26. 11. 2012 | Martin Voltr, Martin Voltr, Tomáš Nejedlo

Benátečtí po zdolání Hradce vyskočili na sedmou příčku

23., pondělí 26. 11. 2012
Benátky n.J. - Hr.Králové BEN - HKR
Odložený zápas třiadvacátého kola byl v pondělí 26. listopadu naplánován u řeky Jizery, kam zavítal Hradec Králové. Zápas byl zároveň přímým soubojem o sedmou příčku. K vidění byl velmi rychlý, napínavý a zajímavý zápas, v němž se nakonec z výhry zaslouženě radovaly Benátky, které ve druhé třetině otočily nepříznivě se vyvíjející stav a v poslední části hry dalšími dvěma góly zvýraznily své vítězství v poměru 5:2. Po zisku všech bodů tak Benátečtí poskočili na sedmou pozici, kterou budou hájit ve středu v Třebíči.
Benátky n.J.: Vošvrda (Blažíček) – Kajínek, Kolmann, Jánošík, Jaroměřský, Šimek, Vitásek, Ulrych – Bortňák, Skořepa, Klimt, Chlapík, Plodek, Galamboš, Maďar, Král, Pabiška, Vařecha, Jech, Liška.
Hr.Králové: Čech (Luňák) – Roupec, Kania, Čížek, Vágner, Karlíček, Chmelíř, Klement, Hendrich – Budínský, Mikeska, Haluza, Kubica, Tvrdík, Moskal, Švagrovský, Brož, Říha, Půlpán, Macháň, Valášek.
Branky a nahrávky: 11. Maďar (Vitásek, Král), 37. Skořepa (Klimt, Bortňák), 38. Pabiška (Maďar, Král), 42. Chlapík (Plodek, Galamboš), 51. Klimt - 13. Kubica (Tvrdík, Čížek), 33. Tvrdík (Kubica, Čížek). Rozhodčí: Šindler, Zubzanda – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:2. Diváci: 268. Střely na branku: 37:21.

Fotogalerie

Komentář

Úvod zápasu v benáteckém mrazáku zastihl v lepší kondici domácí sestavu, která ostřelovala Jakuba Čecha ze všech pozic. Hradečtí naopak Tomáše Vošvrdu téměř neohrožovali. Po osmi minutách šly Benátky na přesilovku, v jejich konci ale dopředu prchli Patrik Moskal s Michalem Tvrdíkem. Druhému jmenovanému však kotouč těsně před hokejkou odpálil vracející se hráč.

Krátce nato, v čase 11:40, šli Středočeši do vedení. Vitáskovu bombu od modré vytěsnil Jakub Čech před sebe, tam ale čekal připravený Patrik Maďar a o tyčku poslal kotouč na místo určení – 1:0.

Tento stav ale neplatil ani minutu a půl. Početní výhodu měli k dispozici Hradečtí a Václav Čížek poslal kotouč do ohně. Na teč Zdeňka Kubici ještě Vošvrda zareagoval, ale když se vytáhlý forvard dostal k dorážce, byl už brankář krátký – 1:1.

Hradec od té doby působil výtečným dojmem, což mohl ještě podtrhnout dvě minuty před sirénou Petr Haluza. Tomáš Vošvrda nebyl dostatečně rychlý, ale zastoupila ho pravá tyč. Nerozhodné skóre po první třetině bylo zasloužené.

Prostřední část se odvíjela velmi podobně. To nejdůležitejší se opět odehrálo až v druhé desetiminutovce. Dva fauly Benátek v rozmezí necelé minuty nabídly Královským lvům dvojnásobnou přesilovku, a i ta byla využita. Znovu pálil Čížek, znovu dorážel Kubica, ale tentokrát puk do sítě dostal až Michal Tvrdík – 1:2!

Poprvé v zápase tak vedl Hradec. Jenže i domácí tým posléze předvedl, že početní výhodu umí využít. Před brankou číhal Josef Skořepa a když se dočkal přesného pasu od hrazení, vzal kotouč a bekhendem ho zametl mezi Čechovy betony – 2:2.

A z nepříjemného závěru třetiny pro Východočechy to nebylo vše. Za další minutu a šest sekund totiž už bylo skóre otočené. Václav Čížek sice Lukáše Krále nefauloval, ovšem na chvíli kvůli tomu přestal hrát. Kotouč se tak dostal k Patriku Maďarovi, který ho ještě nabídl na hranu brankoviště Marku Pabiškovi, a ten dalším bekhendovým pokusem tentokrát vymetl růžek hradecké brány – 3:2. Konec druhé periody tedy Hradečákům utekl podobně jako ošetřovatelům v liberecké zoo bílý tygr.

Hradečtí šli do třetí třetiny s jasným záměrem vyrovnat, a potěšit tak dvacítku svých příznivců, kteří západním směrem vážili cestu. Jenže jejich plány dostaly vážnou trhlinu už v čase 41:57. Zkušený Jan Plodek nadělal paseku u levé tyčky Jakuba Čecha, v brankovišti tak vznikl velký zmatek. Toho využil svou dorážkou nehlídaný Adam Chlapík – 4:2.

Benátkám dodala elán ještě minutová přesilovka čtyři na tři, svůj útočný kolotoč ale do gólového konce nedovedly. Domácí toho však nelitovali, hru si hlídali. Za dvoubrankového manka už měl Hradec hodně těžkou práci. To se ještě podtrhlo deset minut před koncem, kdy po Čížkově chybě prchnul přes celé kluziště Tomáš Klimt a Čecha vykoupal nádherným bekhendovým blafákem – 5:2.

V podobném duchu se pokračovalo až do závěrečné sirény. Vošvdrovi ještě nadělal práci aktivní Zdeněk Kubica, jenže to bylo ze strany hostů vše. Závěrečnou třetinu ovládli zcela jednoznačně domácí borci. Benátky tak doma ukořistily zasloužené vitězství.

Ohlasy trenérů

Vladimír Čermák, trenér HC Benátky nad Jizerou:
Řekli jsme si, že na Hradec bychom měli hrát kompletní, bez oslabení. To se nám chvílemi nedařilo, měli jsme zbytečné fauly. Ale pokud byla hra 5 na 5, tak jsme měli od druhé třetiny určitě navrch. Rádi bychom dali příležitost i mladým hráčům, ale na to si musíme vybudovat nějakou pozici, abychom nehráli o záchranu. Rádi bychom si zahráli play-off, což by pro kluky měl být velký přínos. Teď nás čekají po sobě ty nejsilnější celky, v těchto zápasech můžeme jen získat.

Martin Hosták, trenér Hradce Králové:
Zápas bych rozdělil na dvě poloviny. Tu první jsme neodehráli zase tak špatně, i když soupeř vedl po naší chybě. Pak jsme ale vedli 2:1 a nehráli jsme špatně, měli jsme utkání slušně rozehrané. Posléze přišla přesilovka Benátek, kterou domácí využili. Od té dob byli Benátečtí aktivnější, vůbec jsme nechodili do soubojů. Dost nás také srazil gól na začátku třetí třetiny, tohle se nám prostě nemůže stávat. Dostali jsme čtyři góly z předbrankového prostoru, kde jsme nedůrazní. Takhle se prostě bránit nedá.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.