21. 12. 2011 | Jakub Šperk, Jakub Šperk, Tomáš Nejedlo

Po vyrovnaném boji vezou Benátky z Litoměřic alespoň bod

35., středa 21. 12. 2011
Litoměřice - Benátky n.J. LTM - BEN
Benátečtí hokejisté se rozloučili s kalendářním rokem 2011 ziskem alespoň jednoho bodu. V Litoměřicích však sehráli vyrovnanou partii, která vrcholila po prodloužení až v samostatných nájezdech. V nich byli úspěšnější domácí kališníci. Zápas měl rozhodně svou kvalitu, po dvou třetinách měli navrch domácí, ale svůj dvougólový náskok ztratili, když za Benátky srovnával v půldruhé minuty před koncem závěrečné části hry Ctibor Jech. V nájezdech pak o zisku rozdílového bodu rozhodl benáteckým příznivcům dobře známý Marek Loskot.
Litoměřice: Přikryl - Boháč, Kříž, Smetana, Dudáš, Evan, Martinka, Brejčák - Šinágl, Gengel, Belay, Rindoš, Slížek, Kafan, Horčička, Hašek, Lenc, Loskot, Novák, Hlusička
Benátky n.J.: Vošvrda - Jaroměřský, Mrkvička, Niko, Vála, Pabiška, Vitásek, Pavlů - Kopic, Vařecha, Jonák, Vlach, Liška, Král, Klimt, Skořepa, Jech, Kouřil, Skalický
Branky a nahrávky: 22. Šinágl (Gengel), 30. Novák (Dudáš), 36. Belay (Novák), 36. Horčička, 66. Loskot - 27. Mrkvička (Král), 35. Skořepa (Vařecha, Klimt), 51. Skořepa (Král, Mrkvička) , 59. Jech (Vitásek, Kopic). Rozhodčí: Pavlovič - Komárek, Špůr. Vyloučení: 11:8 + navíc Martinka (LTM) 10 minut OT. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1050. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:4, 5:4.

Komentář

V první části se toho moc neudálo. První šanci si vytvořili hosté, když Skalický dostal skvělou přihrávku od tyče k tyči, trefil Přikryla, od kterého se puk nejspíše odrazil do tyčky. V 11. minutě si vytvořili šanci i domácí. Belay přihrál stejně jako v první šanci hostí od tyče k tyči na Rindoše, ale ten netrefil puk, jak chtěl a zamířil vedle. Poté měli šance už pouze hosté. Nejprve nahodil od modré Pavlů a Přikryl byl tak dezorientovaný, že si málem srazil puk sám do branky. V 15. minutě ještě Kopic využil zaváhání domácí obrany, nahodil puk bekhendem na Přikryla, který ho vyrazil pouze před sebe, ale stihl ještě vykopnout beton proti dorážce Vlacha. V první třetině jsme tak gól neviděli.

Do druhé části nastoupil domácí Stadion o poznání lépe. Hned ve 22. minutě Ladislav Gengel přihrál na úplně volného Petra Šinágla, který zakončil svůj samostatný únik střelou do bližšího růžku. Hosté na tento gól dokázali odpovědět. Ve 27. minutě dostal puk Tomáš Mrkvička přes šířku kluziště od Lukáše Krále a trefil přesně vzdálenější růžek domácí branky. Domácí se rychle ujali vedení zpět, ve 30. minutě vyjel zpoza Martin Novák, položil si Vošvrdu a stylově zakončil pod víko. Ovšem i na tento gól nalezli hosté odpověď. V 35. minutě objel Josef Skořepa branku a zasunul puk za přesouvajícího se Přikryla. Ale o minutu později domácí opět vedli. Martin Novák nastřelil beton Vošvrdy, od kterého se puk šťastně odrazil do brusle Martina Belaye, kterému tak byl připsán gól, jelikož nešlo o aktivní pohyb. Šťastnou branku mohly Litoměřice slavit o dalších 25 vteřin později. Petr Horčička pálil z pravého kruhu, Vošvrda vyrazil puk nad sebe, kde ho jeden z hostujících zadáků sklepl za záda vlastního brankáře. Po velmi šťastné druhé části tak domácí vedli 4:2.

Ve třetí části dostali hosté spoustu přesilových her. Jednu dokázali zužitkovat v 51. minutě, kdy se po sérii odrazů dostal k puku Josef Skořepa a ten neměl problém trefit prázdnou branku. Domácí bojovali o tři body až do samého konce, ale o ně je připravil v 59. minutě Ctibor Jech, který tečoval Vitáskovu střelu a o břevno trefil poloprázdnou Přikrylovu branku. V prodloužení se toho příliš mnoho neudálo a rozhodnout tak musely samostatné nájezdy.

