15. 12. 2010 | Tomáš Nejedlo

Benátečtí oplatili Litoměřicím stejnou mincí

28., středa 15. 12. 2010
Benátky n.J. - Litoměřice BEN - LTM
Téměř stejný průběh mělo utkání dvou soupeřů ze spodního patra tabulky první hokejové ligy. Na konci měsíce října Benátky vedly v Litoměřicích o dvě branky, přesto prohrály 2:3. I u řeky Jizery vedli 2:0 hosté. A ani tentokrát hostující celek své vedení neudržel a odjel ze soupeřova ledu s nepořízenou. Ve třetí části hry Stadion domácí přestřílel 15:5, ale na vyrovnání nedosáhl. V příštím kole jedou Středočeši o body bojovat na stadion Kadaně.
Benátky n.J.: Stejskal (Nedvídek) - Kolmann, Bendík, Vála, Pavlů, Ulrych, Štich, Kajínek - Kica, Loskot, Bárta, Kopic, Vantuch, Špaček, Urban, Pabiška, Klimt, Skořepa, Jech, Krejčík
Litoměřice: Volke (Wegert) - Štěpánek, Stříteský, Kolbaba, Evan, O. Kříž, Vobořil, Martinka, Brož - Šinágl, P. Kříž, Tvrzník, Rod, Slížek, Doležal, Přeučil, Horčička, Hašek, Heinisch, Novák, Hlusička
Branky a nahrávky: 31. Urban, 37. Kica (Ulrych, Urban), 41. Pavlů (Urban, Loskot), 58. Kica (Skořepa) - 26. O. Kříž (Evan, Šinágl), 27. Vobořil (Hašek). Rozhodčí: Kubičík - Dřínovský, Chocholouš. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 295. Střely na branku: 28:31.

Fotogalerie

Komentář

První třetina středečního utkání příliš gólových šancí nepřinesla. Více ze hry měli přece jenom domácí, kteří svého soka také přestříleli. Po patnácti vteřinách hry ovšem na Stejskala dotíral Šinágl. Benátecký brankář se ale tak brzo ošálit nenechal. Gólman domácích se měl co ohánět, o chvíli později pokryl i bekhendový pokus Haška. Pak benátečtí hráči špatně střídali a v přesilovce pálil nebezpečně Evan. Stejskal se proti této ráně hodně zapotil. Volke v první třetině nemusel řešit příliš ošemetných situací. Přesto Benátky na jeho bránu vystřelily vícekrát. Většina těchto pokusů ale byla spíše propagačního rázu. Jedinou větší šancí byl pokus Urbana, který se proháčkoval až do předbrankového prostoru, kde ale úřadovala Volkeho lapačka.

Jak dobře nastoupili do první třetiny hosté, tak dobře vstoupili do části druhé i benátečtí hráči. Ondřej Kříž nerozehrál puk dobře ve středním pásmu a černé pryže se chopil Daniel Špaček, jenže svůj únik nedokázal dotáhnout do gólového konce. Skóre se poprvé měnilo při přesilové hře Litoměřic. Puku se na modré čáře chopil ostřílený zadák Ondřej Kříž a svou střelou skrytou za několik hráčů obstřelil beton brankáře Stejskala - 0:1. Po dalších sedmnácti vteřinách hry propukla radost na litoměřické střídačce podruhé. Stejskal vyrazil střelu Haška do přebrankového prostoru, kam si sjel obránce Milan Vobořil, a překvapivě přidal druhou branku Stadionu - 0:2. Benátky dostala do hry šťastná trefa. Ještě předtím sice domácí neproměnili dlouho přesilovku 5 na 3, ale po jejím skončení Tomáš Urban lišácky nadzvedl Stříteskému hokejku a dostal kotouč s trochou štěstí do sítě - 1:2. Poté dostali hosté možnost hrát přesilovku, ale paradoxně v početní převaze inkasovali. Petr Kica ujel zkušenému obránci Křížovi a tváří v tvář Volkemu nezadržitelně napnul síť - 2:2.

Stejně jako první dvě třetiny i úvod třetí části přinesl vlnu vzruchu. Po šestatřeceti vteřinách putoval na trestnou lavici za vyseknutí soupeřovy hole obránce Martinka a Benátky svou přesilovku využily už po osmi vteřinách. Michal Pavlů po vyhraném vhazování vyslal od modré čáry střelu, na kterou brankář Volke nestačil reagovat - 3:2. Benátečtí tak dokonale otočili stav utkání. Hosté měli možnost vyrovnat o pár chvil později. Vyloučen byl totiž Štich, ale Doležalu dělovku Stejskal s vypětím všech sil vyrazil. Touše se pak chopil Novák, jehož pokus téměř do prázdné branky zázračně strážce domácí svatyně vytáhl mimo tři tyče. Třetí perioda patřila hostujícímu celku. Patnáct střel na branku ku pěti pokusům Benáteckých budiž tomu jasným důkazem. Velkou příležitost neproměnil Horčička, jenž po přihrávce Slížka těsně minul benáteckou branku. Na druhé straně se v ojedinělé šanci objevil Kica, který málem využil chyby brankáře Volkeho, ale nepropasíroval puk do branky střežené jedním z hostujících obránců. Nejdůležitější moment utkání přišel v 58. minutě. Přihrávku Ondřeje Kříže napálil Hašek do břevna a ihned z protiútoku Benátky přidaly pojišťovací gól. Skořepa načasoval přihrávku na Petra Kicu, jenž střelou z první překonal Volkeho - 4:2. Více už se v utkání nestalo, a tak domácí sebrali všechny tři body.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, trenér HC Benátky
Pro nás dramatický a infarktový zápas, kdy jsme se dokázali dostat z nepříznivého stavu 0:2 až k našemu vedení. Soupeř se do náskoku dostal díky přesilovce a naší chybě v obranném pásmu. O to více jsme to měli těžší, a o to více si musíme cenit toho, že jsme to dokázali otočit. Za vyrovnaného stavu 2:2 bylo důležité, že jsme skórovali v přesilovce. I soupeř měl své šance, trefil břevno, ale z protiútoku vstřelil Kica, patrně dnes náš nejlepší hráč, čtvrtou branku. Byl to pro nás těžký zápas, soupeř nás překvapil. Na druhou stranu, když takové utkání zvládneme, určitě to o něčem svědčí a pro mančaft je to vzpruha.

Jindřich Setikovský, trenér HC Stadion Litoměřice
Myslím si, že jsme tady měli vyhrát. Měli jsme větší šance a byli lepší. Ve druhé třetině za stavu 2:0 jsme udělali zbytečně dvě hrubé chyby. Jedna byla individuální našeho obránce, druhá byla v naší přesilovce. Místo abychom si vytvořili tlak, tak jsme soupeře pustili do brejku. V poslední třetině je poměr střel 18:4 pro nás, což je jednoznačné. Měli jsme šance minimálně na vyrovnání, byla jich spousta. To, že nejsme schopni ani z těch nejvyloženějších šancí dát gól, tak to je trestuhodné. Hokej se hrál, hraje a bude se hrát na góly a my je prostě nedáváme.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.