16. 9. 2006 | Mirek Ondra

Benátky jasně přehrály hokejisty z Vysočiny

2., sobota 16. 9. 2006
Benátky n.J. - Ždár BEN - ZNS
B e n á t k y n a d J i z e r o u- V dnešním zápase dokázali domácí výborně využít přesilových her a celkem hladce přehráli hokejisty ze Ždáru. První gól vstřelili ovšem hosté již ve druhé minutě. Obrat v utkání nastal o minutu pozdějí. Šebor srovnal, a poté v sedmé minutě zvyšoval Kocman - jeden z nejlepších mužů zápasu. Hokejisté od Jizery pak postupně svůj náskok navyšovali až na konečných 7:1.
Benátky n.J.: Barek - Vrzal, Klouček, Pešek, Holý, Ton, Gajda, Kaulfus, Klaban - Kristek, Skořepa, Jakeš - Kocman, Mařík, Mácha - Oulík, Kadeřábek T., Kadeřábek J. - Kučera, Šebor, Kounovský.
Ždár: Novák, (26. Jedlička) Josef - Číhal, Fibikar, Koželuh, Lupač, Meloun, Pleva, Smejkal - Anderle, Bukáček, Dítě, Doležal, Holý, Hrbatý, Kaut, Klepetko, Kunstmüller, Mühlait, Pelán, Plachý, Sobotka, Tecl, Vránek.
Branky a nahrávky: 3. Šebor (Kaulfus), 7. Kocman (Jakeš), 10. Mařík (Mácha). 25. Gajda (Pešek, Kocman), 26. Šebor Jan (Kučera), 27. Kristek (Klouček, Jakeš), 56. Holý (Mácha) – 2. Lupač (Bukáček)
Rozhodčí:
Vyloučení: 13:11.
Využití: 4:1. V oslabení: 0:0.
Diváci: 150

Fotogalerie

Komentář

Bezgólový výsledek vydržel pouhou minutu a deset vteřin. Na trestnou lavici zamířil Ondřej Mácha za přísně posouzené hákování. Po pouhých čtyřech vteřinách početní výhody Lukáš Novák otevřel gólový zápis utkání. Asistoval mu Miroslav Bukáček. Benátecká odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Na světelné tabuli svítil čas 2:17 a benátečtí rázem odpověděli. Brankáře Nováka překonal Jan Šebor po asistenci Tomáše Kaulfuse. V poslední době se stalo dobrým zvykem našeho týmu odpovědět bleskově na góly na soupeře. V prvním ligovém utkání tímto způsobem kontrovali po 16 vteřinách hry.

Obraz zápasu se viditelně změnil a Benátky začali na hřišti kralovat. V 7. minutě Přidal vedoucí gól Martin Kocman, jemuž se zápas nesmírně povedl. Na gólu měl velký podíl i Jiří Jakeš, který si dnes připsal dva body za dvě asistence. Do přestávky se trefil ještě v čase 9:35 Martin Mařík. Na gólu se přihrávkou podílel Ondřej Mácha.

Ve druhé třetině spustila benátecká družina kanonádu, jenž neustál brankář Lukáš Novák. V časech 24:14, 25:05 a 26:03 dokázala hned třikrát slavit gól a dát jasný signál soupeři, že o vítězi je rozhodnuto. Poté co se vrátil z odpykávaného trestu Milan Gajda, Benátky měly výhodu zkrácené přesilovky, s kterou naložila dle svých představ. Sám Milan Gajda se prosadil po asistencích Petra Peška a Martina Kocmana. Další gól po necelé minutě přidal Jan Šebor. Asistence: Miloslav Kučera. Tento gól byl konečnou v utkání pro gólmana Nováka. V brance ho vystřídal Josef Jedlička. Čisté manko dlouho nepodržel. Vyloučení Martina Tecla z týmu Žďáru bylo jen přilitím oleje do ohně. Situaci využil po přihrávkách Jakeše a Kloučka Jiří Kristek.

Po této gólové smršti se leckomu vybavila loňská desítka, kterou si s sebou museli odvézt hokejisté Žďáru.

Utkání které už mělo jasně rozdělené role vítězů a poražených. Domácím ve druhé polovině této třetiny museli hrát hned třikrát v oslabení a tím se změnil i obraz hry. Třetí třetina přinesla moc pěkný hokej, spoustu gólových šancí, ale ujala se jen jediná. Šťastným střelcem byl Martin Holý, který dorážel střelu Máchy.

Hokejisté domácího výběru sklidili po duelu náležité ovace a my si můžeme jenom přát, ať jim to co nejdéle vydrží. Po dvou ve velkém stylu zahraných domácích zápasech, je ve středu čeká první konfrontace na ledě soupeře. Do cesty se jim postaví v 18:00 hráči klubu IHC Písek.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolda (trenér Benátek): "O zápase jsme rozhodli už v první třetině. Paradoxně jsme v této části hráli a spoustu přesilovek. Hra byla taková rozháraná. Později se mi předváný výkon začal líbit a myslím že se celková hra zlepšila. Ve třetí třetině jsme si hlavně chtěli pohlídat výsledek, což se nám podařilo."

Jiří Poláček: "Podařil se nám začátek zápasu, kdy jsme dali rychlé gól. Po třech gólech během devíti minut byl výkon odevzdaný a na odpověď už jsme se nezmohli. Výsledek byl zasloužený."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.