1. 3. 2011 | Tomáš Nejedlo

Písek po přáteláku odjel od Jizery s vysokou porážkou

přát., úterý 1. 3. 2011
Benátky n.J. - Písek BEN - PIS
Zpestřením pro benátecké hokejisty po skončení mistrovské sezóny určitě jsou dva přátelské zápasy, které Středočeši naplánovali s Pískem. Ten první už by sehrán, v prvním březnovém dopoledni se z vysoké výhry radovaly Benátky. Ty měly také velkou střeleckou převahu, kterou dokázaly vyjádřit i gólově. Přestože domácí nastoupili pouze na tři formace, na ledě vládli. Dvěma brankami se blýskl Jakub Klíma, tři asistence zaznamenal Tomáš Liška. Druhý přátelák plánovaný na 7. března je z důvodu chřipky v píseckém mužstvu zrušen.
Benátky n.J.: Nedvídek (41. Stejskal) - Bendík, Kajínek, Kolmann, Vála, Tondr, Müller - Kica, Klimt, Liška, Kopic, Pabiška, Klíma, Nevyhoštěný, Jech, Kinkor
Písek: Mazanec (Jágr) - Vomela, Vráblík, Všetečka, Procházka, Havran, Kudrna, Vojta, Kalečík, Dvořák - Ferebauer, Fadrný, Zdráhal, Kubeš, Bauer, Polodna, Pšurný, Diviš, Volf, Homolka
Branky a nahrávky: 11. Kica (Liška, Klimt), 19. Kinkor (Pabiška, Kolmann), 37. Klíma (Pabiška), 39. Klíma (Kajínek), 45. Jech (Nevyhoštěný, Liška), 57. Kica (Liška) - 43. Ferebauer (Fadrný). Rozhodčí: Wagner - Záhora, Holec. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 35. Střely na branku: 42:20.

Komentář

Benátky začaly první z dvojice přípravných duelů po sezóny pěkně zhurta. Při vyloučení Fadrného se do střelecké pozice dral Kopic, jenže tečoval Pabiškovu nabídku těsně nad Mazancovu klec. První branka utkání padla po deseti minutách hry. Rychlý výpad do útočné třetina v podání první benátecké řady znamenal vedení. Před brankou se nejlépe orientoval někdejší Písečák Petr Kica a poslal kotouč mimo dosah brankáře Mazance - 1:0. Hosté se poprvé výrazněji připomněli na konci 15. minuty, kdy zkušený Zdráhal našel volného Michala Pšurného, který ovšem nechal vyniknout přesunujícího se Nedvídka. V závěru první části hry ještě Benátky přidaly druhou branku. První trefu v benáteckém áčku zaznamenal junior Kamil Kinkor, který si sjel do mezikruží a střelou po ledě překonal Mazance - 2:0.

Prakticky ihned po začátku druhé periody mohli Písečtí snížit. Polodna vybojoval puk, pláchl Válovi, ale tváří v tvář Nedvídkovi nenašel skulinku mezi jeho betony. Poté už převzali iniciativu domácí a v rozmezí minuty měli dvě dobré příležitosti. Nejdřív proti píseckému brankáři neuspěl Klimt, následně svůj blafák do gólového konce nedokázal dotáhnout Nevyhoštěný. V závěru prostřední dvacetiminutovky bylo ještě docela rušno. Pabiška vymyslel parádní přihrávku pro Jakuba Klímu, který tak zakončoval do prázdné branky - 3:0. Prakticky hned poté Kolmann od modré čáry trefil tyč a Kica v dobré pozici nedal. Také hosté měli dobrou příležitost a v ní byl Polodna. Jenže v přečíslení našel jen Nedvídkovu lapačku. A tak z protiútoku Benátky trestaly. Jakub Klíma svým druhým gólem v utkání zvýšil již na čtybrankový rozdíl - 4:0.

Ve třetí třetiny se v benáteckém brankovišti představil Jiří Stejskal a hned z druhé střely na svou klec inkasoval. Jiří Ferebauer si sjel do útočného pásma a poslal puk přesně mezi Stejskalovy betony - 4:1. Benátky však přispěchaly s brzkou odpovědí. Liška nejprve ještě zakončoval vedle, poté aleš přes Nevyhoštěného našel hůl Ctibora Jecha, jenž přesnou střelou k tyči donutil Mazance popáté lovit puk ze sítě - 5:1. Klíma v polovině třetí třetiny odmítl hattrick, když trefil jen boční síťku prázdné branky. Šestý zářez si připsal Petr Kica, který dorazil Liškův pokus až za záda bezmocného Marka Mazance - 6:1. Konečnou podobu výsledku mohl dát Kopic, jeho dělovka se od spojnice tyče a břevna odrazila zpět do hřiště. V pondělí 7. března se opět od 10:30 hodin oba celky představí v odvetě.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.