20. 10. 2010 | Ondřej Kubát

Prokletí na venkovních hřištích trvá, Benátky prohrály v Olomouci

11., středa 20. 10. 2010
Olomouc - Benátky n.J. OLO - BEN
Hokejisté Benátek nad Jizerou stále v letošní sezóně nebodovali na ledě soupeře. Nic na tom nezměnilo ani 11. kolo první ligy, v jehož rámci se Středočeši představili na ledě Olomouce. Hanáci sice vedli, ale Pavlů ve druhé části srovnal. Poté se však trefovali jen domácí a po vítězství 4:1 si připsali tři body. Benátky spadly na předposlední příčku tabulky.
Olomouc: Žigárdy – Bartoň, Vyrůbalík, Koma, Bořuta, Janáček, Lhotský – Polodna, Ministr, Kucharzcyk – Černý, Brančík, Řípa – Zbořil, Záhorovský, Pekr – Haluza, Domin, Szturc – Smejkal.
Benátky n.J.: Stejskal – Müller, Pavlů, Kajínek, Mrkvička, Kolmann, Ton, Tondr – Krejčík, Urban, Klimt – Klíma, Pabiška, Jech – Nevyhoštěný, Skořepa, Kica – Liška, Bulíř, Jonák – Jánošík.
Branky a nahrávky: 8. Kucharczyk (Ministr, Polodna), 39. Szturc (Vyrůbalík, Haluza), 50. Haluza (Szturc, Domin), 52. Bartoň (Szturc, Domin) – 36. Pavlů. Rozhodčí: Horák – Dančišin, Matějček. Vyloučení: 8:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 796. Střely na branku: 44:32. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.

Komentář

Nepříliš záživná první třetina přinesla pouze jedinou branku. Olomouc byla mírně aktivní a na konci osmé minuty se dostala do vedení. Ministr mezi kruhy zmátl pohybem protihráče, naznačil střelu, ale místo zakončení našel neobsazeného Radima Kucharczyka, který se nemýlil.

Oba týmy si poté zkusily i početní výhody, ale do konce úvodní dvacetiminutovky se už skóre neměnilo. Až v šestatřicáté minutě dokázaly Benátky vyrovnat. Bořuta v přesilové hře trefil od modré jen Michala Pavlů, který si sám ránu odrazil do jízdy a v samostatném úniku se nemýlil. Trefil Žigárdyho levou šibenici.

Ještě do přestávky však Olomouc vrátila vedení na svou stranu. V přesilové hře se na modré čáře opřel do puku Martin Vyrůbalík a kotouč skončil po teči Romana Szturce až za zády překvapeného Stejskala. A deset minut před závěrečnou sirénou to bylo už o dva góly.

Nová posila v dresu Hanáků, Roman Szturc, našel najíždějícího Petra Haluzu, který doslova procpal puk valnou hromadou v benáteckém brankovišti. Hosté sice protestovali, že Haluza puk protlačil do sítě i s gólmanem Stejskalem, nebylo jim to ale nic platné.

O pár minut později se skóre změnilo znovu. Od modré čáry propálil vše před sebou bombou jako z děla Jakub Bartoň, a jeho radost z první trefy v sezóně byla obrovská. Hosté pak v závěru hráli krátkou dvojnásobnou přesilovku, ale Mora už své vedení udržela až do závěrečného klaksonu.

Olomoučtí tak po delší době opět naplno bodovali, naopak mizérie Benátek na soupeřových kluzištích pokračuje.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (HC Olomouc): Jsme rádi, že jsme konečně vyhráli za tři body a že se můžeme v tabulce posunout nahoru. Šli jsme tomu naproti, hodně jsme stříleli, i v přesilovkách, z toho pak plyne to, že dáváme góly. I ten třetí gól vyplynul z toho, že jsme měli tlak do branky. Přiklonilo se k nám konečně střelecké štěstí. Bohužel nedohrál Lhotský, dostal pukem do ruky, takže to už nešlo. Do dalšího zápasu však bude v pořádku.

Luděk Škaloud (HC Benátky nad Jizerou): Nám se to utkání hodnotí těžko, protože v naší situaci jsme potřebovali získat body. Nesehráli jsme špatné utkání, do sestavy jsme navíc zařadili trojku juniorů, kteří nezklamali. Přestože se pro nás zápas nevyvíjel dobře, nepodlehli panice. Utkání ale ovlivnily některé věci. Jednak sporné vyloučení na konci druhé třetiny, v oslabení jsme pak inkasovali nešťastnou branku na 1:2. Druhý nešťastný moment byl neproměněný sólový nájezd našeho juniora na konci druhé části a třetím momentem byla ta sporná třetí branka. Rozdodčí ji ale uznal, takže se nedá nic dělat. Odehráli jsme dobrý zápas se špatným výsledkem.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.