13. 11. 2010 | Tomáš Božek, Tomáš Nejedlo

Benátečtí po Berounu deklasovali také Hradec Králové!

18., sobota 13. 11. 2010
Hr.Králové - Benátky n.J. HKR - BEN
Reprezentační přestávka dala možnost Benáteckým využít služby několika hráčů libereckého týmu. Ti také byli jedním z důležitých faktorů úspěchu Středočechů na ledě favorizovaného Hradce Králové. Svěřenci trenérů Černého, Škalouda a Nečase si tak rozvzpomněli na domácí duel, v němž Hradci uštědřili debakl 8:2. Na ledě ČEZ Stadionu se nakonec Benátečtí radovali z výhry 7:1 a suverénním způsobem si připsali tři body do tabulky. Po dvou brankách vstřelili Víšek s Kolmannem. Další mač Benátecké čeká ve středu doma s Vrchlabím.
Hr.Králové: Luňák (8. Blažíček) - Čáp, Křetínský, Hendrich, Vágner, Chmelíř, Táborský, Klement, Višňák - Hruška J., Roubík, Kadlec - Budínský, Koudelka, Volráb - Jindřich, Moskal, Kubica - Valášek, Macháň, Hruška O.
Benátky n.J.: Vošvrda (Nedvídek) - Kajínek, Rýgl, Pavlů, Vála, Kolmann, Mrkvička, Drábek - Víšek, Plodek, Vantuch - Kica, Urban, Loskot - Jech, Skořepa, Bárta - Kopic, Pabiška, Krejčík
Branky a nahrávky: 34. Roubík - 3. Víšek (Vantuch, Kajínek), 8. Víšek (Rýgl), 12. Kopic (Krejčík), 22. Bárta (Vála, Skořepa), 44. Kolmann (Loskot, Kica), 46. Urban (Mrkvička), 50. Kolmann (Rýgl, Plodek). Rozhodčí: Trombík - Jureček, Rychlý. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 1345. Střely na branku: 35:36.

Komentář

1.třetina v režii Benátek

Hned v úvodu zápasu se dostal do velké šance kapitán Hradce Roubík, ale střílel vedle. V polovině 3. minuty využil první přesilovku Benátek Jan Víšek a hosté se dostali do vedení – 0:1.

Na konci 4. minuty unikl benátecké obraně Jan Hruška, ale Vošvrda jeho střelu vyrazil. Následně měli i domácí možnost přesilové hry, do velké šance se dostal Kubica, ale ani on hostujícího brankáře nepřekonal. Benátky byly nebezpečné i ve vlastním oslabení, ale Loskotovu střelu Luňák zneškodnil.

Na konci 8. minuty zvýšil vedení Benátek opět Jan Víšek a bylo to 0:2. V brance domácích došlo ke střídání a Filipa Luňáka nahradil Robin Blažíček. Hodně nebezpečný byl především benátecký první útok,který dělal hradecké obraně velké potíže.

Na konci 12. minuty překonal Blažíčka Miroslav Kopic a Benátky tak vedly už o tři branky. O minutu později se dostal do velké šance Tomáš Urban, ale hradecký brankář jeho střelu vyrazil pravým betonem. Další možnost zvýšit vedení měly Benátky na konci 18. minuty, na Blažíčka stříleli Loskot a poté Urban, ale domácí brankář svůj tým podržel.

První třetina byla jednoznačně v režii benáteckých hokejistů, kteří tak odcházeli do kabin za zaslouženého vedení 0:3.

Ve druhém dějství se obraz hry vyrovnal

Ve 22. minutě Benátečtí dokonale vyšachovali hradeckou obranu a Michal Bárta zasunul puk za záda bezmocného Blažíčka – 0:4.

Hradec si však dokázal vynutit tlak a ve druhé třetině hrál jednu přesilovku za druhou. Tři přesilovky v řadě domácí nevyužili, ale tu čtvrtou již ano, kdy Benátky nedokázaly uhlídat Jaroslava Roubíka, který z prostoru mezi kruhy vystřelil a jeho rána propadla za záda Tomáše Vošvrdy – 1:4.

