25. 1. 2012 | Lenka Jonešová, Ondřej Nejedlo

Nejrychlejší gól v prvoligové historii položil základ k výhře

43., středa 25. 1. 2012
Hr.Králové - Benátky n.J. HKR - BEN
Při souboji těchto dvou soupeřů v letošní sezóně rozhodně neplatí můj dům - můj hrad. Potvrdilo se to také na královehradeckém ledě, kde Benátky vedly již od samého úvodu, když se v 8. vteřině trefil po chybě exbenáteckého obránce Bendíka Lukáš Krejčík. Tato branka byla také nejrychlejším gólem středočeského týmu v historii první ligy. Domácím se na začátku druhé třetiny podařilo ve dvojnásobné přesilovce vyrovnat, což Hradec po následné vedoucí brance Jonáka zopakoval ještě v závěrečné třetině. Na další branky z hole Skořepy a Krále již však domácí odpověď nenašli a přepustili tak Benáteckým pátou příčku.
Hr.Králové: Čech – Čížek, Bendík, Roupec, Vágner, Poživil, Hendrich, Lesák – Kubeš, Tvrdík, Berger – Budínský, Koudelka, Moskal – Kubica, Záhorovský, Kadlec – Nosek, Rufer, Karpov – Macháň.
Benátky n.J.: Vošvrda – Jaroměřský, Vitásek, Říha, Vála, Niko, Pabiška – Krejčík, Král, Víšek – Skalický, Skořepa, Jonák – Vlach, Jech, Kopic – Weiss, Kellner, Liška.
Branky a nahrávky: 21. Tvrdík (Čížek), 48. Kubica (Záhorovský) - 1. Krejčík, 26. Jonák (Skořepa, Skalický), 49. Skořepa (Jaroměřský, Jonák), 53. Král (Víšek, Krejčík). Rozhodčí: Kubičík - Adamec, Poruba. Vyloučení: 5:8, navíc Moskal (HKR) 10 minut OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1015. Střely na branku: 26:31.

Komentář

Začátek utkání vyzněl o hodně lépe pro soupeře z Benátek. Hned po úvodním buly chyboval hradecký obránce Bendík, Benátečtí jeho zaváhání využili a Lukáš Krejčík již v osmé sekundě otevřel skóre zápasu. Hradecké rychlý obdržený gól evidentně zaskočil a do šancí se dostávali převážně hosté.

Ve třinácté minutě přišla další chyba domácích obránců, ale Daniel Skalický hradeckého gólmana nepřekonal. Posléze však znenadání zachytil kotouč Adam Rufer a nastřelil tyčku Vošvrdovy branky. Benátečtí poté nabídli hradeckému týmu dvouminutovou přesilovku, Hradečtí ji ale zužitkovat nedokázali. Po první třetině byl stav utkání 0:1.

Hned na začátku druhé části mohli Hradečtí srovnat skóre, když si zahráli přesilovou hru pět na tři. A nabídnutou možnost po přihrávce Václava Čížka po čtrnácti sekundách využil Michal Tvrdík – 1:1. Benátečtí ovšem aktivně napadali a v šestadvacáté minutě mohli podruhé zvedat ruce nad hlavu. Po neúspěšném Skořepově pokusu rozvlnil síť za Čechovými zády Vít Jonák. O pár minut později se museli hradečtí hokejisté bránit ve třech.

Střelu Skořepy však skvěle vychytal Čech a podržel svůj tým. Nepříjemnou ránu poté vyslal Kubeš, ale Tomáš Vošvrda s přehledem zachytil jeho střelu do lapačky. V šestatřicáté minutě si skvělou šanci vypracovali hradečtí hokejisté, ale ani Záhorovský, ani Kadlec benáteckého gólmana neprostřelili. V poslední minutě fauloval Říha a rozhodčí jeho počin odměnil čtyřmi minutami, Hradečtí tak dostali další výhodu pět na tři.

Přenesenou přesilovku do třetí třetiny hradečtí hokejisté využít nedokázali. Velkou šanci měl Záhorovský, ale za Vošvrdou podruhé v zápase zazvonila tyč branky. Hradečtí si vytvořili velký tlak, ale Vošvrda byl bezchybný. O chvíli později střílel Záhorovský, gólman soupeře si vyjel pro jeho střelu, kterou ovšem nezachytil a Zdeněk Kubica střílel do prázdné brány – 2:2.

Benátečtí dál pokračovali v náporu a po chvíli strhli vedení znovu na svou stranu. Výborně chytajícího Čecha střelou z mezikruží prostřelil Josef Skořepa. Ve třiapadesáté minutě zasadili hosté rozhodující trefu, když Lukáš Král v ponechané výhodě prostřelil Jakuba Čecha.

Ohlasy trenérů

Jiří Slabý (HC VCES Hradec Králové):
Hrubá chyba na začátku pro nás byla pumelice mezi oči, ze které jsme se vyhrabávali celý zápas. Připadalo mi, jako když před sebou tlačíme vlak. Kluci chtěli, dřeli a snažili se, ale vždycky jsme byli o kousek za soupeřem. Ten až tolik šancí neměl, ale my jsme mu vždy svou chybou nějakou možnost nabídli. Rozhodla asi branka na 2:3, před kterou byl sporný zákrok na našeho hráče, na což se ale nevymlouvám. Pak už síla a víra hráčů v zisk bodů trochu opadla. Je to velká škoda, ale bohužel i takové zápasy se hrají.

Luděk Škaloud (HC Benátky nad Jizerou):
Z utkání jsme měli obavy a z kvalitního soupeře respekt. Hodně rychlá branka domácí evidentně zaskočila a my jsme si vytvářeli další šance, také s inkasovanou brankou ve druhé třetině jsme se popasovali a dostali se znovu do vedení. Důležité bylo, že jsme přestáli řadu oslabení, která nás stála spoustu sil. Domácí sice ještě jednou vyrovnali, ale my jsme znovu odpověděli, což nejspíš rozhodlo. Po čtvrtém gólu už Hradec nenašel síly na odpověď. Musím hráče pochválit, protože už toho mají dost, a přesto všichni odevzdali perfektní výkon. Za tyto tři body jsme hodně rádi.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.