovnaný. Oba brankáři, jak domácí Furch, tak hostující Nedvídek, několikrát předvedli své umění, a tak diváci na berounském zimním stadionu v úvodní části branku neviděli. Nutnou podotknout, že v úvodní periodě nebyl uložen ani jeden trest, přičemž v dalších dvou třetinách jich sudí Lacinu udělil hned šestnáct!

Druhá třetina začala v duchu, jako skončila ta první. Ve 34. minutě vystřídal Michala Nedvídka v brance hostí Jiří Stejskal a první střela na jeho branku skončila gólem. Od modré pálil Robin Malý, Stejskal přes clonící hráče vůbec nic neviděl a puk tak trochu se štěstím skončil v brance - 1:0. Uplynula další minuta a benátecká obrana si vybrala slabší chvilku, když Jiří Novotný projel útočnou třetinou jako nůž máslem a gólmana si vychutnal perfektním bekhendovým blafákem - 2:0.

Třetí část hry začala únikem nové posily Medvědů Jiřího Haška, jehož tvrdá a přesná střela se ještě odrazila o tyčku a skončila v síti za Stejskalem - 3:0. I za tohoto nepříznivého stavu se Benátky dokázaly vzepřít a výsledkem toho byla kombinace ve dvojnásobné přesilové hře, na jejíž konci byl Lukáš Krejčík - 3:1. V pokračující klasické přesilovce Petr Hrach na modré čáře přiťukl puk Václavu Drábkovi a jeho projektil se zastavil až v brance - 3:2. Rázem tak bylo opět o co hrát. V samém závěru se Benátečtí odhodlali k power-play a osm vteřin před závěrečným zvukem sirény se na dostřel branky dostal Michal Nevyhoštěný a ležícího Furcha v těžké pozici překonal a vyrovnal tak na 3:3.

Oba celky se dohodly, že se ihned pojedou samostatné nájezdy. Jako první se rozjel Rudovský a nedal. Na druhé straně také neuspěl Krejčík a nevedlo se ani Švagarovskému z Berouna. Kapitán Josef Skořepa nedotáhl svůj blafák do úspěšného konce, a tak prvním úspěšným střelcem v penaltách byl Tomáš Karpov. A protože Michal Pavlů jako poslední neproměnil, radoval se Beroun po nájezdech celkově 4:3.

Ohlasy trenérů

Richard Žemlička, trenér Berouna
"V první třetině byl soupeř lepší. Od první minuty druhé třetiny jsme hru srovnali a až do 55. minuty jsme Benátky přehrávali. V závěru jsme si vlastní nedisciplinovaností zápas pokazili. "

Milan Černý, trenér Benátek nad Jizerou
"Do 35. minuty jsme hráli slušně. Pak jsme však udělali dvě chyby, k tomu jsme neproměňovali šance, takže jsme museli náskok dotahovat. Povedlo se nám to, takže tohle bych hodnotil pozitivně. Do 35. minuty hrát bez branky, i když jsme měli spoustu šancí, tak to je trestný čin. Soupeř se dostal do dvoubrankového vedení, naopak my jsme dohrávali druhou třetinu v depresi. Ve třetí třetině jsme se zvedli a při power play i při troše štěstí vyrovnali."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!