12. 12. 2011 | Tomáš Nejedlo, Jakub Vais

Benátky udolaly Medvědy i potřetí v sezóně

32., pondělí 12. 12. 2011
Benátky n.J. - Beroun BEN - BER
Veledůležitý souboj o postavení v tabulce svedli Benátečtí s berounskými medvědy. V první části se oba týmy trefily jednou a na obou stranách to bylo v přesilové hře. Po druhé bezbrankové části se rozhodlo ve třetí, kdy Benátečtí skórovali dvakrát, poslední branku Benátek dávala liberecká posila pro dnešní utkání Tomáš Urban, který oblékl benátecký dres poprvé v sezóně. Středočeši budou v příštím kole hostovat na horké jihlavské půdě.
Benátky n.J.: Stejskal (Blažíček) - Vitásek, Pavlů, Jaroměřský, Říha, Ulrych, Moravec, Vála, Niko - Klimt, Skořepa, Jonák, Víšek, Urban, Bulíř, Kica, Král, Krejčík.
Beroun: Slipčenko (Kareš) - Veselý, Jebavý, Špelda, Hertl, Barák, Soldán, Sobotka - Forman, Švagrovský, Kupec, Doležal, Žalčík, Jaškin, Pavel, Rubeš, Hašek, Vlček, Stromko, Klhůfek.
Branky a nahrávky: 7. Bulíř (Ulrych, Urban), 44. Víšek (Skořepa), 56. Urban (Pavlů) - 10. Špelda (Hašek, Rubeš). Rozhodčí: P. Würtherle - Komárek, Špůr. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 327. Střely na branku: 31:24.

Fotogalerie

Komentář

Benátečtí nastoupili do třetího letošního zápasu s Berounem i s několika hráči libereckého kádru a poprvé v letošní sezóně v benáteckém dresu nastoupil i loňský nejproduktivnější hráč Benátek Tomáš Urban. A nejvyšší hráč na ledě byl také jednou z ústředních postav utkání. První velkou šanci měl v 5. minutě benátecký rychlík Petr Kica. Jak je jeho dobrým zvykem, sebral puk v obranném pásmu, přebruslil vytáhlého obránce Hertla, avšak Slipčenkovu branku těsně minul. Poté však dostaly Benátky možnost hrát přesilovou hru a tu v jejím samém závěru využily. Ulrychovu střelu dorazil za záda bezmocného brankáře Slipčenka Michal Bulíř - 1:0. Poté následovala série zdvižených pravicí sudího Würtherleho a Medvědi z oslabení rázem hráli přesilovku čtyř proti třem. A tu také po dvaceti vteřinách využili. Lukáš Špelda natáhl na modré čáře a jeho projektil s tečí tyčky zastavila až síť za Stejskalem - 1:1. Se vstřelenou brankou Medvědi ožili a v závěru první části hry měl šanci Doležal. Zblízka ale nastřelil jen brankáře Stejskal.

Kdybychom se o druhé třetině vůbec nezmiňovali, vůbec o nic by divák, který nebyl na zápase přítomen, nepřišel. Žádná šance, která by snad stála za zmínku, se neurodila, a tak se hrálo spíše ve středním pásmu. Oba celky měly k dispozici celkem tři přesilové hry, avšak v nich byly Benátky i Beroun bezzubé. Přece jenom více aktivnějším týmem byli Medvědi, ale brankově to vyjádřit nedokázali, a tak se šlo do kabin po čtyřiceti minutách za nerozhodného stavu 1:1.

Třetí třetina byla už o poznání zajímavější, než ta druhá. Po třech minutách hry ujela do brejku dvojice Josef Skořepa a Jan Víšek. Prvně jmenovaný nahrál v situaci dva na jednoho beka Víškovi do palebné pozice a liberecký forvard zamířil přesně za záda přesouvajícího se Slipčenka - 2:1. Poté mohl zvýšit skóre Bulíř, který po uvolnění Urbana byl na chvíli sám před berounským brankářem Slipčenkem, ale nezacílil přesně. Na druhé straně kontroval Žalčík po přihrávce Jaškina, ale nastřelil jen Stejskalův klín. Benáteckým hodně zatrnula na počátku 52. minuty, kdy Žalčík vystřelil a za Stejskalem zacinkalo břevno. Ovšem ještě větší šanci měl benátecký útočník Klimt, kterým byl na vrcholu brankoviště zcela volný, ale přestřelil nejen Slipčenkův beton, ale i celou branku. Když už se Berounští nadechovali k náporu, podnikli domácí rychlý protiútok, Tomáš Urban poslal střílenou přihrávku před branku a jeden z bránících hráčů Berouna si touš srazil do vlastní sítě - 3:1. Berounští se již k ničemu nedostali, Benátky si tři body pohlídaly.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, hlavní trenér Benátek
"Určitě jsme spokojení. Měli jsme za sebou řadu zápasů, které se nám ne úplně povedly. Tento byl vyloženě ubojovaný. Dvě třetiny to bylo vyrovnané. V té třetí se projevila naše větší snaha. Avšak i Beroun měl nějaké své šance. Jednoduchý zápas to rozhodně nebyl. Chyběla tomu lehkost ani to nebyl příliš pohledný hokej. Ale přesto si této výhry hodně vážím. Někteří hráči, kteří zrovna nebyli v optimální formě, tak se dnes maximálně vydali. Zmínil bych také Honzu Víška, který nastupuje po zranění a dnes ze sebe opravdu vyždímal maximum. Toho si vážím. Myslím si, že je to příslib, abychom se zvedli i herně."

Jiří Doležal, hlavní trenér Berouna
"I když jsme prohráli, tak si myslím, že jsme odehráli slušné utkání. První branku jsme dostali z přesilové hry na začátku utkání. Poté jsme ustáli tlak domácího týmu. Myslím si, že kdybychom dali ve druhé třetině dvě nebo tři branky, tak zápas mohl skončit úplně jiným výsledkem. Benátky ve třetí třetině potrestaly naši hrubou chybu na útočné modré čáře. Bylo z toho přečíslení dva na jednoho a vlastně rozhodující gól utkání. Chtěli jsme hrát aktivně a také jsme aktivně hráli. Bohužel to ale opět na body nestačilo."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.