20. 2. 2012 | Jakub Vais

Benátky ani jednou neskórovaly a body získává Šumperk

51., pondělí 20. 2. 2012
Benátky n.J. - Šumperk BEN - SUM
Benátečtí hokejisté v 51. kole první hokejové ligy k Jizeře zavítal tým ze Šumperku. Utkání moc hokejové krásy nenabídlo a domácím se nakonec nepovedlo ani vstřelit gól. Šumperk i díky dvěma gólům Červenky odváží z Benátek tři cenné body, které hostům mohou pomoc v boji o play-off.
Benátky n.J.: Stejskal (36. Blažíček) - Vitásek, Jaroměřský, Říha, Vála, Šimek, Pabiška, Niko - Liška, Král, Klimt, Skalický, Skořepa, Jonák, Jech, Vlach, Kopic, Weiss, Jánošík, Kellner, Kouřil.
Šumperk: Štůrala (Boška) - Novotný, Holík, Drtil, Sedlák, Ondráček, Tesařík, Geweise, Pastor - Plášek, Meluzín, Hlinka, Vrdlovec, Mičulka, Brunec, Červenka, Velecký, Haas, Skoumal, Vrána.
Branky a nahrávky: 6. Červenka (Haas, Velecký), 15. Červenka (Velecký, Haas), 36. Ondráček (Velecký , Haas), 43. Skoumal (Mičulka). Rozhodčí: Úlehla - Arazimová, Čížek. Vyloučení: 6:5, navíc Holík (Šumperk) 10 OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 359. Střely na branku: 31:30. Průběh utkání: 0:4.

Fotogalerie

Komentář

Poslední domácí zápas v základní části začal rychlým nástupem ze stran obou týmů. Do první příležitosti se dostal hostující Karel Plášek, ale z úhlu na Stejskala nevyzrál. Ihned na druhé straně kontroval svým nájezdem Lukáš Král, ale ani nadvakrát Štůralu nepokořil. Do velké šance se dostal na začátku čtvrté minutu hostující Meluzín, ale těsně minul pravou tyčku. V polovině šesté minuty už se však za domácí brankou rozsvítilo červené světlo. Haas našel přihrávkou zpoza branky najetého Adama Červenku, který otevřel střelou pod lapačku skóre. Zanedlouho se v další příležitosti Draků objevil Holík, ovšem jeho pokus zastavila vyrážečka gólmana Benátek Stejskala. Na druhé straně ohrozil Štůralu Skořepa, který si dokázal zpracovat přihrávku Vitáska. Oba týmy poté, pokračovaly v bojovném a divácky atraktivním hokeji. Benáteckým se ovšem nedařilo v zakládání útoků, a proto si víc vyložených šancí vypracovali hosté. V jedné zajímavé byl Plášek, ovšem obránce Jaroměřský se obětavě vrhl do dráhy puku. Benátecký kapitán Vála se dopustil v polovině patnácté minuty nedovoleného zákroku, a nabídl tak hostům přesilovou hru. Trvalo jen šest vteřin, než se do střelecké listiny zapsal opět Adam Červenka. Benátkám se naskytla početní výhoda na konci sedmnácté minuty, hákování útočníka Brunce však nebylo potrestáno. Největší příležitosti při této početní výhodě měl asi Říha, ale ani jeden z jeho dvou pokusů neskončil za Štůralovými zády. Těsně před prvním klaksonem ještě poslal sudí Úlehla na trestnou lavici hostujícího beka Novotného.

Vetší část přesilové hry si domácí přenesli do druhé části, ale nedokázali ji využít. To je nemuselo mrzet, jelikož ihned poté šel na trestnou lavici kapitán Draků Holík za podražení. Ani tento přesupek hostů nedokázal tým od Jizery potrestat. Domácí si nakonec zahráli i sedm vteřin trvající početní výhodu pěti proti třem. Navíc Holík, který seděl v tu chvíli na trestné lavici, dostal za nesportovní chování desetiminutový trest. Benátky ovšem ani v této početní výhodě nijak neoslnily, ba naopak, v oslabení unikl Brunec, s jehož pokusem si poradil Stejskal. Na další velkou příležitost si diváci na benáteckém zimním stadionu počkali až do poloviny utkání. A pro domácí to byla šance velmi zajímavá. Přihrávku před hostující branku usměrnil Král, Štůralovi propadl kotouč teploměrem, ale odkutálel se těsně vedle levé tyče šumperské branky, kde už ho gólman pokryl. V 36. minutě hlavní sudí signalizoval vyloučení pro domácí a šumperský gólman jel na střídačku. Jen co tam dojel, tak jeho spoluhráči pokořil benáteckou branku potřetí v utkání. Radislav Ondráček napřáhl z levého kruhu a jeho střela se zastavila až o síť. To už nevydržel benátecký brankář Jiří Stejskal a přepustil svojí pozici mezi třemi tyčemi Robinu Blažíčkovi. Po návratu z trestné lavice pálil domácí mladík Šimek, ale jeho pokus byl nepřesný.

Začátek třetí části přinesl větší radost zhruba osmičlenné skupince příznivců Draků, jelikož další zásah tentokráte za záda Blažíčka obstaral Michal Skoumal. Domácí se poté snažili alespoň korigovat nějakým způsobem vývoj zápasu, ale nedařilo se jim to. Co víc, Šumperk se dostal do jedné ale opravdu velké příležitosti, ovšem Vrdlovcova velmi tvrdá střela skončila mimo. Dalším, kdo musel zasahovat, byl opět domácí náhradník Robin Blažíček, na kterého však nevyzrál svou prudkou střelou zpoza dvou hráčů Holík. Další průběh třetí části už moc zajímavých šancí nepřinášel, vlastně se nedá mluvit o žádném výrazném ohrožení jedné či druhé branky. Tři minuty před koncem třetí třetiny už začali diváci opouštět zimní stadion a zůstalo jich už jen několik nejvěrnějších. Na větší šanci Benátek si zbyvající diváci museli u Jizery počkat až do 57. minuty, kdy se do slibné šance dostal Pabiška, jeho pokus však skončil někde pod betony gólmana Štůraly. Hosté si už závěr utkání pohlídali a od Jizery odváží tři body.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, trenér Benátek nad Jizerou
"Dnes je potřeba se omluvit lidem, kteří sem přišli, protože tohle je ostuda. Nemyslím si, že by bylo utkání vypuštěné. V momentě, když jsme si uhráli jistotu play-off, tak jsem čekal, že hokej bude o něco lepší a že tam může být trochu lehkosti. Předvedli jsme ale spoustu nedůsledných věcí, dostali jsme laciné góly, naopak my žádné nedali. Je to trapné a já se za to stydím."

Radek Kučera, trenér Šumperka
"Do zápasu jsme vstoupili velice dobře. Hráli jsme to, co jsme chtěli. Dali jsme dvě branky, což bylo velké plus. Ve druhé třetině nás Benátky trochu zatlačily. Je pravda, že jsme několikrát zbytečně faulovali, čímž jsme se dostali pod tlak. Přesilovky soupeř nevyužil. My naopak v další fázi zápasu dvakrát ujeli a dali z toho dva góly. Poté jsme si plnili hru dozadu, posouvali puky do středního pásma. Víceméně jsme hráli obrannou hru, což nám vyšlo. Jsem rád, že odsud vezeme tři body. Fantasticky nám zachytal Tomáš Štůrala, který si dnes připsal první nulu v sezóně."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.