29., 
Benátky n.J. - Ústí n.L. BEN - UNL
Benátky n.J.: Růně - Bukolský, Stehlík, Hloška, Nikolov, Špičan, Petrák, Novotný, Váňa, Šrámek, Vasilev, Jiroušek, Fedymycz, Heran, Kalfiřt, Černý, Macura, Ondrušek, Šafra.
Ústí n.L.: Burkovec - Křepelka, Šimanovský, Málek, Straka, Neumann, Procházka - Jindřich, Musil, Janák - Bačák, Strnad, Řídel - Hajn, Kopta, Vondráček - Chovanec.
Branky a nahrávky: 38. Černý (Šrámek) - 34. Musil (Jindřich), 51. Chovanec (Kopta). Rozhodčí: Jebavý - Zmeškal, Horáček. Vyloučení: 9:7, navíc Hloška (BEN) 10 min. ZHK a Janák (UNL) 10 min. NESP. Využití: 1:0. Diváci: 36. Střely na branku: 15:33. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Komentář

Hned po úvodní buly se domácí hokejisté vrhli do útoku a po chybě ústeckého Křepelky na poslední chvíli zachraňoval faulem Šimanovský. Následnou přesilovou hrou se domácí dostali do tlaku. Z toho se hosté paradoxně dostali po vyloučení dalšího svého hráče na 2 + 10 minut za hrubost a následnou diskuzi s rozhodčím v 11. minutě. Konec třetiny byl již pro hosty lepší, když měli několik šancí v přesilovkách. Vše se ale jinak odehrávalo v úctyhodné vzdálenosti od branky domácích.

Ve druhé třetině se hosté snažili o vstřelení uklidňující branky. Blízko ke gólu byl ve 25. minutě Musil, jehož střelu do prázdné braky vyrazil domácí brankář stojící již zcela mimo branku pouze koncem čepele. Nakonec se Ústečtí gólu přece jen dočkali. Ve 34. minutě, po drtivém tlaku prvního útoku, přihrál Jindřich zpoza brány mezi kruhy Musilovi a ten otevřel skóre. Před koncem druhé třetiny však domácí vyrovnali, když při vyloučení Křepelky domácí kapitán Černý naskočil ze střídačky za záda obránců a s pomocí tyče vsítil vyrovnávací branku.

Domácí se snažili ze všech sil a bylo zřejmé, že kdo dá v poslední části gól, bude blízko k vítězství. Ve 44. minutě jel sám na brankáře Kopta, ale jeho bekhendový blafák domácí gólman Růně pokryl. Rozhodnutí tak přišlo v 51. minutě. Kopta tečoval u mantinelu vyhozený kotouč, ke kterému se dostal Chovanec a svůj brejk tentokrát blafákem proměnil - 1:2. V té samé minutě se do dalšího samostatného nájezdu dostal Bačák ale jeho zakončení skončilo pouze na hrudi domácího brankáře. Zbytek utkání se dohrával se spoustou osobních soubojů a menších šarvátek. Slovan nakonec hubené vedení ubránil.

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!