18. 12. 2010 | Jindřich Poledna, Jakub Coufal, Jindřich Poledna, Ondřej Nejedlo, Jakub Coufal

Kadaň deklasovala Benátky

29., sobota 18. 12. 2010
Kadaň - Benátky n.J. KAD - BEN
Vysokou prohrou v Kadani Benátky definitivně ztratily šanci na osmé místo, zaručující nejen definitivní záchranu v soutěži, ale současně i jistotu play off. Prokletí kadaňského zimního stadionu bohužel stále trvá. Benátečtí vstoupili do utkání nekoncentrovaně, poprvé inkasovali dokonce ve vlastní přesilovce, pak sice Urban srovnal, ale to bylo ze strany hostů prakticky vše. Po třech inkasovaných gólech se nechal vystřídat Vošvrda, ale kadaňský brankostroj pokračoval i v dalším průběhu zápasu. Hosté nedokázali hrát disciplinovaně, Severočeši hráli třikrát dvojnásobnou přesilovku a trestali benátecké chyby. Doufejme, že omluvenku vystaví hráči od Jizery svým příznivcům již v pondělním domácím zápase s Třebíčí.
Kadaň: Závorka (Hylák) - Schmidt, Mašek, Brňák, Hlubuček, Mazanec, Révay, Zmeškal - Eiselt, Mikšovic, Novák - Rohan, Charousek, Boušek - Balázs, Stoklasa, Mikula - Bečvář, Ton , od 6. min Mužík, L. Klíma.
Benátky n.J.: Vošvrda (14. Stejskal) - Kolmann, Bendik, Weiss, Vála, Pavlů, Ulrych, Štich, Kajínek - Klimt, Špaček, Bárta - Kopic, Urban, Loskot - Kica, Skořepa, Krejčík - Nevyhoštěný, Jech, Pabiška.
Branky a nahrávky: 9. Eiselt (Mikšovic), 12. Balázs (Mikula, Stoklasa), 14. Eiselt (Mikšovic), 16. Mužík (Schmidt, Hlubuček), 36. Boušek (Charousek, Révay), 55. Novák (Eiselt), 56. Stoklasa (Mikula) - 10. Urban (Bendik), 49. Pabiška (Pavlů, Kolmann). Rozhodčí: Vampola - Dřínovský, Chocholouš. Vyloučení: 6:8, navíc Ton (KAD) 5+OK. Využití: 2:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 350. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:2, 7:2.

Komentář

Veledůležité utkání pro oba týmy začali soupeři obezřetně. V prvních minutách se celky otrkávaly, velký vzruch vnesl až v 6.minutě faul domácího Karla Tona, který najel do soupeře velmi nešetrně, zranil ho a dostal trest 5 + OK. Ale Benátkám se nedařilo usadit se v útočném pásmu, jediné střely na domácího gólmana byly od modré a přišel trest – kadaňský Mikšovic zavezl puk za Vošvrdovu branku, přihrál najíždějícímu Eiseltovi a ten neomylně zakončil - 1:0. Otřesené Benátky pokračovaly v dlouhé přesilové hře, kterou nakonec využily! Chvíli před vypršením trestu pálil od modré Bendik a Urban tečoval před bezmocným Závorkou – 1:1.

Ve 12.minutě předvedl domácí Balázs krásnou akci. Na vlastní modré si převzal puk, projel celým kluzištěm, pohrál si s hostující obranou a překonal i benátského gólmana – 2:1. Benátky mohly vyrovnat v zápětí. To ujel domácí obraně Bárta, Závorka však ukázal své kvality. Ve 14.minutě si zahrála Kadaň svou první přesilovou hru, za sekání odešel pykat Loskot. A domácí svou šanci chytili za pačesy – na 3:1 zvyšoval opět Václav Eiselt, který obkroužil branku, vybruslil si mezi kruhy a švihem trefil šibenici Vošvrdovy branky. Zdrcený hostující brankář zamířil na střídačku a do branky se postavil náhradník Stejskal, který zná severočeský stadion dobře ze svého dřívějšího působení v Kadani. Tlak Kadaně pokračoval a Stejskal lovil puk ze sítě dřív, než se stačil v brankovišti pořádně zahřát. Autorem čtvrté domácí branky byl Jakub Mužík – 4:1. Trenér Černý si po obdržené brance vyžádal oddechový čas, aby postavil zdrcené a rozhozené hosty na nohy. Avšak tlak Kadaně pokračoval i v následujících okamžicích, po Stejskalově chybě v 17.minutě netrefil prázdnou branku ve vyložené šanci domácí Boušek. Hosté po delší době ohrozili Závorku na konci 17.minuty, z kruhu vystřelil Klimt. Benátky získaly šanci snížit koncem 20.minuty, kdy 15 sekund před koncem třetiny zamířil na trestnou lavici za podražení Charousek.

