10. 11. 2012 | Alexandr Stys, Tomáš Nejedlo

Benátečtí dominovali v Litoměřicích s čistým štítem

21., sobota 10. 11. 2012
Litoměřice - Benátky n.J. LTM - BEN
Poprvé v letošní sezóně se benáteckým hokejistům podařilo zvítězit bez jediného inkasovaného gólu. Benátečtí navíc v rámci 21. kola zvítězili na ledě soupeře, a sice v Litoměřicích. Už v první třetině hosty k bodům nasměrovaly trefy Jonáka a Špačka. Když pak navíc ve druhé Král a ve třetí třetině Skořepa zvýšili již na 4:0, bylo o vítězi jasno. Tomáš Vošvrda tak vychytal své druhé letošní čisté konto a navrch si připsal ještě gólovou asistenci na čtvrtý gól! Výhrou budou chtít Benátky potvrdit ve středu doma s Šumperkem.
Litoměřice: Sedláček (Přikryl) - Martinka, Husák, Žovinec, Evan, Kříž, Veselý, Sobotka - Mrňa, Gerhát, Lapšanský - Rudovský, Rubeš, Novák - Kafan, Slížek, Tvrzník - Antončík, Luňák, Forman.
Benátky n.J.: Vošvrda (Blažíček) - Kolmann, Moravec, Kajínek, Jánošík, Jaroměřský, Ulrych, Vála, Jech - Kica, Král, Bárta - Špaček, Skořepa, Bortňák - Klimt, Vlach, Skalický - Jonák, Plodek, Maďar.
Branky a nahrávky: 7. Jonák (Jánošík), 11. Špaček (Moravec, Král), 37. Král (Bárta, Jaroměřský), 42. Skořepa (Jech, Vošvrda). Rozhodčí: Fraňo, Schmejkal - Čížek, Svobodová. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1260. Střely na branku: 24:32.

Komentář

Utkání lépe začali hosté, Sedláček si hned v úvodu připsal první zákrok. Ránu Bárty z pravého kruhu vytěsnil vyrážečkou. Na druhé straně Luňák projel po pravém křídle a mezi kruhy našel najíždějícího Antončíka, ten vypálil z první, ale Vošvrda stačil jeho pokus vyrazit levým betonem. Při vlastním oslabení Skořepa ujel domácí obraně a mířil sám na Sedláčka. Zkusil trefit mezeru mezi betony, ale tu si domácí brankář dokázal pohlídat. Skóre v 7. minutě otevřel Vít Jonák, který se nejlépe zorientoval v závaru před Sedláčkem a bekhendovou střelou rozvlnil litoměřickou síť. Vyrovnat mohl Rudovský, ale jeho pokus skončil na tyčce Vošvrdovy branky. Benátky následně přidaly další branku. Střelu Moravce z mezikruží vyrazil Sedláček před sebe, chtěl jej přikrýt, ale Daniel Špaček jej pohotově dorazil do sítě.

Benátky přehrávaly domácí tým a litoměřičtí obránci museli občas sáhnout i za hranici dovolených zákroků. Hosté se usadili v obranném pásmu Litoměřic, Špaček projel až před domácí branku, ale při bekhendové kličce mu sjel kotouč z hole. Přesilovkový tlak přinesl své výsledky. Střelu Jaroměřského od modré ještě Sedláček chytil, poradil si i s první dorážkou Bárty, ale s tou druhou do prázdné branky od Lukáše Krále už nic nezmohl. Hosté unikají do tříbrankového náskoku.

Začátkem třetí části utkání se Benátky dostaly do čtyřgólového vedení. Jech vyslal do samostatného nájezdu Josefa Skořepu , který se se svou střelou mezi betony nemýlil. Litoměřičtí se snažili proniknout do obranné třetiny hostů, ale veškeré jejich pokusy skončily na modré čáře. V polovině třetí třetiny měli domácí šanci na zkorigování stavu, ale ani přesilovka 5 na 3 neskončila brankou. Veškeré kombinace skončily u benátských obránců a hostující brankář neměl příliš práce. Na benátského brankáře poté nevyzrál ani Rubeš s Rudovským. Benátky si ze severu Čech odvezly tři vítězné body. Pro Litoměřice to byla již čtvrtá porážka v řadě.

Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník – HC Stadion Litoměřice

Myslím si, že jsme dnešní zápas nezačali špatně. Na začátku utkání byla z naší strany vidět snaha hrát hokej, ale bohužel jsme dostali dva splachováky z předbrankového prostoru a tyto dvě branky nás rozhodily. Začal útlum, panika ve hře, kluci si nevěří, stále chodíme málo před branku a dnes bychom asi nevstřelili branku, i kdybychom hráli do půlnoci. Jestli jsme si mysleli, že ta naše střelecká nemohoucnost je chvilková záležitost, tak asi ne. Prodloužilo se to na další zápas a strašně by nám pomohl nějaký ušmudlaný gól, který by padl do sítě soupeře. Bohužel, puky se teď k nám vůbec neodráží a před brankou soupeře jsme hodně slabí. Myslel jsem si, že nám nepřítomnost Jardy Haška nebude až tak chybět, ale opak je pravdou. Jarda uměl tyto situace před brankou zvládnout. Samozřejmě to není o jednom hráči, ale v těchto okamžicích nám Jarda hodně chybí. Dnes to nešlo ani v obraně, ani v útoku. Nejsem spokojený se hrou obránců. Dopředu na útočníky nešly včas puky, hrálo se moc složitě a komplikovaně. Nechci to ale hodnotit obrana nebo útok. Prostě celý výkon týmu od druhé třetiny nebyl dobrý. Nemůžu říci, že by se kluci nesnažili, ale v této chvíli jsme ve velký křeči.

Antonín Nečas, asistent trenéra Benátek nad Jizerou:
"Jsme spokojeni se třemi body. Dnes musím pochválit Tomáše Vošvrdu, který vychytal čisté konto. Hráli jsme jednoduše, byli jsme důrazní v zakončení. Branky padaly vyloženě z dorážek."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!