21. 11. 2012 | Filip De Bolle, Tomáš Nejedlo

Benátky nezvládly závěr a z Kadaně se vrací bez bodu

24., středa 21. 11. 2012
Kadaň - Benátky n.J. KAD - BEN
Po sobotní pauze nastoupili benátečtí hokejisté patřičně nažhaveni na kadaňském ledě. Po první bezbrankové třetině padla první branka až ve 34. minutě. Od té doby červené světlo téměř nezhaslo. Dvoubrankový náskok Severočechů Benátečtí smazali, odpověděli i na další zásah Kadaně. Na Gajovského gól z poslední minuty ale hosté odpověď nenašli, a tak se vracejí z Kadaně bez jediného bodu.
Kadaň: Hanuljak (Kaššák) - Bartejs, Prošek, Szakal, Schmidt, Lučka, Trefný, Mazanec, Opalek - Jíra, Gajovský, Hafenrichter, Ondřej, Charousek, Procházka, Seman, Hanták, Kůs, Chlouba, Mainer, Ton.
Benátky n.J.: Vošvrda (Stejskal) - Kolman, Moravec, Jánošík, Štich, Vitásek, Jaroměřský, Ulrych, Šimek - Klimt, Skořepa, Bortňák, Jonák, Plodek, Chlapík, Kopic, Král, Maďar, Liška, Jech, Vařecha
Branky a nahrávky: 34. Hafenrichter (Prošek, Bartejs), 37. Gajovský (Jíra, Lučka), 48. Ton (Hanták, Seman), 60. Gajovský (Jíra, Hafenrichter) - 39. Štich, 44. Jonák (Bortňák), 59. Jonák (Chlapík, Plodek). Rozhodčí: Zubzanda - Špůr, Zavřel. Vyloučení: 5:7 + navíc Charousek (KAD) 10 minut OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 280. Střely na branku: 25:32.

Komentář

Domácí diktovali tempo zápasu, ale díky chybám v obraně a dobrému předvídání rozehrávky ze strany hostí se Hanuljak několikrát vyznamenal.První ohrožení branky přinesla ve druhé minutě jedovatá střela ze Szakalovy hole. Na druhé straně po chybné rozehrávce domácího gólmana nahazoval před odkrytou branku puk Kopic, ale nikdo z jeho spoluhráčů si pro puk nesjel. Domácí aktivním napadáním udržovali hosty pod tlakem. V 5. minutě tečoval Bartejsův pokus Hafenrichter, ale Vošvrda si s jeho pokusem poradil. Hosté zahrozili v přesilové hře několika nebezpečnými pokusy od modré z hole Jánošíka. V 9. minutě ujel sám na branku Seman, ale hostující obránce k němu včas přistoupil a zakončení tak nebylo takové, jak si domácí útočník přál. Ve 12. minutě se po přesné přihrávce za obranu rozjel Charousek, poslední obránce však pádem zastavil kotouč a zdržel akci. Charousek se však dokázal ještě jednou dostat k puku a ohrozit hostující branku, byť ne příliš vážně. Domácí se ocitli ve veliké šanci, když přesná přihrávka vybídla Kůse k úniku sám na strážce svatyně, hostující brankář však skvělým zákrokem zabránil brance. Hosté ještě ve vlastním oslabení odpověděli. Král se po nepovedeném střídání domácích dostal do úniku, domácí brankář se nenechal vycukat a dobře zakročil proti hostujícímu střelci. V oslabení byli hosté velice úspěšní, Klimt zachytil domácí rozehrávku, ale chybující obránce mu zabránil ve skórování obětavým skokem pod nohy. Z následného protiútoku se domácí dostali velmi blízko brance, puk se pohyboval v nebezpečném prostoru před brankou a nikdo se k němu nemohl dostat. Minutu před koncem pálil Kůs, jeho střela skončila nad brankou. Čtyři vteřiny před koncem pálil Mazanec, ale nebyl to přesný pokus.

Domácí na svého soupeře vletěli a první útok v čele s Gajovským silně zatápěl hostující obraně. Na druhé straně zahrozil v přesilové hře Klimt. Ve 26. minutě po sérii neúspěšných brejků se jeden vydařil domácím, kdy Procházka vybídl Charouska, kterému ve skórování zabránil nedovolený zákrok jednoho z obránců. Ve 29. minutě nejprve ujeli hosté 1 na 1, Hanuljak si s jeho pokusem poradil. Z následného protiútoku zkoušel Gajovský vycukat Vošvrdu, ten si však s jeho pokusem dokázal poradit. Vzápětí zakončoval do odkryté branky Jíra, ale minul. Střeleckou smůlu Kadaně neprolomil ani střelou od modré Lučka. Ve 33. minutě ve vlastním oslabení mohli udeřit domácí, Gajovského však od puku na hranici brankoviště odtlačil obránce. První branky zápasu se diváci dočkali až ve 36. minutě. Prošek napálil puk od modré, kde ho do sítě dorazil Hafenrichter. A o chvíli později měli domácí na hokejkách druhou branku. Ondřej si počkal na útočné modré, vyslal Charouska a ten nabíjel Procházkovi, který však minul puk. Další přesilová hra přinesla další branku.Jíra našel na modré volného Gajovského a ten v samostatném úniku nedal Vošvrdovi žádnou šanci. Domácí byli i nadále při chutí, po Procházkově akci se k dorážce do odkryté branky nedostal Charousek. Hosté se snažili zpomalit hru, udržet pásmo a postupným tlakem si vypracovat šanci na snížení skóre a to se jim kuriózním způsobem podařilo. Po Plodkově pokusu mimo branku se puk od zadního mantinelu dostal zpět před ní a Štich se v následném zmatku zorientoval nejlépe a s pomocí domácí obrany dostal puk do branky. Byli to tak hosté, kdo byli v posledních vteřinách hry aktivnější, ale domácí si třetinu pohlídali.

Hostům se nástup do třetiny povedl lépe, dokázali zatlačit domácí a vstřelit vyrovnávací branku. Bortňák zavezl puk před branku, kde se k němu dostal Jonák a dostal puk za Hanuljakova záda. Ve 46. minutě dostali domácí výhodu přesilové hry 4 proti 3, která se domácím příliš nevyvedla. Sotva ale přesilová hra skončila, dostal Ton přihrávku za obranu a nedal brankáři nejmenší šanci. Na ledě se začalo viditelně přiostřovat a rozhodčí měli plné ruce práce. V 54. minutě byl před brankou velice aktvní Bortňák, z následného vhazování pálil nebezpečně Kolman. Z 56. minutě ujel Mazanec s Mainerem 2 na1, prvního jmenovaného ale obral dojíždějící obránce. O chvíli později pálil z mezikruží Seman a následně Schmidt nastřelil tyč. Domácí se v posledních minutách oklepávali z tlaku hostí a dobrou obrannou hrou nepovolovali pokus o závěrečný tlak. Ovšem každá obrana jednou povolí a ta domácí nebyla výjimkou. Chlapík vybídl Jonáka a ten střelou k tyči se štěstím překonal Hanuljaka. Časomíra právě ohlašovala poslední 2 minuty třetiny. Zápas se už schyloval do prodloužení, když první útok vybojoval puk, Jíra nahrál přes celé útočné pásmo Gajovskému, Vošvrda se natáhl na brankové čáře, ale nezabránil puku aby proklouzl mezi betony. Domácí už nepustili puk z hokejek a po vypjatém závěru tak vítězí domácí.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.