Druhá třetina začala podle očekávání tlakem Benátek. Ty se usadily v útočném pásmu, avšak Kolmann svou střelu neumístil na tyče. Síly na ledě se vyrovnaly na konci 21.minuty, kdy trefil Kopic svou holí do obličeje jednoho z domácích hráčů. Benátky šly do tří po dalších 28 vteřinách, za Kopicem zamířil obránce Pavlů. Kadaň dlouhou přesilovku 5 na 3 nevyužila, na jejím konci navíc fauloval domácí Balázs a rázem měly Benátky početní výhodu. Jenže kombinace nebyla v sobotu zrovna benáteckou silnou stránkou. Hostům se během přesilovky nepodařilo ani vystřelit. Ve 28.minutě zahrozil domácí Charousek, ale Stejskal se předvedl ve velmi dobrém světle. Benátky získaly další výhodu přesilové hry, domácí Schmidt obdržel menší trest za držení. Tým od Jizery se zakousl do svého soupeře, držel puk na dostřel domácí branky, ovšem Závorka odolával všem pokusům benáteckých borců.

Ve 33.minutě se opět vyznamenal Stejskal, který zabránil Eiseltovi v hattricku! V příští minutě se mohl několikrát třepotat puk za Zázvorkou, ale Kica ani Pavlů své šance ke smůle Benátek nezužitkovali. Po tlaku Benátky opět chybovaly a znovu zamířili po krátké době za sebou dva hráči na lavici hanby. Po Kicovi dal Kadani Štych výhodu 80 sekund hry pěti proti třem. A domácí nabídnuté šance využili! Na 5:1 zvyšoval Boušek, který společně s parťáky Charouskem a Révayem totálně rozebrali benáteckou obranu. Další světlý okamžik Benátek se vyklubal na začátku 39.minuty, domácí Závorka jej však vyřešil s přehledem. Velkou šanci snížit měl 95 sekund před koncem třetiny Krejčík, ale náhlé příležitosti se zalekl a neskóroval. V posledních vteřinách jel na Stejskala osamocený Mikšovic, hostující gólman však jeho blafák vystihl.

Do poslední třetiny vstoupili opět o něco lépe domácí, Stejskal však držel Benátky stále nad vodou. Velikou šanci zlikvidoval ve 42 minutě Bouškovi.Další velkou šanci zlikvidoval ve 44.minutě Novákovi. Benátky se pomalu začaly zvedat, přesilovka při vyloučení Maška nebyla odehrána zrovna optimálně, ale ta další ve 48.minutě již byla povedená! Na 5:2 snižoval po pěkné kombinaci se svými spoluhráči Pabiška. Hosté se po vstřelené brance probrali, v 51.minutě ohrožoval Závorku najíždějící Klimt. Domácí začali bránit své pásmo a čekali na brejky. Přesto Závorku ohrozil od modré Štych. Jenže to bylo ze strany Benátek v zápase již všechno. Během minuty a půl dostala 2 branky, vsítili je Novák a Stoklasa. Poté šly Benátky potřetí v zápase do tří, krátce po sobě se ocitli a trestné lavici Štych a Kopic. Na úplném konci utkání se oslabila také Kadaň, které seděli na trestné lavici Stoklasa a Balázs. Benátky šanci na snížení nevyužily, zápas tak skončil prohrou týmu od Jizery 2:7 a Středočechům tak unikl sen dosáhnout na osmou příčku po základní části.

Ohlasy trenérů

Milan Černý (trenér Benátky): Dnes rozhodla 1. třetina. Chtěli jsme se dostat do hry, ale začali jsme chybou při rozehrávce brankáře při naší přesilovce. Poté jsme sice vyrovnali, ale vzápětí jsme dostali další 2 laciné góly. V utkání jsme si vytvořili hodně takových pološancí, hlavně v situacích kolem branky, ale nebyli jsme schopní zvednout puk přes gólmana, který dnes chytal dobře. Výsledek neodpovídá předvedené hře, přesto byl dneska rozdíl v produktivitě veliký. První 3 branky jsme nabídli soupeři sami, nebylo to po žádném velkém nátlaku z jejich strany.

Mikuláš Antonik (trenér Kadaň): Povedla se nám hlavně 1. třetina, i když jsme na začátku hráli 5 minutové oslabení. Paradoxně jsme v něm dali branku, což nás nakoplo. Po vyrovnání jsme odskočili na 4:1 díky tomu, že kluci dneska makali a podali výborný výkon. Výhru a body si určitě zasloužíme.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.