Ihned v tom prvním předvedl Marek Loskot parádní bekhendový blafák a vstřelil puk pod víko Vošvrdovy branky. Na druhé straně se Josef Skořepa netrefil mezi betony Přikryla.

V druhé sérii Horčička střelou mezi betony taktéž neuspěl a Kopicův pokus o forhendovou kličku zastavil Přikryl betonem.

Ve třetí sérii mohl rozhodnout Martin Novák, ale jeho střelu nad lapačku Vošvrda chytil. Na druhé straně Lukáš Král naznačil střelu golfákem, potáhl si puk do forhendu a vyrovnal do prázdné branky.

V poslední čtvrté sérii jel jako první Lukáš Král, který se chtěl tentokrát trefit mezi betony, ale Přikryl jeho úmysl vystihl. Na druhé straně Martin Loskot opět předvedl svou bekhendovou kličku a rozhodl, že dva body zůstanou doma.

Ohlasy trenérů

Tvrzník Daniel, asistent trenéra Litoměřic
"Já si myslím, že před zápasem bychom ty dva body brali, protože letos s Benátkama nemáme dobrou bilanci. Ale po tom, když po dvou třetinách vedeme o dvě branky, tak je výsledek zklamáním. Myslím si, že dnes byl výkon týmu dobrý. Jen v první třetině jsme chodili málo do branky, což se ve druhé třetině zlepšilo. Také jsme hned dali z dorážek několik branek, i když některé byly šťastné. Třetí třetinu jsme opět odehráli hloupě a nedisciplinovaně. Opět jsme se nechali zbytečně vylučovat a z přesilovky jsme dostali i jednu branku. Nám se letos nějak nedaří dohrávat úspěšně třetí třetiny. Takto dopadly i poslední tři zápasy venku. Je to škoda. Věděli jsme o síle Benátek, ale myslím si, že jsme si dnes ty tři body zasloužili. A co se týče nájezdů? Já Marka Loskota znám, a proto jsem ho do Litoměřic chtěl. Myslím si, že je to gólový útočník, který by měl branky dávat a teď je i začal dávat. Do této doby byl pro mě jeho výkon trochu zklamáním, protože těch branek nevstřelil moc. Až do zápasu s Třebíčí. A že umí branky střílet dokázal i dnes, kdy proměnil oba své nájezdy. Nájezdy proměňuje i na tréninku a branku z nájezdu vstřelil letos i v extralize. Já jen doufám, že ve svém výkonu bude i nadále pokračovat."

Škaloud Luděk, asistent trenéra Benátek nad Jizerou
"My jsme si přijeli do Litoměřic alespoň pro bod a ten se nám podařilo získat, takže jsme spokojeni. Litoměřice dnes byly určitě o ten bod lepší. Po našem vyrovnání na dva ku dvěma jsme rychle obdrželi další dvě branky a o uktání mohlo být už rozhodnuto. Ale naše vzájemné zápasy jsou vždycky takto vyrovnané. My jsme v Benátkách také za stavu dva jedna pro nás vstřelili dvě rychlé branky, odskočili jsme na čtyři ku jedné a zápas jsme rozhodli. Dneska se domácím podařilo také během několika desítek vteřin vstřelit dvě branky, jenže my jsme měli na zvrat ještě celou jednu třetinu. Pak se nám podařilo vstřelit kontaktní branku v přesilové hře, které se nám dnes moc nedařily. Ke konci zápasu nám již docházely síly, ale přesto se nám podařilo vyrovnat. V prodloužení nám dali domácí šanci na výhru, kdy se nechali vyloučit, ale nám se to nepodařilo využít. Přesilovky jsme dnes hráli špatně, třeba i tu pět na tři. Takže bylo asi spravedlivé, že domácí získali v nájezdech ten bod navíc a já jim k tomu gratuluji. Škoda druhé třetiny, kdy jsme se po vyrovnání dostali do nějaké eufórie a domácí dali dva šťasné góly. Vyrovnat bylo pro nás těžký. Hráči toho již mají plné zuby. Zápasy následují rychle za sebou a my jsme i spoustu zápasů hráli jen na tři útoky a naši klíčový hráči si už potřebují odpočinout. Nakonec jsme opravdu šťastni za ten bod, i když jsme mohli mít i bodů více. Ale je to sport a myslím si, že by si dnes domácí nezasloužili přijít o body."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.