11. 12. 2010 | Petr Vtípil, Petr Vtípil, Radek Barkman

Benátečtí v dramatickém utkání podlehli Chrudimi až po nájezdech

27., sobota 11. 12. 2010
Chrudim - Benátky n.J. CHR - BEN
Doslova infarktový zápas prožili hokejisté Benátek na ledě Chrudimi. Skóre se od první minuty přelévalo na obě strany a diváci v Chrudimi viděli celkem úctyhodných 12 branek. Hosté přesto měli k vítězství blíže, nicméně o luxusní náskok 6:4 necelé čtyři minuty před koncem přišli a utkání tak skončilo spravedlivou dělbou bodů. V samostatných nájezdech už prokázali více dovedností domácí a připisují si na své konto prémiový bod navíc.
Chrudim: Landsman (14. Halmoši) - Mocek, Toužimský, Jaroměřský, Žák, Drtina, Charousek, Vágner, Kobela - Fořt, Král, Kaut - Kapec, Blažek, Semorád - Goiš, Kubišta, Šeda
Benátky n.J.: Stejskal - Kolmann, Štich, Pavlů, Bendik, Vála, Ulrych, Kajínek - Špaček, Urban, Vantuch - Kica, Skořepa, Bárta - Kopic, Klimt, Krejčík - Nevyhoštěný, Jech, Pabiška - Weiss
Branky a nahrávky: 11. Král (Toužimský, Kaut), 19. Šeda (Kubišta, Blažek), 24. Drtina (Kubišta, Semorád), 32. Mocek (Kaut, Král), 57. Král (Fořt), 57. Drtina (Šeda, Kubišta), 65. Fořt - 1. Urban (Vantuch, Špaček), 14. Pavlů (Kica), 14. Krejčík, 49. Štich (Kopic, Urban), 51. Vantuch (Bárta), 51. Kica (Skořepa). Rozhodčí: Jebavý - Lučan, T. Svoboda. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 680. Střely na branku: 50:47.

Komentář

Na odvetu utkání Chrudimě a Benátek se fanoušci dlouho těšili a s přibývajícím časem bylo zřejmé, že oba týmy se v posledních kolech potkaly s velmi dobrou formou. Sousední příčky v tabulce a odvěká rivalita byla příslibem dramatické podívané a vyrovnaného utkání. Domácí se v tomto utkání navíc nemohli spolehnout na posily z extraligy a vstupovali k zápasu pravdy, ve kterém se mělo prokázat jak dalece se Orlice vyhrabaly z herního nechutenství.

Úvod utkání zvládly lépe Benátky. Už ve čtyřicáté druhé vteřině se ujaly vedení z první šance. Vantuch z nulového úhlu nahodil kotouč na Landsmanovu branku a kotouč usměrnil do branky Tomáš Urban - 0:1.

Domácí se snažili odpovědět zvýšenou aktivitou, ale ani přesilová hra nevedla k vyrovnání. To zařídil až v jedenácté minutě kapitán chrudimského celku Lukáš Král, který zpracoval přesnou přihrávku Toužimského a v samostatném úniku zakončil blafák mezi betony Stejskala - 1:1.

Radost domácích ovšem netrvala dlouho. Hosté totiž využili přesilovou hru zásluhou branky Michala Pavlů, a když o dvanáct vteřin později namazali chrudimští obránci na třetí branku Lukáši Krejčíkovi, opustil domácí svatyni Filip Landsman - 1:3.

Do branky se poprvé v sezóně postavila "plzeňská" posila Dominik Halmoši a stal se jedním ze strůjců obratu utkání. První impulz k obratu domácích ovšem vyslaly samotné Benátky, které pykaly za svou nedisciplinovanost. Dvakrát za sebou hrála Chrudim přesilovou hru a v devatenácté minutě vystřelil přesnou ranou snížení Jan Šeda - 2:3.

