7. 12. 2011 | Tomáš Nejedlo

Kolaps ve třetí třetině stál Benátecké všechny body

30., středa 7. 12. 2011
Benátky n.J. - Hr.Králové BEN - HKR
Další z kategorie smolných domácích zápasů sehráli ve středu benátečtí hokejisté. Po Šumperku a Ústí nad Labem Středočeši nedokázali získat všechny body ani s Hradcem Králové, byť měli zápas velmi dobře rozehraný. Na třetí třetinu by však hráči od Jizery zcela jistě raději zapomněli. Během čtyř minut totiž čtyřikrát inkasovali a Hradec, který ještě deset minut před koncem prohrával o dva góly, zápas dokonale otočil. Na vyrovnání již domácí neměli síly, Hradec slavil velmi cenné tři body, protože se právě na Benátky v tabulce dostal na dostřel tří bodů.
Benátky n.J.: Vošvrda (Stejskal) - Jaroměřský, Říha, Vála, Niko, Vitásek, Pabiška, Moravec, Hobza - Klimt, Král, Skalický, Víšek, Skořepa, Jonák, Kellner, Kouřil, Liška, Kopic, Jánošík, Vařecha.
Hr.Králové: Čech (Blažek) - Čížek, Bendík, Čáp, Hendrich, Poživil, Vágner, Roupec, Chmelíř - Kubeš, Tvrdík, Berger, Valášek, Záhorovský, Kadlec, Budínský, Koudelka, Moskal, Rytnauer, Macháň.
Branky a nahrávky: 14. Král (Vitásek, Klimt), 26. Jonák (Skořepa, Skalický), 37. Moravec (Vitásek, Víšek) - 9. Koudelka (Budínský), 50. Poživil (Záhorovský), 52. Koudelka (Vágner, Budínský), 54. Moskal (Koudelka). Rozhodčí: Hejduk - Klein, Skopal. Vyloučení: 6:9 Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 365. Střely na branku: 24:23.

Komentář

Úvodní třetina příliš šancí nenabídla. Už podle pozápasové statistiky střelby na branku je zřejmé, že se příliš ofenzivně nehrálo. Oba celky totiž dohromady vyslali na branku jen čtrnáct puků. Vrátka na trestných lavicích se však netrhly. Sudí Hejduk poslal v první dvacetiminutovce na lavici hanby hned sedm hokejistů. Přesilovky z úvodu nebyly využity, a tak udeřilo při rovnovážném počtu hráčů na obou stranách. Vít Budínský našel za benáteckou obranou trestuhodně volného Martina Koudelku, který se tak rázem dostal do samostatného nájezdu a střelou nad Vošvrdovu lapačku si věděl rady - 0:1. Poté však převzaly iniciativu Benátky a přišla i gólovka. Lukáš Král našel hokejku najíždějícího obránce Jana Jaroměřského, který v tutové pozici střelou po ledě orazítkoval tyčku Čechovy klece. O pár sekund později už ale bylo vyrovnáno. Vitásek pálil od modré čáry a sražený kotouč usměrnil za Čechova záda nejproduktivnější prvoligový hokejista Lukáš Král - 1:1. V závěru první části hry předvedly Benátky pohlednou kombinaci, kde Vitásek se Skalickým perfektně vyšachovali hradeckou obranu, avšak zakončující Klimt svůj bekhendový blafák nasměřoval mimo tři tyče.

Prakticky ihned po startu druhé dvacetiminutovky měl velkou příležitost na své holi nejproduktivnější hráč Hradce Patrik Moskal, Vošvrdovu branku ale těsně minul. Benátky ale začaly přitápět pod pomyslný kotel a odměnou jim za to byla vedoucí trefa. Daniel Skalický obkroužil branku, vyslal puk do ohně a důraz Víta Jonáka slavil úspěch, červené brankové světlo totiž svítilo a Benátky vedly - 2:1. Následující minuty přinesly boj především o střední pásmo. Klidnou hierarchii druhé třetiny narušil konec 36. minuty, kdy nejprve fauloval Roupec a v signalizované výhodě pro domácí tým přidal ještě další faul Macháň a Benátky měly možnost dvouminutové dvojnásobné přesilovky. A tu vyžily po sedmnáci vteřinách. Středočeši rozestavili přesilovkový náčrt, Víšek posunul touš na Vitáska, jehož nabídku napálil přesně za Čechova záda Jiří Moravec, který se po dlouhodobém zranění dostal opět do zápasového zatížení - 3:1.

Hradec Králové se s nepříznivým stavem rozhodně nechtěl smířit a častěji se tlačil před benáteckou branku. Dokumentoval to například Moskal, jehož pokus Vošvrda skrz své betony neprocedil. Na druhé straně kontroval Vitásek se Skořepou, ale ani jeden z nich nedostal touš za záda brankáře Čecha. Následně dostali domácí puk do sítě počtvrté. Skalického teč ale nemohla být uznána pro vysokou hůl, a tak stále platil stav 3:1. Ten však příliš dlouho nepřetrval. Ondřej Poživil využil zakrytého výhledu gólmana Vošvrdy a Východočeši byli rázem na dostřel - 3:2. Krátce na to se zaskvěl Vošvrda svým betonem proti tutovce Moskala. Následně byl vyloučen Vitásek a Hradečtí přesilovku bleskově využili. Už po šesti vteřinách se dostal k puku Martin Koudelka a svou druhou trefou v zápase stanovil vyrovnaný stav - 3:3. Avšak destrukci benáteckého celku nebylo konce. Ani paní Štěstěna se domácích nedržela. Nahozený puk od Koudelky se od brankové konstrukce odrazil přesně na hůl Patrika Moskala a hradecká střídačka explodovala nadšením - 3:4. Benátky se pak i přes velkou snahu nedokázali propracovat k tlaku a Východočeši tak již svůj náskok udrželi a dotáhli se na Benátky na rozdíl pouhých tří bodů.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, trenér Benátek nad Jizerou
"Všechny branky, které jsme obdrželi, padly po našich chybách. Jednu branku jsme dostali tak, že jsme si asi sami zaclonili střelu. Lépe to uvidíme na videu. Byl to laciný gól od modré čáry bez jakékoliv soupeřovy clony. Další branka byla střela po buly, která skončila před bránou, tam je první úkol beků odklidit puk. První u kotouče byl soupeř, který do toho píchl bekhendem. U čtvrtého gólu si brankář vyjel pro puk, který se odrazil před bránu. Odrazil se nečekaně od zadního mantinelu, byl tam patrně také špatný odhad. Stálo nás to minimálně nějaký ten bod. Dvě třetiny jsme s velmi silným soupeřem hráli dobře a kdybychom za stavu 3:1 dali ještě branku, tak bylo asi rozhodnuto."

Jiří Slabý, asistent trenéra Hradce Králové
"Do utkání jsme vstoupili dobře a prvních deset minut jsme byli lepším týmem. Poté jsme trochu vyklidili pole. Ve druhé třetině jsme byli často vylučovaní. Dostali jsme dvě branky, což pro nás nebylo vůbec dobré. Cením si toho, že to kluci v poslední třetině otočili a že šli za vítězstvím. Myslím si, že o něco víc než domácí. Benátky možná pod vědomím, že vyhrávají 3:1, trochu polevily. To si myslím, že rozhodlo."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!