2. 8. 2012 | Martin Voltr, Martin Voltr, Tomáš Nejedlo

Benátečtí na úvod přípravy porazili Královské lvy

přát., čtvrtek 2. 8. 2012
Benátky n.J. - Hr.Králové BEN - HKR
Hokejisté Benátek nad Jizerou vstoupili do nové sezóny výhrou. V úvodním přípravném utkání na domácím ledě porazili Královské lvy z Hradce Králové 4:2. V benáteckém táboře dostali ti nejzkušenější hráči volno a představili se tak mladíci, kteří bojují o sestavu. Gólem a asistencí se blýskl Daniel Miškovský, jednu branku přidal také slovenský bek Róbert Pukalovič, jenž je u Jizery na zkoušce. Další zápas čeká Benátecké v úterý 7. srpna, když na domácím ledě přivítají Havlíčkův Brod.
Benátky n.J.: Stejskal (32. Hollý) – Vitásek, Jaroměřský, Pabiška, J. Říha, Šimek, Pukalovič, Čechura – Maďar, Kouřil, Kellner, Vařecha, Jánošík, Miškovský, Kopic, Liška, Bittner, Vlach, Jonák, Skalický.
Hr.Králové: Luňák (Mahdal) – Čížek, Červený, Roupec, Chmelíř, Karlík, Pištora, Beneš, Klement – Berger, Tvrdík, Švagrovský, Kubica, V. Říha, Luštinec, Szakal, Macháň, Kubeš, Volráb, Filip, Budínský.
Branky a nahrávky: 16. Kopic (Liška, Bittner), 19. Pukalovič (Kopic, Vlach), 29. Miškovský (Jánošík), 34. Vařecha (Miškovský) – 8. Luštinec (Tvrdík), 36. Budínský. Rozhodčí: Florian – Gerát, Kettner. Vyloučení: 7:8, navíc Vlach (BEN) a Berger (HKR) trest ve hře. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 90. Střely na branku: 30:25.

Komentář

Úvod patřil beze zbytku hradeckým barvám, které si vynutily tlak už po benáteckém faulu v první minutě. Ani nebylo znát, že jsou Hradečtí na ledě teprve čtvrtým dnem. V osmé minutě pak na útočné modré převzal Tvrdíkovu přihrávku Jakub Luštinec, přebruslil obránce a bekhendovým blafákem poslal Východočechy do zaslouženého vedení – 0:1.

Poměr sil na ledě se ale postupně obracel, a to doslova, když se ke dvěma přesilovkám dostaly Benátky. Tu druhou využil po sérii šťastných odrazů Miroslav Kopic – 1:1. Ještě v první třetině zvládli domácí obrat dokonat, když se prosadili tentokrát v oslabení. Novic v sestavě Róbert Pukalovič dostal mezi kruhy dost prostoru zamířit nad lapačku Filipa Luňáka – 2:1.

Další puk dopravili Benátečtí do branky brzy po přestávce, ovšem pro postavení útočícího hráče v brankovišti se změna zatím nekonala. Ve 29. minutě už ale ano. Daniel Miškovský prokázal své rychlé ruce, které zmátly jak hradeckého beka, tak brankáře, a přesně trefil mezeru mezi betony – 3:1.

Autor předchozí branky předvedl po několika střídáních ještě pohlednější akci. Miškovského přihrávka napříč útočným pásmem by se neztratila ani ve Zlaté helmě, najíždějícímu Lukáši Vařechovi stačilo už jen nastavit hůl – 4:1. Hradec se ale záhy vrátil do hry zásluhou Víta Budínského. Ten nádherným bekhendem pod víko překonal Juraje Hollého, který do branky Benátek nastoupil v polovině utkání – 4:2.

Zajímavá možnost se po příchodu ze šaten naskytla Benátkám. Hradečtí už měli jednoho hráče na trestné, když k němu přibyl druhý a domácí hráli minutovou přesilovku pět na tři. Svůj nápor však nevyužili, už proti čtyřem pak tváří v tvář Luňákovi neuspěl Ladislav Bittner.

Královským lvům se nevedlo ani ve vlastní přesilové hře, naopak mohli inkasovat z nájezdu obránce Jiřího Říhy. Víc práce měl až do konce utkání stále Filip Luňák. Svěřencům Martina Hostáka ani zvýšená aktivita v útočném pásmu nepomohla a do brankového kontaktu je nedostala.

Po závěrečné siréně přišla ještě pikantní dohrávka zápasu. Jaroslav Vlach s Janem Bergerem se do sebe pustili v nefalšované bitce, která skončila nerozhodně.

Ohlasy trenérů

Milan Černý, trenér Benátek nad Jizerou
"Zápas určitě splnil svůj účel. Dnes jsem chtěl vidět v akci především mladé hráče, abych si o nich mohl udělat nějaký úsudek, který ale rozhodně není konečný. Hradec Králové přijel s velmi kvalitním mužstvem. Výsledek utkání je samozřejmě potěšující, avšak v utkání byla i nějaká negativa. Za stavu 4:1 jsme zpychli, nehráli jsme to, co do té doby. Hráli jsme takový nesourodý hokej. Třetí třetina už tak kvalitní nebyla."

Martin Hosták, trenér Hradce Králové
"Bylo to typické utkání na úvod sezóny. Soupeř byl dnes lepším týmem. Měli jsme hodně vyloučených hráčů, zejména po faulech v obranném pásmu, které vyplynuly po naší předchozí chybě. Nejsme spokojeni, ale do začátku mistrovských zápasů zbývá ještě šest neděl, takže ještě máme čas na výkonu zapracovat."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!