3. 11. 2010 | Lukáš Rousek

Benátky vezou dva body z Třebíče

15., středa 3. 11. 2010
Třebíč - Benátky n.J. TRE - BEN
Benátky vybojovaly první body na ledě soupeře. V Třebíči sice dvakrát prohrávaly, ale pokaždé dokázaly náskok hostů smazat, přičemž vyrovnaly při hře bez brankáře. O bodu navíc rozhodl v prodloužení Michal Bárta.
Třebíč: Míča - Malinský, Dudáš, Ostrčil, Sláma, Hrbáček, R. Kadela, Sedláček, Bulička - Burian, Dolníček, Laš - Hampl, Ostřížek, Obdržálek - E. Kadela, Dočekal, Vondráček - Čech, Zahradník, Okál
Benátky n.J.: Nedvídek (21. Stejskal) - Pavlů, Kolmann, Kajínek, Tondr, Vála, Mrkvička, Drábek - Klimt, Urban, Krejčík - Kica, Steiner, Bárta - Jech, Skořepa, Nevyhoštěný - Kopic, Pabiška, Weiss - Liška
Branky a nahrávky: 1. Hampl (Ostrčil, Ostřížek), 20. Laš, 56. Hampl (Ostřížek, Ostrčil) - 24. Urban (Kolmann), 28. Jech (Mrkvička), 58. Urban (Bárta), 61. Bárta (Klimt). Rozhodčí: Florian - Guth, Rittich. Vyloučení: 5:8, navíc R. Kadela (TRE) 5 minut + OK. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1140. Střely na branku: 36:39. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 3:2, 3:4.

Komentář

Domácí vstoupili do zápasu velice dobře. V první minutě zatáhl Ostrčil puk po pravém křídle, našel mezi kruhy Zbyňka Hampla, a ten, i když byl tísněn, rozsvítil v čase 0:45 červené světlo za benáteckou brankou. První přesilovku hrála Třebíč ve 3. minutě. Ránu Dolníčka zblokoval obětavý Vála, Nedvídek si pak poradil se střelou Ostrčila a dorážkou Hampla. V další početní výhodě měl dobrou šanci Dudáš.

Od desáté minuty o sobě dávali vědět Benátečtí. Hráli dvakrát v početní výhodě. Míča se hodně zapotil. Mimo jiné chytil šance Steinera, Weisse a tutovku Urbana. Ve 14. minutě zachytil rozehrávku hostů Zahradník, ale tváří v tvář Nedvídkovi neuspěl bekhendovým blafákem. Pak zase tlačily Benátky. Mrkvička nadvakrát neuspěl. V další přesilovce hostů se Míča vyznamenal při gólovce Bárty. Ten svou frustraci vybil seknutím do betonů domácího brankáře a byl vyloučen.

Při hře ve čtyřech na obou stranách se uplatnilo pravidlo nedáš – dostaneš. Klimt se svým blafákem ztroskotal na Míčovi. Do protiútoku zavelel Marek Laš. V nájezdu byl vytlačen mimo střeleckou pozici. Ovšem u pravé tyče tak dlouho naznačoval přihrávku, až zacílil mezi Nedvídkovy betony a zvýšil na 2:0.

Do druhé periody nastoupil do hostující klece Jiří Stejskal. Ve 22. minutě šel pod sprchy domácí Roman Kadela za faul loktem. Míča předvedl bravurní zákrok při dorážce Steinera do prázdné branky. Za okamžik byl domácí strážce svatyně krátký proti přesné střele Tomáš Urban. Za další čtyři minuty bylo vyrovnáno. Hosté zachytili na modré čáře vyhozený puk a nezformovanou třebíčskou obranu ztrestal Ctibor Jech.

Ve 32. minutě pálil tvrdě Burian do Stejskala. V téže minutě byl vyloučen Kica. Míča vyslal milimetrovou přihrávku na Obdržálka, ten objel bojující hráče i se Stejskalem, který na poslední chvíli vložil do dráhy puku svou širokou hůl. Domácí útočník se pak držel za hlavu, když viděl, jakou tutovku spálil. Poslední dobrou příležitost druhé periody měl na své hokejce Ostrčil.

Třetí dvacetiminutovka se nesla ve znamení taktického boje. Nikdo nechtěl udělat chybu. Třinecká dvojice v třebíčských službách Hampl – Ostřížek jela na jediného beka, leč první jmenovaný neuspěl. Na druhé straně si poradil Míča se střelou po ledě v podání Krejčíka. V 56. minutě se prosadil v přesilovce Zbyněk Hampl po perfektní příhře Ostřížka. Domácí vedení neudrželi. Benátky vsadily dvě a půl minuty před koncem na hru bez brankáře a to se jim vyplatilo. Před Míčou se strhla mela o puk, z níž vyplynulo vyrovnání z hole Tomáše Urbana. Minutu před koncem mohl rozhodnout Hampl, ale Stejskal byl proti.

Z prodloužení se odehrálo 44 vteřin. Michal Bárta se dostal sám před Míču a povedenou kličkou urval bonusový bod na stranu Benátek. Po tomto zápase bylo odvoláno duo třebíčských trenérů Mejzlík – Vondráček.

Ohlasy trenérů

Milan Černý – Benátky nad Jizerou: Dnes vyhrálo šťastnější, ne lepší mužstvo. My jsme měli víc štěstí, dokázali jsme v závěru srovnat a dali jsme i gól v prodloužení. Potkala se dnes dvě mužstva, která nejsou psychicky v pohodě. Jestli se dnešní zápas někomu nelíbil, tak to nebylo tím, že hráli špatní hráči, ale tím, že jsou v psychické nepohodě. Kdyby někdo řekl, že Třebíč dnes byla lepší, tak bych skoro i souhlasil, ale jsme rádi, že jsme v sobě našli sílu zremizovat a dát i gól v prodloužení. Chtěl bych poděkovat za to, že celý zápas se odehrál v korektní atmosféře a domácí, i přesto, že oba týmy hrají chvost a potřebují každý bod, se k nám chovali korektně a toho si vážím. Brankáře po první třetině jsem vystřídal já. Potřebovali jsme něco změnit a to se nám vyplatilo.

Roman Vondráček – SK HS Třebíč: Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání, po třech porážkách jsme potřebovali bodovat, což bylo vidět i na nervozitě hráčů. Trošku to z nás spadlo díky gólu hned v první minutě. Parádní byl gól na 2:0. Naopak velká škoda byla toho zranění a pětiminutové přesilovky, v níž soupeř snížil na 2:1, dostal se do hry a nastartoval se. Třetí třetina byla velkým bojem, my jsme trpělivě čekali na chybu soupeře, která přišla pár minut před koncem utkání. Vedení 3:2 jsme chtěli za každou cenu udržet, bohužel soupeř v power-play vyrovnal. Hráčům nemůžeme vytýkat, že by se jim nechtělo hrát, nebo, že by zápas podcenili.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!