Domácím první vstřelený gól pomohl a přidali na aktivitě. V polovině 36. minuty měl velké šance hradecký první útok, ale ani Roubík, ani Kadlec snížit nedokázali.

Hradec se snažil o zkorigování nepříznivého stavu, ale Benátky držel skvělý Vošvrda. Po čtyřiceti minutách tak na ukazateli skóre svítil stav 1:4.

Ve třetí části Benátky přidaly další góly

V úvodu třetí třetiny ještě Hradec dohrával přesilovou hru, ale hosté se ubránili. O chvíli později si zahrály v početní převaze i Benátky a tuto přesilovku bleskově využily. Petr Kolmann vystřelil od modré čáry a hosté vedli už čtyřbrankovým rozdílem – 1:5.

Na začátku 46.minuty střílel Volráb, ale na Vošvrdu nevyzrál.

O chvíli později udeřili hosté pošesté - střelu Tomáše Mrkvičky Blažíček jen vyrazil a Tomáš Urban zvýšil vedení Benátek – 1:6.

Ve 48. minutě měl asi největší šanci domácích Martin Koudelka, ale skvěle chytající Vošvrda nedovolil změnu skóre.

O chvíli později hráli domácí v šesti a tak měly Benátky možnost zvýšit svoje vedení v další přesilové hře. Petr Kolmann střelou od modré čáry podruhé překonal Blažíčka a upravil tak stav zápasu na 1:7.

Při hře čtyř proti čtyřem měl ještě velkou šanci Daniel Volráb, ale střilel těsně vedle. Zbytek zápasu už se celkem v klidu dohrával, střelu Pabišky v závěru zápasu ještě zneškodnil Blažíček, ale jinak už se nic nestalo. Benátky, posílené o hráče extraligového Liberce dnes byly lepší a zaslouženě si tak z Hradce Králové odváží tři body.

Ohlasy trenérů

Jiří Slabý - HC VCES Hradec Králové
Na hráčích z extraligy dnes bylo vidět sebevědomí a začali to utkání velmi dobře. Umocnilo se to bohužel tím, že co poslali na naši bránu, to nám tam spadlo. První třetina byla z naší strany špatná, v té druhé už jsme měli nějaké hokejové akce, bohužel jsme je neproměnili. To je obrázek naší poslední hry. Když se vrátím zpět, tak jsme měli spoustu šancí v Jihlavě i v utkání s Chomutovem, ale my prostě nemáme štěstí. Máme teď nějakou střeleckou impotenci a prostě se tam nemůžeme trefit, nedáme góla. Do druhé třetiny jsme udělali nějaké změny v sestavě, chtěli jsme to mužstvo oživit a to se nám do určité míry povedlo. Bohužel ale zase přišla ta rychlá branka. Všechno se odvíjí od toho. Když nedáme branku, nemůžeme uspět.

Milan Černý - HC Benátky nad Jizerou
Myslím si, že dnes tomu to skóre neodpovídá. Nebyl to tak lehký zápas, jak se může podle výsledku zdát. Začátek nám vyšel a ve druhé třetině jsme začali hrát pasivně a udělali tam nějaké fauly. Myslím si, že jsme měli i kus štěstí, že jsme ty přesilovky ubránili a že se domácí nedostali zpět do zápasu. Ve třetí třetině jsme ještě dokázali přidat nějaký ten gól a vrátili jsme se k té naší lepší hře. Závěr zápasu už jsme kontrolovali. Vážíme si toho, že jsme jako druzí porazili Hradec v domácím prostředí, kvalitu domácích známe a samozřejmě bych také chtěl poděkovat klukům, kteří nám přišli pomoci z Liberce. Ná zavěr bych chtěl říct, že ten zápas tak jednoznačný nebyl a domácí bych určitě za jejich výkon nepohanil.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!