29. 1. 2011 | Tomáš Nejedlo

S Vrchlabím opět vyrovnaná bitva, rozhodly až nájezdy

41., sobota 29. 1. 2011
Benátky n.J. - Vrchlabí BEN - VRC
Situace v tabulce skupiny B v průběhu nadstavbové část první hokejové ligy se pořádně zamotává. Tři utkání zbývají sehrát před vyřazovacími boji a o účastnících předkola play-off není zdaleka rozhodnuto. Výrazně hádanku nerozřešilo ani utkání Benátek s Vrchlabím, tedy souboj tradičních rivalů. Jako již několikrát, i v sobotu se hrála vyrovnaná bitva, která dospěla až do nájezdů. Tam o druhém bodu pro celek z Podkrkonoší rozhodl novic v dresu Horalů - veterán Marek Zadina.
Benátky n.J.: Stejskal (Nedvídek) - Bendík, Tondr, Vála, Ulrych, Niko, Mrkvička, Kajínek - Kica, Bulíř, Bárta, Kopic, Skalický, Urban, Pabiška, Klimt, Skořepa, Jech, Jonák, Nevyhoštěný
Vrchlabí: Koutský (Ševčík) - V. Drábek, Matějíček, Duben, Pácal, Čížek, Hanzl, Poživil, Bauer - Hubáček, Loskot, Látal, Rusnák, Vrtek, Beck, J. Drábek, Zadina, Zíma, Filip, Andres
Branky a nahrávky: 6. Skořepa (Kica), 52. Bárta (Klimt) - 9. Látal (Zadina), 38. Beck (Matějíček), rozh. sam. nájezd Zadina. Rozhodčí: Vampola - Guth, Rittich. Vyloučení: 4:7 + navíc Zima, Rusnák (oba VRC) 10 minut OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 583. Střely na branku: 32:29.

Komentář

Při rozbruslení se ve vrchlabském dresu proháněl hráč bez jmenovky s číslem 22. Byla to nová akvizice Horalů, zkušený Marek Zadina. Hráč druholigového Nymburka se stal čerstvou posilou Vrchlabí, a jak se později ukázalo, byl jedním z klíčových hráčů hostí. Benátečtí měli brzy možnost hrát přesilovku, když byl vyloučen Andres. Za minutu a půl početní převahy se domácí téměř nedostali do pásma, přesto výhodu jednoho hráče v poli využili. Kica vytvořil před Koutským docela slušné peklo, dostal kotouč za beton Koutského a kus černé gumy zůstal ležet mezi chráničem vrchlabského gólmana a tyčkou. V ten moment se u branky zjevil Josef Skořepa a na několikrát jej doslova dostrkal za brankovou čáru - 1:0. Vyrovnáno mohlo být již o minutu později. Bývalý benátecký bek Václav Drábek se vydal na útočný výlet, dokonce se dostal i ke střele, avšak minul. Za další dvě minuty později mělo Vrchlabí další příležitost, ta byla tentokrát gólová. Radek Hubáček se dostal na vrcholu brankoviště v dorážce a měl před sebou jen ležícího Stejskala. Benátecký brankář ale zázračně švihl lapačkou a vedení zachránil. Ještě v téže minutě ale Vrchlabí vyrovnalo, tentokrát byl i Stejskal krátký. Novic Zadina milimetrovým pasem našel hůl Ondřeje Látala, který pod břevno skóroval - 1:1. Dvě velmi dobré šance poté měli benátečtí Bulíř s Kajínkem, ani jeden Koutského nepřekvapil.

