24. 10. 2012 | Miroslav Fantal, Miroslav Fantal, Tomáš Nejedlo

Benátky na Hané dostaly největší výprask své prvoligové historie

15., středa 24. 10. 2012
Olomouc - Benátky n.J. OLO - BEN
Benátečtí v rámci 15. kola na olomouckém ledě inkasovaný největší debakl za dobu svého prvoligového působení od roku 2008. Přitom do poloviny utkání byli hosté vyrovnaným soupeřem. Pak ovšem ve druhé části hry přišly dva slepené góly a ve třetí třetině se brankostroj Mory zastavil až na čísle devět. Benátečtí tak v patnácti zápasech inkasovali už 57 gólů, což jistě není dobré číslo. Nyní se však již Benátečtí musí soustředit na okresní derby s Mladou Boleslaví, které je na programu už v sobotu v Benátkách!
Olomouc: Halász (Lukáš) – Bartoň (C), Staněk, Lhotský, Nedbálek, Cartelli, Houdek, Janáček, Valenta – Pekr, Řípa, Herman – Kucsera, Diviš, Selingr – Kucharczyk, Dopita, Hampl – Rác, Číp, Vodný.
Benátky n.J.: Vošvrda (37. Stejskal) – Ulrych, Kolmann, Jaroměřský, Jánošík, Moravec, Vála (C), Říha, Štich – Skořepa, Klimt, Král – Skalický, Plodek, Jonák – Kopic, Liška, Jech – Maďar, Pabiška.
Branky a nahrávky: 12. Herman (Bartoň), 30. Hampl (Kucsera, Diviš), 31. Kucharczyk (Dopita, Cartelli), 37. Řípa (Cartelli, Houdek), 44. Řípa (Pekr, Bartoň), 47. Rác (Vodný), 51. Herman (Řípa), 53. Cartelli (Kucharczyk, Dopita), 60. Diviš (Kucsera, Houdek). Rozhodčí: Kubičík - Jureček, Rychlý. Vyloučení: 2:7. Využití: 4:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1042. Střely na branku: 35:20.

Komentář

Poprvé v sezóně navlékl dres Kohoutů majitel klubu a zároveň hrající legenda českého hokeje Jiří Dopita, který se objevil ve třetím útoku po boku Radima Kucharczyka a Zbyňka Hampla. Další, očekávaná, změna nastala v brankovišti, kam se místo zraněného Libora Kašíka postavil Tomáš Halász.

Úvodních dvacet minut příliš záživných nebylo, přesto se diváci dočkali několika zajímavých momentů. Už ve čtvrté minutě ohrozil branku soupeře Jiří Dopita, ale z úhlu Tomáše Vošvrdu neprostřelil. Další šanci měli opět domácí, v přečíslení dvou na jednoho Zbyněk Hampl neuspěl.

Skóre poprvé měnilo svou podobu ve dvanácté minutě. Olomouckou přesilovou hru využil Jakub Herman, který procpal kotouč pod betonem benáteckého gólmana. Středočeši se ozvali až v závěru třetiny. Jan Plodek ale na slovenského brankáře ve službách Mory nevyzrál.

Zatímco prvních dvacet minut nabídlo jen jedinou trefu, v prostřední části se fanoušci nudit nemohli. V šestadvacáté minutě mohli hosté srovnat, rána Tomáše Klimta gólmanovi Mory propadla, naštěstí pro Hanáky ale za brankovou čáru nedoputovala.

Skóre se tak měnilo na druhé straně. Po střele Lukáše Kucsery poskakoval kotouč na hostujícím brankovišti, odkud jej do benátecké klece dotlačil Zbyněk Hampl. Neuplynula ani minuta a Moravané vedli už o tři branky. Tomáše Vošvrdu prostřelil tvrdým projektilem Radim Kucharczyk.

Kohouti byli při chuti a hostující obrana měla co dělat, aby se nájezdům soupeře ubránila. I přesto se ale stav ještě do konce druhé periody jednou měnil. Ve dvojnásobné početní výhodě dorazil puk do klece Jiří Řípa. Čtvrtou inkasovanou brankou navíc skončilo utkání pro Tomáše Vošvrdu, který vystřídal.

Třetí dvacetiminutovka připomínala svým začátkem tu předchozí. Jako první se do brankové příležitosti dostaly Benátky, jmenovitě to byl Miroslav Kopic. Gólman Mory ale ani tentokrát puk za svá záda nepustil. Naopak udeřilo na druhém pólu kluziště. Druhou branku v zápase vsítil Jiří Řípa.

O výsledku bylo prakticky rozhodnuto, Hanáci ale i nadále pokračovali v útočné hře a záhy přidali šestou branku. Roman Rác zůstal osamocený mezi kruhy a tvrdým zakončením nedal Jiřímu Stejskalovi nejmenší šanci.

Benátky poté úplně odpadly, Kohouti tak měli na ledě mnoho prostoru a do konce základní hrací doby přidali další tři branky. Nejprve krásnou kombinaci čtyř hráčů zakončil do prázdné klece Jakub Herman. Další branku Kohouti přidali domácí ve třiapadesáté minuté, tvrdou ránou se prosadil Mario Cartelli.

Brankový účet jednoznačného utkání uzavřel minutu před koncem Richard Diviš. Po vítězství v Šumperku tak Kohouti získali další tři body, v domácím prostředí rozstříleli Benátky nad Jizerou 9:0.

Ohlasy trenérů

Petr Fiala, trenér HC Olomouc
"Hráli jsme opravdu dobře, útočníci dobruslovali soupeře. Už ve středním pásmu jim brali kotouče. Obránci ani brankář tak moc práce neměli, Benátky neměly moc střel. Po brance na 3:0 jsme soupeře zlomili. Zápas poté Benátky dohrávaly ve stavu, v jakém ho dohrávaly. Chtěli jsme dál hrát i v chvílích, kdy jsme vedli suverénním způsobem. Tomáš Halász měl na začátku třetí třetiny nejtěžší zásahy, poté ještě na konci zápasu. Určitě prokázal, že má jisté kvality."

Antonín Nečas, asistent trenér HC Benátky nad Jizerou
"Dostali jsme od Olomouce výprask. Nicméně si myslím, že do poloviny utkání jsme byli týmem, který dokázal s domácími držet krok. Poté nás ale olomoučtí hokejisté jednoznačně přehráli."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.