12. 12. 2012 | Jakub Vais, Ondřej Nejedlo

Posílené Benátky si mocně oddychly

31., středa 12. 12. 2012
Beroun - Benátky n.J. BER - BEN
Na led předposledního týmu prvoligové tabulky odjížděli benátečtí hokejisté notně posíleni hráči z partnerského Liberce. V první třetině si vypracovali dvoubrankový náskok, který ztenčil v poslední minutě přesilovkovou trefou berounský mladíček Bárta. Právě početní výhody dopomohly domácímu týmu k dokonalému překlopení stavu a Benátečtí museli dohánět. To se jim také povedlo v závěru druhé třetiny zásluhou Jonáka. Obrovskou komplikací pro hosty bylo Kicovo vyloučení do konce zápasu z 54. minuty, když na trestnou lavici putoval také Kolmann, naskytla se berounským hráčům téměř dvouminutová dvojnásobná přesilovka. V té ovšem domácí neuspěli. Berounští mohli nakonec této prohýřené šance hodně litovat, neboť v prodloužení rozhodl slovenský internacionál Galamboš a přibalil tak druhý bonusový bod na cestu do Pojizeří.
Beroun: Sedláček - Přindiš, Krejčí, Jebavý, Šulc, Hertl, Kaláb, Beneš - Havel, Hrdel, Mrňa - Doležal, Trojan, Bárta - Stromko, Videlka, Hošťálek - Polák, Čurda, Kadlec.
Benátky n.J.: Vošvrda - Kolmann, Šimek, Jaroměřský, Ulrych, Vitásek, Kajínek, Mrkvička, Pabiška - Klimt, Skořepa, Bortňák - Špaček, Urban, Krejčík - Kopic, Vlach, Jonák - Kica, Galamboš, Jech.
Branky a nahrávky: 14. Krejčí (Mrňa, Bárta), 20. Bárta (Doležal, Mrňa), 26. Hrdel (Stromko, Havel), 27. Hrdel (Stromko) - 5. Krejčík (Špaček, Urban), 10. Jech (Kica, Galamboš), 17. Skořepa (Mrkvička, Klimt), 37. Jonák (Kolmann), 64. Galamboš (Jaroměřský, Klimt). Rozhodčí: Hejduk - Guth, Rittich. Vyloučení: 4:5, navíc Kica (BEN) 5+ do konce. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 110. Střely na branku: 31:41.

Fotogalerie

Komentář

Venku začíná pořádná zima, která dorazila i na berounský zimní stadion před utkáním s Benátkami. Na teploměru před utkáním svítila mínus jednička, která se pak přehoupla na nulu. Chladný začátek to ale nebyl. Už po minutě a čtvrt si zahrál Beroun přesilovku, která nebyla využitá. To na druhé straně se skóre měnilo. Vyloučení Krejčího potrestal přesnou střelou skoro jmenovec Lukáš Krejčík, který dorazil spolu s dalšími hráči na výpomoc do Benátek z mateřského Liberce. Berounští borci mohli srovnat v deváté minutě, ale ani dvě obrovské šance Kalába a Poláka ke gólu nevedly! Nedáš-dostaneš, tak to znovu platilo. Z následné akce na druhé straně mířil do černého z mezikruží Ctibor Jech. Medvědi se také dočkali gólu a po neproměněných šancích se dá říct, že i zaslouženého. Daniel Krejčínapravil svoje vyloučení dobrou střelou nad rameno Vošvrdy. Odpověď hostů na sebe nemusela dát dlouho čekat. V šanci dvou na jednoho zakončil Urban jen do betonů Sedláčka. Za dvě minuty už ale mířil přesněji Josef Skořepa. Beroun přichystal do pauzy ještě jednu odpověď. V přesilovce z prostoru mezi kruhy mířil dobře Jiří Bárta.

Zajímavá první část nabídla hned pět branek, v té druhé k tomu nebylo daleko, ale pojďme postupně. V úvodu třetiny si oba týmy připravily dobré příležitosti, ale na obou stranách chyběla větší přesnost v koncovce. Beroun následně dostal možnost další přesilovky. První velký závar před Vošvrdou sice skončil pukem v síti, ale až po pískání. Na druhý pokus to vyšlo, když se prosadil kapitán Medvědů Zbyněk Hrdel a rázem bylo srovnáno. To nebylo všechno. Medvědi zasekli drápy ještě jednou. Po vyhození puku mimo hřiště dostal puk do branky opět Zbyněk Hrdel, který prokázal, že je správným vůdcem medvědí skupiny. Beroun mohl za necelých deset minut přidat další zásah. Z trestné uháněl sám na branku Kadlec, zakončení po zemi se nesetkalo s úspěchem. Na opačné strany vybojoval puk v rohu Kohlmann a předložil na najíždějícího Víta Jonáka, který se trefil nad rameno Sedláčka. V konci třetiny si Benátky zahrály další přesilovku, ale bez úspěchu.

Svižným hokejem začala i třetí dvacetiminutovka, která sice nabídla možnosti na obou stranách, ale žádný z útoku si nevysloužil přízvisko gólový. Medvědi se začali v polovině třetí části osmělovat k útočným výpadům a hned bylo před Vošvrdou rušno. Domácí si vypracovali i dvě velké příležitosti, ale nepomohla ani téměř prázdná branka. Důležitá situace třetí části nastala v čase 53:14. Benátecký Kica narazil naprosto zbytečně v souboji za brankou Bártu na hranu mantinelu a sudí neváhal udělit trest na pět minut a do konce. Hostům se nechtěně povedlo výhodu Medvědů na nějaký čas dokonce zdvojnásobit. Beroun si v přesilovce vytvořil jeden závar, ale to bylo bohužel pro domácí více méně vše. Závěr třetiny už se hlavně dohrával, kdy se oba týmy snažily neudělat chybu.

Zajímavé bylo také prodloužení, kde se nakonec rozhodlo. Hosté byli aktivnější. Dobře například před branku posílal puk Jonák, ale nikdo ze spoluhráčů ho nezískal, ale hosté dali gól, když se prosadil jeden z hráčů Liberce v benáteckém dresu pro dnešní zápas Peter Galamboš.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (Medvědi Beroun 1933): Do zápasu jsme nevstoupili dobře, inkasovali jsme branky v oslabení, ale ještě v první třetině jsme se dostali do kontaktu. Ve druhé třetině jsem využili tři přesilovky a dostali se do vedení. Pak přišli ale naše chyby. Za stavu 4:4 to byl především boj o střední pásmo, bez šancí, ztrácely se kotouče. Měli jsem šanci zápas rozhodnout v přesilovce, mohli jsme to rozetnout, ale asi jsme si přesilovky vybrali už v první třetině. Mohli jsme mít všechny tři body, ale bohužel jsme přesilovku sehráli staticky a bez střelby, chyběl pohyb. Pak jsem byli po zásluze potrestáni v prodloužení. Udělali jsem dvě individuální chyby a druhou soupeř potrestal. Je to škoda, jsme rádi alespoň za bod, ale dnes měly být tři.

Antonín Nečas (HC Benátky nad Jizerou): Zápas to nebyl jednoduchý. Přijeli jsme v kombinované sestavě, kdy hrálo asi 11 hráčů z Liberce. Dvě třetiny jsem se hledali hlavně v obranném pásmu, chyběl hráč dozadu. Dostali jsem branky z přesilových her a jsem rád alespoň za dva body, protože to bylo těžké utkání. Důležité bylo uhrané oslabení a v prodloužení se nám podařilo urvat dva body.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.