Přesilovky, to byla velká bolest benáteckých v tomto zápase. Početní převahy se totiž Středočechům vůbec nedařily. Závěr pětadvacáté minuty pořádně rozproudil adrenalin v žilách benáteckých hráčů a příznivců. Mladík Michal Bulíř si obhodil Andrese a už by jel sám na branku. Vrchlabský útočník ho zezadu poslal k zemi, dle soudu hlavního rozhodčího Vampoly v souladu s pravidly. Obrovskou šanci strhnout vedení na stranu Benátek měl Ulrych. Klimtova perfektní přihrávka našla přesně hůl benáteckého obránce, který měl před sebou dostatek prostoru a pouze Koutského. Vytáhlý zadák však kotouč nejprve nechal za sebou a poté se sám vytlačil ze střelecké pozice a Koutského tedy neprostřelil. Další přesný Klimtův pas vyslal do sóla Urbana, který ač tísněn, zakončil. Koutský ale podržel hostujícín tým. Poté dokonce v oslabení nechal vyniknout Stejskala Václav Drábek. Benátky promarnily i více než minutu trvající dvojnásobnou přesilovku, v níž si vůbec žádnou střeleckou příležitost nevytvořily. A přišel trest v podobě vedoucí branky Vrchlabských. Matějíček od modré čáry nahazoval před branku, kde šikovně tečoval Patrik Beck a Stejskal už nedokázal na změnu směru dráhy kotouče reagovat - 1:2.

Hned po pětadvaceti vteřinách třetí části hry měl vyrovnání na holi Klimt, natlačil se do útočného pásma, jenže minul horní roh Koutského branky. Tomáš Urban si v 50. minutě zopakoval samostatný nájezd. Tváří v tvář Koutskému ale skórovat nedokázal, tentokrát trefil klín vrchlabského gólmana. Přesně v čase 52:00 se přece jenom Benáteckým podařilo vyrovnat. Michal Bárta po spolupráci s Klimtem napřáhl a trefil přesný pravý horní roh branky, Koutský byl bez šance - 2:2. Pak ještě z dobré pozice minul Ulrych. Zápas tedy po šedesáti minutách skončil vyrovnaně a potřetí v letošní sezóně se při souboji Benátek a Vrchlabí prodlužovalo. V nastavení měl jedinou šanci agilní Václav Drábek. Jiří Stejskal ale betonem zachránil výpad svého bývalého spoluhráče. Zápas tedy dospěl do nájezdů. V první sérii ztroskotali na brankářích Bárta a Loskot. Ve druhé si Skořepa kličkou věděl rady, zatímco Vrtek na Stejskala nevyzrál. Třetí série byla soubojem dvou veteránů. Klimt neprostřelil Koutského beton, Zadina mířil přesně do šibenice. Pokračovalo se tedy dál. Filip nedal a Skořepa mohl rozhodnout. Blafákem ale Koutského neoklamal. A tak jel opět Marek Zadina. Tentokrát úspěšně zakončoval mezi betony, a protože následně Urban neproměnil, Vrchlabí slavilo zisk druhého bodu - 2:3.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas, asistent trenéra HC Benátky nad Jizerou
"Byl to z obou stran vyrovnaný zápas. Hrál se rychlý, důrazný, fyzický hokej. Z toho samozřejmě pramenila spousta nepřesností. Myslím si, že se střetly herně dva velmi podobné týmy. Nám se bohužel nedařily přesilovky. Musím ale říci, že Vrchlabí rychle a aktivně napadalo a následně rozbíjelo naše založení přesilovek už ve středním pásmu. Soupeř celkově velice dobře napadal. Zápasu dominovaly obrany, chyběla častější střelba. V nájezdech pak rozhodla obrovská zkušenost a vyzrálost Marka Zadiny. My musíme jít do každého dalšího zápasu naplno a hlavně bodovat, protože předkolo play-off je naším cílem."

Josef Řeháček, trenér HC Vrchlabí
"Jeli jsme sem pro bod. Týmu jsme naordinovali zodpovědnou obranu, řekl bych, že se nám dařila. Po celý zápas se hrál vyrovnaný hokej. Ve druhé třetině jsme se dostali trošku pod tlak, protože jsme měli čtyři vyloučené hráče. Perfektní hrou v oslabení jsme neinkasovali. Nakonec jsme ještě v závěru šli do vedení. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že výsledek musíme udržet za každou cenu. Čekali jsme tlak, že soupeř bude nahazovat puky a do všeho půjde střemhlav. Nakonec Benátky vyrovnaly po malé chybičce při dobruslení do obranného pásma, kde si naši hráči špatně rozebrali soupeře. K puku se dostal Bárta a dobře to trefil. Přesto jsme zápas dovedli k dělbě bodů. V prodloužení už vše směřovalo k samostatným nájezdům. Penalty jsou už hop nebo trop. Mohlo to dopadnout tak i tak."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.