16. 11. 2011 | Matěj Hráček, Ondřej Nejedlo

Famózní Stejskal položil základ ke třem bodům

23., středa 16. 11. 2011
Třebíč - Benátky n.J. TRE - BEN
Že jde vyhrávat i bez pendlů z extraligového Liberce přesvědčili veškeré škarohlídy hokejisté Benátek nad Jizerou. Ti totiž vytěžili na horkém třebíčském ledě tři velice cenné body. Bojovalo se až do poslední vteřinky. O tom, že nakonec body poputují do Benátek nad Jizerou, se velkou měrou zapříčinil gólman Jiří Stejskal, jenž v zápase pochytal 40 střel, úspěšně též čelil trestnému střílení zkušeného Lukáše Havla.
Třebíč: Hrubec - Rangl, Kania, Sláma, Valenta, Brož, Dietz, Kadela - Havel, Dolníček, Laš - Heřman, Dočekal, Burian - Kaut, Vítek, Čech - Vondráček, Kovalský, Přibyl.
Benátky n.J.: Stejskal - Vála, Říha, Pabiška, Jaroměřský, Mrkvička, Ulrych, Niko, Vitásek - Jonák, Král, Klimt - Skalický, Skořepa, Vařecha - Kellner, Vlach, Kopic - Liška.
Branky a nahrávky: 31. Burian (Heřman, Dočekal) - 10. Jonák (Král, Klimt), 40. Kopic (Vitásek). Rozhodčí: Jeřábek ml. - Kašík, Wesley. Vyloučení: 2:4, navíc Dolníček (TRE) 10 minut + trest ve hře. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1160. Střely na branku: 41:24.

Komentář

Úvod zápasu byl ve znamení urputného boje. První útok Horácké Slavie si vytvořil hned několik vynikajících příležitostí, ale brankář Stejskal byl na místě. Úvodní minuty nabídly spíše silový hokej, rozhodčí nechal hru více plynout, nevylučoval, a proto bylo k vidění i několik soubojů u mantinelu.

Prvním, kdo se dokázali gólově prosadit, byli hosté. V 11. minutě dorazil po Králově střele kotouč do odkryté klece, nikým neatakovaný, Vít Jonáš. Vyrovnat mohli Horáci v 5. minutě, kdy se Havel šikovně uvolnil, dostal se za obránce a byl faulován. Rozhodčí Jeřábek neváhal a nařídil trestné střílení. Faulovaný Havel však selhal, jeho střela se otřela o vyrážečku brankáře.

Poslední minuty první třetiny domácí hráči zvýšili aktivitu, přišlo více střel. Vyrovnat se Horácké Slavii do konce poločasu však již nepodařilo.

V aktivní hře pokračovala Třebíč i v prostřední třetině. A vynutila si početní převahu. Přesilová hra pro Třebíč začala celkem dobře, hráči se usadili v útočném pásmu a kombinovali. Benátky byly pod tlakem, a možná i proto jeden z hostujících hráčů odpálil kotouč mimo hříště a hosté šli do třech. Přesilová hra pěti proti třem ovšem netrvala příliš dlouho, Havel obdržel menší trest za sekání, avšak objektivně řečeno, takový přestupek by neodpískal zřejmě ani rozhodčí florballového zápasu.

Přeci jen se Třebíč dočkala, a zařídil to Vilém Burian pohlednou individuální akcí, kdy s kotoučem objel bránu a následně přibruslil i vyjetého brankáře a skóroval. Třebíč zaslouženě vyrovnala, neboť byla prostřední část hry jasně aktivnějším týmem.

Možná o to větší ránu způsobila pro domácí inkasovaná branka v závěrečných vteřinách hry. Vyhození domácího obránce zachytil Kopic a svoji plachtící střelou překonal brankáře Hrubce.

Stejně tak jako prostřední dějství hry, i to závěrečné bylo v režii Horácké Slavie. Hráči bojovali a snažili se vyrovnat, ale mnohdy selhala koncovka, stejně jako ve druhé třetině. Jmenujme za všechny asi nejpohlednější akci třetí části, kdy se podél levého mantinelu prodral Čech a nahrál na druhé straně Kautovi. Stejskal byl znovu na místě.

Horácká Slavia musela v zápase s Benátkami spolknout hořkou pilulku, neboť byla lepším týmem a zasloužila si bodovat. Hokej se však hraje na góly a o jeden víc jich dokázali vstřelit hosté z Benátek. Diváci na konci utkání Třebíčským zatleskali za předvedený výkon, nutno říci, že po právu.

Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný (Třebíč) - První třetinu jsme byli pasivní. O přestávce jsme si k tomu něco řekli a od druhé třetiny si myslím, že jsme byli lepším mužstvem. Ovšem dali jsme z toho jen jednu branku, což je strašně málo. Nakonec nás soupeř potrestal. Ale ve třetí třetině nám nebylo přáno dát branku. Je potřeba více branek. V tomto trendu je potřeba počítat ale s lepší koncovkou.

Luděk Škaloud (Benátky) - Mně se zápas hodnotí dobře, zvítězili jsme, pojede se nám dobře domů. Zápas byl bojovný s velkým nasazením. Nám se podařilo z minima šancí vytěžit druhou branku a na to domácí nedokázali odpovědět. Za bojovnost jsme si body zasloužili. Ale je to kruté pro domácí. Nás podržel gólman. Tři body jsou pro nás vynikající.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.