19. 12. 2012 | Petra Skopcová

Most byl na Benátky tradičně krátký

33., středa 19. 12. 2012
Most - Benátky n.J. MST - BEN
Tradice se mají držet alespoň o Vánocích. A Benátky to ví. Se svým soupeřem ze severu Čech ještě nepoznaly hořkost porážky a středeční zápas nebyl výjimkou. Hostující tým se dostal do vedení již ve třetí minutě zásluhou Jonáka a stejný duch utkání vydržel až do jeho závěrečného hvizdu. Most se sice pokoušel osud zápasu zlomit, kdy se mu podařilo vstřelit svou první branku a za stavu 1:3 si vyvinul mírný tlak, naši borci ale odpor soupeře zlomili dvěma brankami v rozmezí dvou minut a potvrdili tak, kdo měl celý zápas navrch. Navíc Mostu již další přesnou střelu nepovolili a připsali si tak do tabulky vánoční nadílku v podobě tří bodů za vítězství 1:5.
Most: Volke (53. Melichar) - Tomeček, Charousek, Hranáč, M. Rohan, Pavlů, Parýzek - Nedrda, Divíšek, Frolík - Kotrla, Gengel, Kuběna - T. Rohan, Čurilla, Vaněk - Kabeláč, Skvortsov, Hess
Benátky n.J.: Blažíček - Kolmann, Kajínek, Šimek, Moravec, Mrkvička, Jaroměřský, Vála - Klimt, Skořepa, Chlapík - Plodek, Špaček, Vlach - Krejčík, Kica, Král - Jonák, Jech, Maďar
Branky a nahrávky: 39. Charousek (Frolík, Hranáč) - 3. Jonák (Vála, Jech), 11. Maďar (Jech), 27. Maďar (Jonák, Šimek), 51. Špaček (Mrkvička), 53. Chlapík (Kolmann, Klimt). Rozhodčí: Škrobák – Gerát, Hynek. Vyloučení: 8:8, navíc Král 10 min nesp. chov. + 20 min OK . Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 412. Střely na branku: 20:31. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5.

Komentář

Benátky zamířily na led svého oblíbeného soupeře ze severních Čech HC Mostu. Vždyť s ním v rámci první ligy nikdy neprohrály a ani v letošní sezóně tomu nebylo jinak. Obě vzájemná utkání skončila vítězstvím Benátek v poměru 3:2. I začátek dnešního utkání se odvíjel v podobném duchu. Již v polovině třetí minuty nahodil k levému kruhu Vála a Ctibor Jech se střelou po ledě nemýlil a hned v úvodu zápasu překonal brankáře Volkeho. Po první brance se začalo vylučovat. Nejprve dostal naději Most, ten ale branku hostí neohrozil. Potom se hra odehrávala v počtu čtyř mužů na obou stranách. To ovšem rovněž svědčilo Benátkám, kdy se do rychlého brejku dostal Jan Jaroměřský, jeho šanci ale Volke zneškodnil. I druhá střela našeho mladého útočníka nebyla přesná. Domácí celek se marně snažil dostat do pohody. Benátky jej přehrávaly ve všech situacích, jediné, co hostům chybělo, bylo přesné zakončení. To se ale zlomilo v 11. minutě, kdy po chybě mosteckého Hranáče šli hosté do přečíslení 2 na 1, Patrik Maďar volil na místo přihrávky přesnou střelu pod břevno a zvýšil na 0:2. Domácí zůstali po druhé brance otřeseni. Do třetí velké šance zápasu se dostal Jan Jaroměřský, v signalizované výhodě se dostal až před Volkeho, kterého oklamal, puku se ale v cestě do prázdné branky postavil na brankové čáře Pavlů. Benátky dále pokračovaly ve své hokejové přesile na ledě. V 17. minutě se do dobré šance dostal Adam Chlapíka, který měl na své holi třetí branku, Volke své družstvo ale opět podržel. Tak se do konce prvního dějství již nic podstatného nestalo.

Hned v úvodu druhé třetiny se provinil útočným faulem domácí Divíšek a Plodek se snažil jeho zaváhání potrestat dotlačením puku do branky. Již v plném počtu hráčů na ledě se do šance dostal Šimek, který však nastřelil pouze tyč. Domácí tým se začal osmělovat a zkoušet své štěstí, jejich snažení ale chyběly střely. Mostecké snažení ale utnul ve 27. minutě Patrik Maďar, který se na modré dostal přes Hranáče a střelou z kruhů zvýšil na 0:3. Třetí branka hostující tým uklidnila a hráli v uvolněné pohodě. Toho se snažil využít Most, jeho střely však byly pouze propagační. Až ve chvíli, kdy se dostal ke hře 4 na 3 došlo na první zhodnocení jeho snažení. Od modré se prosadil Kamil Charousek. Domácí rázem ožili a ve zbývající minutě a půl se snažili ještě o kontaktní gól. To se jim nepodařilo a tak se oba celky rozešly do šaten za stavu 2:1.

Most své snažení stupňoval i na počátku třetí periody. K zajímavé situaci došlo ve 42. minutě, kdy Blažíček zachytil puk, se kterým doklouzal na brankovou čáru, domácí chtěli zkoumat, jestli ji náhodou nepřejel a málem z toho byla hromadná bitka. O tři minuty později byl Lukáš Král potrestán hned dvěma desetiminutovými tresty za nesportovní chování a zamířil rovnou do kabiny. Benátky se snažily rovněž dostat se do tempa, Volkeho prověřil Skořepa, ale jeho pokus nebyl úspěšný. Ve 48. minutě byl za držení vyloučen Jan Jaroměřský a domácí se ocitli v šanci se zápasem něco udělat. Divíšek byl v dobré šanci před Blažíčkem, následně promáchnul ještě Tomeček. Jenže všechny pokusy byly na našeho brankáře krátké. Naopak na druhé straně potrestal vyloučení domácího Kuběny střelou z levého kruhu Daniel Špaček. Odpor Mostu se zdál být definitivně zlomen, když při další početní výhodě, kdy za hákování zamířil na trestnou lavici Kotrla, vstřelil pátou branku utkání Adam Chlapík, když přesně tečoval střelu Kolmanna. Místo očekávaného oddechu došlo ale na zdramatizování zápasu, kdy byl nejdříve vyloučen Maďar a později i Ulrych a domácí dostali možnost přesilovky 5 na 3. Svoji šanci začali pouze kombinacemi, k první střele se dostali až v klasické přesilovce. A to bylo také vše, co domácí tým předvedl a utkání už se jen dohrálo. V předvánoční atmosféře si tak Benátky odváží z Mostu nadílku v podobě tříbodového vítězství, které budou chtít potvrdit v domácím prostředí v sobotu proti Litoměřicím.

Ohlasy trenérů

Kamil Kašťák (HC Most): Nevím, co bych k tomu dnes řekl. Byl to podle mého názoru letos náš nejhorší zápas, jaký jsme odehráli. Nepředvedli jsme vůbec nic. Chyběla hra do těla, střelba, bojovnost. Naše porážka byla zcela zasloužená, kluci ten zápas vyloženě odklouzali, předvedli trapný výkon.

Vladimír Čermák (HC Benátky nad Jizerou): Věděli jsme, že soupeř hraje útočný hokej, že musíme dobře bránit. Vycházeli jsme ze zajištěné obrany. Výborně jsme zvládli první třetinu. Ve druhé části jsme za stavu 0:3 inkasovali, ale v poslední třetině už jsme si to potom pohlídali, ještě jsme dokázali naše vedení zvýraznit."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.