26. 9. 2011 | Tomáš Nejedlo

Benátky přes dramatický závěr zdolaly Beroun

6., pondělí 26. 9. 2011
Benátky n.J. - Beroun BEN - BER
Na počátku třízápasové domácí série Benátečtí přivítali v krajském derby Beroun. Po dvě třetiny se hrál vcelku vyrovnaný hokej, přece jenom trochu více ze hry měly ale Benátky. Až ve třetí třetině se ledy pohnuly, domácí se postupně dostali až do tříbrankového vedení. V samém závěru Medvědi zdramatizovali zápas dvěma trefami urostlého Poletína, v power-play přidal pojistku Josef Skořepa. Benátky hrají ve středu opět doma, na státní svátek přivítají Duklu Jihlava.
Benátky n.J.: Stejskal (Blažíček) - Pavlů, Jaroměřský, Říha, Vála, Kolmann, Pabiška, Mrkvička, Vitásek - Vlach, Skořepa, Klimt, Kopic, Král, Krejčík, Vařecha, Jech, Liška, Skalický, Kellner, Jonák.
Beroun: Furch (Kareš) - Soldán, Špelda, Nedvěd, Sobotka, Malý, Jebavý, Barák - Klhůfek, Besser, Vlček, Hašek, Švagrovský, Stromko, Heřman, Milfait, Rubeš, Forman, Vaněk, Poletín.
Branky a nahrávky: 19. Klimt (Pavlů, Skořepa), 43. Kellner (Skalický), 46. Mrkvička (Král), 60. Skořepa - 57. Poletín (Barák), 59. Poletín (Forman, Klhůfek). Rozhodčí: Kubeš - Komárek, Špůr. Vyloučení: 4:11 + navíc Besser, Nedvěd (oba BER) 10 minut OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 221. Střely na branku: 33:25.

Fotogalerie

Komentář

Samotný úvod zápasu byl velmi vyrovnaný, hra se povětšinou střídala mezi oběma brankami. Oba gólmani si v první části připsali shodně po devíti zákrocích. Nebezpečnější ale byly Benátky. Od modré čáry několikrát pálil Michal Pavlů, avšak buď zasáhl pozorný Furch, nebo se touš až k brance nedostal. Nebezpečná byla situace na druhé straně hrací plochy. Jan Milfait zařadil na nejvyšší rychlostí stupeň, přebuslil několik protihráčů, ale finální přihrávku na najíždějícího Heřmana Benátky zachytily. Velkou příležitost Beroun neproměnil na konci své přesilovky ve 14. minutě, Švagrovského střelu tečoval těsně před Stejskalem Stromko, Stejskal musel zasáhnout svým pravým betonem. Na počátku 19. minuty vymyslel Lukáš Král krásnou přihrávku na najíždějícího Jaroměřského, jenž však branku z dobré pozice minul. O pár vteřin později už to domácím vyšlo. Hlídkující Tomáš Klimt dokázal překonat brankáře Furcha - 1:0. V samém závěru třetiny ještě Vlček ani natřikrát nedostrkal kotouč za Stejskalova záda.

Skóre mohl po sedmi minutách ve druhé třetině navýšit z pohledu domácích najíždějící Krejčík, který dostal ideální přihrávku do jízdy od Kopice. Těsně před Furchem ale prostor mezi třemi tyčemi minul. Podobnou situaci jako Krejčík měl o několik málo sekund později i Vařecha, branku ale také netrefil. Vášně vzplály v polovině utkání, kdy zejména hostující Nedvěd rozdmýchal šarvátku u trestných lavic, kam také ostřílený obránce zanedlouho zamířil. Vynikajícím zákrokem podržel hosty na konci druhé periody brankář Furch, když vychytal tutovku Josefa Skořepy z mezikruží. V samém závěru druhé části ještě Jaroměřský zřejmě nastřelil brankovou konstrukci berounské svatyně.

V úvodu třetí části hry zahrozili hosté. Stejskal se musel činit, aby dokázal mimo tři tyče vytěsnit teč hlídkujícího Ladislava Vlčka. Dominik Furch se snažil, seč mohl, avšak na situaci ze 43. minuty byl i on krátký. Skalický našlápl na levém křídle, poslal nezištnou přihrávku zcela volnému Davidu Kellnerovi, jenž ranou do růžku nedal Furchovi šanci - 2:0. Benátky byly při chuti a v následné nabídnuté přesilové hře zvýšily svůj náskok na rozdíl tří branek. Tomáš Mrkvička napřáhl na modré čáře, využil zakrytého výhledu brankáře Furcha a napnul síť - 3:0. Beroun zákonitě otevřel hru, zapomněl na zadní vrátka, kam se vřítil Kopic, avšak na Furcha nevyzrál. Beroun se snížení dočkal při vlastním oslabení. Od modré střílel Barák a Michal Poletín byl v dorážce velmi pohotový - 3:1. Medvědi se navíc o minutu později dostali na dostřel jediné branky a bylo rázem na drama zaděláno. Na konci pohledné kombinace byl opět Michal Poletín - 3:2. V power play už ale hosté vyrovnat nedokázali, tři vteřiny před koncem navíc inkasovali čtvrtou branku do prázdné klece z hole Josefa Skořepy - 4:2.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, hlavní trenér Benátek
"Závěr utkání jsme si zbytečně zkomplikovali. Je to chyba, ze které se musíme poučit. Určitě se k tomu při rozboru videa vrátíme. Jinak jsme zápas hráli dobře, myslím si, že jsme ho kontrolovali, škoda těch dvou obdržených branek v závěru. Ale myslím si, že jsme byli lepší."

Jiří Doležal, hlavní trenér Berouna
"Zápas budu hodnotit před mužstvem zítra ráno. Nyní se k tomu vyjadřovat nebudu, protože to nemá význam."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.