29. 10. 2011 | Tomáš Nejedlo

Olomouc udělila Benáteckým lekci z produktivity

18., sobota 29. 10. 2011
Benátky n.J. - Olomouc BEN - OLO
V sobotním podvečeru se na benáteckém ledě potkaly dva celky, kterým se letos bodově velmi daří. Přestože Benátečtí svého soka přestříleli a herně přehráli, odešli nakonec z boje poraženi. Kohouti totiž Středočechy doslova vyškolili z produktivity a třemi góly rozhodli zápas. O čestný úspěch Benátek se postaral až ve třetí třetině Kopic. V příštím kole Benátečtí pojedou ke svému středočeskému rivalovi a sousedu v tabulce do Berouna.
Benátky n.J.: Stejskal (41. Blažíček) - Mrkvička, Jaroměřský, Říha, Vála, Niko, Pabiška, Štich, Ulrych - Vařecha, Skořepa, Klimt, Skalický, Král, Jonák, Kellner, Jech, Kopic, Kouřil, Vlach, Liška.
Olomouc: Kašík (Žigárdy) - Kotvan, Lhotský, Ondrušek, Bartoň, Mikel, Staněk, Nedbálek, Horák - Selingr, Dopita, Kucharczyk, Haluza, Řípa, Pšurný, Herman, Ministr, Šlahař, Rác, Pekr, Haas.
Branky a nahrávky: 50. Kopic (Jech, Skalický) - 15. Selingr (Kucharczyk, Dopita), 33. Mikel (Haas, Staněk), 40. Haluza (Pekr, Bartoň). Rozhodčí: Schmejkal - Frodl, Hejl. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 509. Střely na branku: 35:23.

Fotogalerie

Komentář

V úvodu se ke střelám tlačily oba týmy, avšak gólmani byli pozorní. První velkou šanci neproměnil Liška, který se ač tísněn, natlačil až před Kašíka, jenže těsně minul. Čtvrtý benátecký útok si poté vynutil tlak v olomouckém pásmu, rezultovala z toho Kouřilova nebezpečná střelou, kterou Kašík vykryl. V úvodní desetiminutovce byly střelecky aktivnější Benátky, podpořila to také Mrkvičkova dělovka po chytrém přistrčení Krále. Kašík se na brankové čáře roztáhl a kotouč vyrazil. Největší šanci Benátek v první části hry zahodil unikající Josef Skořepa. V samostatném nájezdu si sice Kašíka rozhýbal, ale sám se vytlačil ze střeleckého úhlu a na mladého olomouckého brankáře nevyhrál. Skóre se poprvé měnilo po krásné přesilovkové kombinaci Olomouce. Členové první formace Dopita a Kucharczyk připravili lehkou pozici pro Pavla Selingra, jenž trefil prázdnou branku - 0:1.

Benátečtí i v úvodu druhé periody měli více ze hry a také častěji ohrožovali Kašíka. Jenže devatenáctiletý talent ve službách Kohoutů Libor Kašík předváděl skvělé zákroky a mnohdy dováděl benátecké střelce až k šílenství. Své by mohl vyprávět Vařecha, který si na Kašíkovi vylámal zuby v samostatném úniku. Na druhé straně se snažili pohnout se skóre Haluza a Selingr, jenže Stejskal byl pozorný. Důležitý moment přišel ve 33. minutě, kdy Jan Mikel v přesilové hře trefil přesně horní kout Stejskalovy klece - 0:2. V závěru druhé třetiny ostřelovali Benátečtí Kašíka snad ze všech možných pozic. Mora odolávala na pokraji sebeobětování a ubránila se. Ba co víc. Kohouti vyrazili do brejku a vyřešili ho parádně. Pek předložil puk ideálně Petru Haluzovi a ten neomylně zavěsil - 0:3.

Domácí trenéři se snažili dát týmu do třetí třetiny nový impuls, a tak v brankovišti Jiřího Stejskala nahradil Robin Blažíček. Olomouc na počátku třetí třetiny hrála přesně to, co potřebovala. A navíc vyrážela do rychlých brejků. Kucharczyk předložil touš ideálně do jízdy Radimu Haasovi, jenž těsně přestřelil. Velkou příležitost měl poté obránce Robin Staněk, před nímž se otevřel volný prostor, čehož olomoucký zadák využil k dělovce. Blažíček zřejmě hřbetem lapačky nebo rukávem své vesty vytáhl tuto střelu na břevno a následně se puk odrazil do ochranné sítě. Kašík dlouho odolával benáteckému náporu, až možná trochu nešťastně inkasoval. Miroslav Kopic doslova dotlačil kotouč těsně za brankovou čáru - 1:3. Snížení měl na hokejce Vlach, ale neproměnil. V dalších minutách už si ani jeden z týmů žádnou větší šanci nevypracoval, a tak ani závěrečná hra bez brankáře domácích ke změně stavu nevedla. Olomoučtí tak oplatili svému sokovi porážku z úvodní čtvrtiny soutěže.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, trenér Benátek nad Jizerou
"Soupeře jsme dvojnásobně přestříleli, přesto nemáme ani jeden bod. Olomouci výborně zachytal gólman. Neproměnili jsme ani ty nejvyloženější šance, přesto si myslím, že v dnešním utkání bychom si bodovat zasloužili."

Petr Fiala, trenér Olomouce
"Domácí potvrdili, že ne náhodou jsou v horních patrech prvoligové tabulky. Mohli jsme se spolehnout na výborného Libora Kašíka v brance. Výhry z Benátek si ceníme."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.