29. 12. 2010 | Petr Dejnožka, Petr Dejnožka, Ondřej Nejedlo

Benátky vezou z Chrudimi všechny body

32., středa 29. 12. 2010
Chrudim - Benátky n.J. CHR - BEN
Reparát za domácí prohru s Táborem složili benátečtí hráči v Chrudimi na výbornou. Základem pro jejich vítězství byl nepochybně skvělý výkon gólmana Jiřího Stejskala, který ničil chrudimské snajpry často až neuvěřitelnými zákroky. Je třeba přiznat, že první dvě třetiny měla Chrudim více ze hry, výrazně přestřílela své hosty z Pojizeří, ale gólový efekt byl pro domácí pouze jednogólový. Benátkám nebyla ve druhé třetině uznána možná regulérní branka, Weiss poté dokonce neproměnil trestné střílení. Na vše ale dala zapomenout povedená třetí třetina, v níž se podruhé prosadil dnes střelecky disponovaný Tomáš Klimt. V závěru při power play pak dorazil nešťastné domácí hráče Tomáš Urban střelou do prázdné brány. Ve vyrovnané tabulce jsou Benátky nadále na třinácté pozici, na devátou Kadaň ale ztrácejí jen dva body.
Chrudim: Landsman - Zdráhal, Mocek, Toužimský, Jaroměřský, Žák, Drtina, Táborský, Charousek - Fořt, Král, Semorád - Sýkora, Nosek, Šeda - Goiš, Kubišta, Kaut - Stoklasa, Kapec
Benátky n.J.: Stejskal - Pavlů, Rýgl, Kolmann, Kajínek, Bendík, Vála, Ulrych - Urban, Klimt, Krejčík - Skořepa, Kopic, Kica - Jech, Jánošík, Nevyhoštěný - Pabiška, Weiss, Klíma - Liška
Branky a nahrávky: 16. Kaut (Kubišta) - 5. Klimt (Urban, Krejčík), 44. Klimt (Urban , Kajínek), 60. Urban (Pavlů). Rozhodčí: Svoboda R. - Čížek, Svoboda T. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 570. Střely: 42:35. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

Komentář

Úvod zápasu poznamenalo vyloučení Zdeňka Žáka za zdržování hry a to nastolilo tempo obou týmů. Chrudim byla pod tlakem, ale paradoxně inkasovala až v 5. minutě. Skvělou práci odvedl Lukáš Krejčík, jenž si pohrál s chrudimským bekem a poté předložil puk Urbanovi. Ten ale viděl ještě lépe postaveného Tomáše Klimta, který se nemýlil – 0:1.

Domácí se po inkasované brance vzchopili a začali nabírat na obrátkách. Hosty držel nad vodou jen brankář Stejskal, který několika výtečnými zákroky zklamal nejen chrudimské hráče, ale také domácí publikum. Fořt, Šeda, Žák a mnoho dalších nemohlo najít recept na hostujícího gólmana, až se to povedlo jednomu hráči, který se v poslední době velmi rozstřílel. Tomáš Kaut vyslal takovou nenápadnou střelu, která ale k jistému údivu všech skončila v síti – 1:1. Tento stav platil i po první třetině.

Druhá část začala ve stejném tempu, jen obrany trochu více nepouštěly útoky soupeře před brankáře. Jenže postupem času tlak obran přestával, a tak jsme viděli krásné hokejové momenty. Ale pěkně popořadě. Nejprve bekům hostí pláchl Nosek, ale z úhlu puk do sítě neprocpal. Pak přišly dva důležité okamžiky před chrudimskou brankou. V úniku se do šance dostal Urban a nějakým způsobem zřejmě procpal puk do sítě. Brankový rozhodčí rozsvítil červené světlo, a tak nastala diskuze mezi ním a hlavním rozhodčím. Po dohodě zněl verdikt – branka neplatí!

To nebylo ale jediné vzrušení ve druhé periodě. Po několika sporných zákrocích hostujících hráčů, které rozhodčí neocenil dvouminutovým trestem přišel únik Weisse a faul Toužimského. Sudí Svoboda zkřížil ruce nad hlavou a jelo se trestné střílení. To sám faulovaný hráč neproměnil po střele mezi betony. Zbytek prostřední třetiny patřil bezpochyby chrudimským hráčům. Jenže skvělého brankáře Stejskala nepřekonali, a proto se do třetí části šlo za nerozhodného stavu.

Jenže úvod třetí třetiny naznačil, jakým směrem se bude zápas ubírat. Benátky se s obrovským štěstím dostaly do vedení. Tomáš Klimt přidal svojí druhou branku poté, co puk z dorážky přeloboval Landsmana a skončil v síti – 1:2. Chrudimští byli zaskočeni vývojem zápasu, ale i přesto jejich snahy neutuchaly.

Když největší šanci zahodil v závěru třetí třetiny Král, bylo jasno. Nejprve sice Nevyhoštěný od modré netrefil prázdnou branku, ale jeho práci poté dokonal Tomáš Urban – 1:3.

Ohlasy trenérů

Pavel Rohlík, trenér HC Chrudim: Na začátek byli aktivnější hosté. Velice dobře bruslili, mají fyzicky vyspělé urostlé hráče, kteří hrají důrazný hokej do těla. Viděli jsme bojovné utkání, každý, kdo tu na stadionu byl, musí uznat, že obě strany se vydaly ze všech sil a já klukům nemůžu vůbec nic vytknout, protože bojovali a dřeli. Myslím, že druhá třetina byla pro nás zlomová, protože jsme v ní měli místy drtivý tlak a spoustu šancí, které jsme bohužel neproměnili. Měli jsme smůlu v zakončení, prostě toho góla nemůžeme dát a jeden gól doma, je málo. Ve třetí třetině jsme už začali propadat, soupeř nám několikrát zahrozil z brejků a jeden takový nakonec potrestal. Ještě v power-play jsme měli tři, čtyři buly, které jsme vyhráli, ale nakonec jsme dostali gól. Znovu ale říkám, že kdo ten zápas viděl, vydali jsme se ze všech sil a pokud se hráči vydají ze všech sil, nemáte jim jako trenér co vytknout.

Luděk Škaloud, asistent trenéra HC Benátky nad Jizerou: Utkání bylo z obou stran bojovné. My jsme po domácím utkání s Táborem, které jsme ztratili, věděli, že potřebujeme získat tři body zpátky. Věděli jsme také, že nás rozhodně nečeká jednoduché utkání, protože Chrudim hraje velice kvalitní hokej a její bodové hodnocení tomu neodpovídá. Proto jsme z toho utkání měli samozřejmě respekt. Věděli jsme, že posledně jsme zde udělali hodně faulů a přesilové hry hrají domácí velmi dobře. Proto jsme se toho snažili vyvarovat a bylo jich dnes z naší strany minimum. Když už přes to na přesilovou hru došlo, gól visel ve vzduchu, ale podařilo se nám oslabení ubránit. Jako rozhodující vidím, že jsme málo faulovali a těch několik přesilových her soupeře zvládli. Od začátku jsme šli do vedení a aktivita byla na naší straně, i když utkání bylo velice vyrovnané. Nakonec jsme byli šťastnější, dali jsme rozdílovou branku ve třetí třetině a podařilo se nám kontrolovat hru. Samozřejmě, že domácí se ještě tlačili do útoku, my zase měli nějaké šance, ze kterých jsme to mohli rozhodnout ještě před koncem. Došlo až na power-play a v závěru utkání jsme byli šťastnější. Za tři body jsme rozhodně rádi.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.