Druhá třetina patřila plně domácímu celku, který brzy vyrovnal zásluhou bomby Marka Drtiny - 3:3. Rázem bylo Orlic plné hřiště a hostí jen těžko hledali recept na tlak, který si domácí vytvořili. Tento tlak přerušila pouze vyloučení uprostřed zápasu, která nakonec vedla k druhé brance domácích. Při vyloučení Bárty proměnil druhou přesilovku další z obránců - Petr Mocek - 4:3. Chrudim si mohla své vedení ještě pojistit, žádnou z nabízených přesilových her už ale do konce třetiny neproměnila.

Do třetí třetiny nastoupila úplně jiná mužstva. Chrudim zcela nepochopitelně nenavázala na svůj předchozí tlak a přenechala aktivitu soupeři. Ten nabízenou příležitost využil a role se obrátily. Stupňující tlak Benátek korunoval vyrovnáním David Štich - 4:4.

Padesátá první minuta pak notně rozezlila Halmošiho, kterého dvakrát nechala ve štychu domácí obrana. Lukáš Vantuch a Petr Kica v rozmezí této minuty otočili zápas a hosté rázem vedli o dvě branky - 4:6. Tento nepříznivý stav pro domácí donutil několik fanoušků k odchodu ze stadionu, jak ukázaly další minuty, byla to však chyba.

Chrudim prokázala nezměrnou bojovnost a přes to, že po třech rychlých brankách byla několik minut jako opařená, nechtěla sklonit hlavu předčasně. Naději vzkřísil v padesáté sedmé minutě kapitán Chrudimských Lukáš Král, který osvědčil svou bojovnost v mele před benáteckou brankou a snížil na 5:6.

Šestnáct vteřin stačilo domácímu mužstvu, aby znovu obralo Benátky o tři body, které byly téměř nadosah. Tlak domácích pokračoval a Marek Drtina se svou druhou brankou v zápase postaral o vyrovnání na 6:6. Stav se do konce třetiny nezměnil a tak si obě mužstva po zásluze připsala dva body.

Prodloužení vyšlo lépe Benátkám. Chrudimské přeci jen stíhací jízda vyčerpala a neměli příliš sil ve čtyřech hráčích zazlobit. Ani hosté se ovšem přes optickou převahu nedostali do výraznější příležitosti a tak došlo znovu na samostatné nájezdy. Ty přinesly další napínavou podívanou se šťastným koncem pro domácí celek. Hrdiny samostatných nájezdů se stal brankář Halmoši a především Patrik Fořt, který třikrát uspěl v samostatném nájezdu proti Stejskalovi a v sedmé sérii rozhodl o vítězství Chrudimských 7:6 a zisku druhého bodu.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, trenér HC Benátky nad Jizerou: Nejsem spokojený s dvěma třetinama, které jsme zahráli. Ta druhá byla vůbec špatná a měli jsme v ní evidentní problémy. To rozhodlo zápas. Sice jsme totiž ve třetí třetině šli do vedení ale domácí dokázali vyrovnat a nám se už potom nepodařilo vstřelit branku. Určitě bych neviděl vinu ve špatné koncentraci protože jsme ztratili dvoubrankové vedení během 26 vteřin ale zkrátka tam vyplynuly dvě situace, které jsme špatně sehráli a z toho to následně pramenilo. S dnešním výkonem nejsem spokojen.

Pavel Rohlík, trenér HC Chrudim: Zápas byl jako na houpačce. My jsme tam točili pár obránců, čili jsme celkem hráli na 13-14 hráčů, takže musím našim hráčům poděkovat protože do toho dali všechno a podařilo se jim dotáhnout dvoubrankovou ztrátu. Konečně se nám podařilo vyhrát na penalty, z čehož mi spadnul kámen ze srdce. Z Halmošiho jsem měl dobrý dojem, dotáhli jsme utkání nakonec do vítězného konce, takže z mé strany panuje určitě spokojenost.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.