12. 11. 2011 | Michal Sabó, Michal Sabó, Tomáš Nejedlo

Benátky zdolaly Litoměřice a pojistily si pátou příčku

22., sobota 12. 11. 2011
Benátky n.J. - Litoměřice BEN - LTM
Po třech venkovních zápasech se prvoligoví hokejisté Benátek vrátili na domácí led a hned návrat oslavili tříbodovým vítězstvím. Práce to však byla složitá, Litoměřičtí se Středočechům vyrovnali i ve střelbě, avšak v tom nejdůležitějším, ve skóre, byly lepší Benátky. Ač se brankář Přikryl často překonával, cestě čtyř pukům do své klece nedokázal zabránit, a tak hráči s kalichem na prsou podlehli nakonec 1:4. V příštím kole Benátečtí budou hosty v Třebíči.
Benátky n.J.: Stejskal (Blažíček) - Štich, Pavlů, Vála, Jaroměřský, Mrkvička, Ulrych, Niko, Vitásek - Jonák, Král, Klimt - Skalický, Skořepa, Vařecha - Kellner, Liška, Kopic - Bortňák, Bulíř, Kica.
Litoměřice: Přikryl (41. Sklíba) - Vobořil, Boháč, Evan, Drábek, Ketner, Kříž, Hora, Martinka - Horčička, Slížek, Rindoš - Hašek, Belay, Loskot - Novák, Kloz, Gengel - Kafan, Hlusička, Tůma.
Branky a nahrávky: 12. Mrkvička (Bortňák), 30. Skořepa (Štich, Mrkvička), 41. Jaroměřský (Jonák, Král), 41. Kica (Bortňák, Pavlů) - 26. Horčička (Slížek, Rindoš). Rozhodčí: Kubeš - M. Svoboda, Zavřel. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 396. Střely na branku: 38:37.

Fotogalerie

Komentář

Aktivnější vstup do utkání předvedli Litoměřičtí. V úvodních minutách rozhodně nečekali na to, co předvedou domácí a hnali se směrem k brance. Brankář Stejskal měl do poloviny prvního dějství více práce než Petr Přikryl na druhé straně. Se všemi pokusy si ale dovedl poradit. Zapotil se ale i litoměřický brankář, zejména po střele Bortňáka, kdy jej od inkasované branky zastavila až horní tyč.

Skóre se v prvním dějství měnilo pouze jednou. Tomáš Mrkvička zamířil z prostoru mezi kruhy přesně pod horní tyč a otevřel gólový účet utkání. Domácí první branka vybídla ke zvýšení aktivity. Žádný další kotouč se jim už do branky dostat nepodařilo. Hosté mohli ještě před přestávkou vyrovnat. Změnu stavu však nepřinesl ani únik v oslabení v podání Haška, ani rána Kříže v přesilovce.

Na další gól si museli diváci počkat až do 26. minuty. První střela Petra Horčičky byla ještě zblokována, na druhý pokus však již dokázal rozvlnit síť v domácí brance. Ještě před polovinou utkání se ale Benátky dostaly znovu do vedení. Na trestné lavici právě seděl Jaroslav Hašek, když od modré vystřelil David Štich a Přikrylovi kotouč vypadl. Před odkrytou brankou měl poté snadnou práci Josef Skořepa, který už poze zametl puk za brankovou čáru.

Domácí byli znovu ještě více nabuzeni a začínali nad utkáním přebírat kontrolu. Litoměřický útok přestal být nebezpečný a šance si vytvářeli pouze Benátečtí. Další gól mohli přidat domácí dokonce při dvojnásobném oslabení, ale Klimt na Přikryla tentokrát nevyzrál a ztroskotal na jeho pravém betonu.

Litoměřičtí ještě měli šanci na obrat, ovšem o tuto možnost se připravili nástupem do třetí dvacetiminutovky. Góly Jana Jaroměřského a Petra Kicy dělilo ve 41. minutě pouhých osmadvacet sekund. Stadion po těchto dvou brankách sáhl ke střídání brankářů a Přikryl přepustil své místo v brankovišti Vojtěchu Sklíbovi, který si připsal svůj letošní premiérový start. Naději mohl pro Litoměřice ještě vykřesat Lukáš Rindoš, který získal puk v útočném pásmu a jel sám na Stejskala. Dokázal si položit domácího brankáře, ale dostal se mimo ideální střelecký úhel a už nedokázal zakončit. Do závěrečné sirény už žádný gól nepadl a výsledek 4:1 rozhodl o zisku tří bodů pro Benátecké.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, trenér Benátek nad Jizerou
"Myslím si, že zápas byl hodně úporný. Ve druhé třetině jsme měli více ze hry, ale odskočili jsme až na začátku poslední části hry. Myslím si, že po dvou zápasech venku, kdy jsme si zahráli "bezstarostně" směrem dozadu, tak dnes to bylo vzadu zodpovědnější. Samozřejmě Jirka Stejskal měl několik vážnějších zákroků. Jsme rádi, že jsme to odehráli jen s jedním inkasovaným gólem. Ještě jsme jeli třikrát sami na bránu, takže výhra mohla být ještě výraznější. Vítězství si vážíme, neboť i soupeř měl nějaké své šance."

Jindřich Setikovský, trenér Litoměřic
"Prohráli jsme, takže nemůžu být spokojen. Myslím si, že jsme tu odehráli slušný zápas. Hlavní rozdíl byl v důrazu před bránou a v koncovce, kde nás soupeř vyškolil. Prakticky ze všech šancí, které měl, vstřelil branky. Zatímco my jsme své šance nedokázali proměnit, určitě i kvůli tomu, že jsme nechodili před bránu a nedokázali jsme zužitkovat přečíslení. Zápas se zlomil na začátku třetí třetiny, kdy jsme během minuty dostali dva laciné góly. Gólmana Přikryla jsme museli odvolat, protože měl problémy s třísly, takže branky jdou trošku na vrub jeho zranění. Myslím si, že to rozhodlo celý zápas. Díval jsem se na počet střel a musím usoudit, že dle nich byl zápas vyrovnaný. Myslím si, že i opticky byl vyrovnaný. Soupeř měl na své soupisce několik zkušených hráčů z Liberce, kteří se prosadili v koncovce a to rozhodlo."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.